Παρασκευή 7 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ - ΥΕΜΕΝΗ
Νέες επιθέσεις εν μέσω ισραηλινών απειλών

Συνεχίζονται οι επιθέσεις του ισραηλινού στρατού στον Λίβανο και οι απαντήσεις από τους ένοπλους της Χεζμπολάχ. Η ισραηλινή πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εξαπολύει καθημερινά απειλές για ευρεία σύγκρουση, με τον εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μάθιου Μίλερ, να λέει την Τετάρτη ότι «αυτό μπορεί να βλάψει την ασφάλεια του Ισραήλ».

Η δήλωση του Μίλερ ήρθε λίγες ώρες αφότου εμφανίστηκε στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπ. Νετανιάχου, προειδοποιώντας ότι το Ισραήλ «είναι προετοιμασμένο για πολύ έντονη επιχείρηση» στα σύνορα με τον Λίβανο. Χτες ο αντιστράτηγος Ορι Γκορντίν, επικεφαλής της Βόρειας Διοίκησης του ισραηλινού στρατού, μιλώντας σε τελετή για την προ 18 ετών λήξη του Δεύτερου Πολέμου με τον Λίβανο τόνισε πως ο στρατός είναι έτοιμος «να αντιμετωπίσει» τη Χεζμπολάχ για άλλη μια φορά.

Στο μεταξύ, χτες πέθανε ένας 39χρονος Ισραηλινός στρατιώτης, που είχε τραυματιστεί το απόγευμα της Τετάρτης από επίθεση drone της Χεζμπολάχ στο χωριό των Δρούζων Χουρφεΐς. Κατά την επίθεση αυτή είχαν τραυματιστεί τουλάχιστον άλλα 10 άτομα.

Νέες επιθέσεις των Χούθι

Εκπρόσωπος των Χούθι ανακοίνωσε χτες ότι επιτέθηκαν σε δύο εμπορικά πλοία που είχαν ελλιμενιστεί στο λιμάνι της Χάιφα και σε ένα τρίτο μακριά από το λιμάνι, σε συνεργασία με τη σιιτική πολιτοφυλακή «Ισλαμική Αντίσταση Ιράκ». Το πρωί της Πέμπτης είχε ανακοινωθεί από τη βρετανική εταιρεία ναυτιλιακής ασφάλειας «Ambrey» ότι είχε δεχτεί επίθεση από τους Χούθι ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο ενώ έπλεε στη βόρεια Ερυθρά Θάλασσα. Οι εκπομπές του πλοίου σταμάτησαν ενώ έπλεε 118 ν.μ. ανατολικά της περιοχής Μασάουα της Ερυθραίας, με κατεύθυνση τη διώρυγα του Σουέζ. Το όνομα του πλοίου δεν έγινε άμεσα γνωστό. Ωστόσο, την πληροφορία αυτή διέψευσε στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, αντισυνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ