Παρασκευή 7 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΝΙΚΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ
Περιοδεία σε εργαζόμενους σε ΜΜΕ στη Θεσσαλονίκη

Το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ μετέφερε στους εργαζόμενους σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ο Νίκος Αγγελίδης, δημοσιογράφος, υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ, στη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε στη Θεσσαλονίκη.

Επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, της ΕΡΤ (ραδιόφωνο και διοικητικές υπηρεσίες), της ΕΡΤ3, των FM και TV 100, των ιστοσελίδων ενημερωτικού περιεχομένου «Voria.gr», «TheOpinion.gr», της εφημερίδας «Μακεδονία» και «Makthes.gr».

Μίλησε με τους εργαζόμενους για τα προβλήματα του κλάδου, τις συνθήκες εργασίας που έχουν διαμορφωθεί, με την αύξηση του αριθμού των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, της δουλειάς με το μπλοκάκι, τη μείωση ή στασιμότητα των μισθών, το τσακισμένο εισόδημα που καταβροχθίζεται από τις απώλειες λόγω οικονομικής κρίσης και μνημονιακών νόμων. Αλλά και για την εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο, τις επιπτώσεις της πολιτικής εμπορευματοποίησης της Υγείας και της Παιδείας.

Στα κρατικά και δημοτικά ΜΜΕ, τη συζήτηση απασχόλησε και η δήθεν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπογράφηκε με την κυβέρνηση, που στην ουσία διατηρεί το πάγωμα των μισθών και δίνει επαίσχυντα κουπόνια σίτισης. Αλλά ακόμη και από αυτό το ποσό εξαιρούνται οι διοικητικοί και τεχνικοί εργαζόμενοι στα δημοτικά Μέσα Ενημέρωσης καθώς και δεκάδες άλλοι που εργάζονται με «ελαστικές» σχέσεις εργασίας και δελτίο παροχής υπηρεσιών.

Ο Νίκος Αγγελίδης εξήγησε ότι η αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ μετατρέπεται σε κατευθύνσεις - Οδηγίες που φτάνουν στις εθνικές κυβερνήσεις και γίνονται νόμοι που αφορούν σε κάθε πλευρά της ζωής μας.

Κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα από την πλούσια πείρα που έχουν αποκτήσει. Ανέδειξε την προοπτική του συντονισμένου και οργανωμένου αγώνα των εργαζομένων του κλάδου ως του μόνου ρεαλιστικού δρόμου για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών στη ζωή και στη δουλειά.

Τόνισε, τέλος, ότι δυναμώνοντας και εκλογικά το ΚΚΕ, μπορεί να γίνει ένα βήμα μπροστά στην αγωνιστική διεκδίκηση, για να φοβηθούν αυτοί που έχουν την εξουσία και καθημερινά επιδιώκουν να αυγατίζουν τα κέρδη τους ενάντια στις ζωές μας. Να τους κάνουμε δύσκολη την υλοποίηση του αντιλαϊκού τους έργου και να διαμορφώνονται προϋποθέσεις για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενημέρωση για τη συνάντηση Ομοσπονδίας - ΥΠΟΙΚ(2019-03-27 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι απεργίες σε ΕΡΤ - ΑΠΕ(2011-10-15 00:00:00.0)
Απεργιακές κινητοποιήσεις στον Τύπο και τα ΜΜΕ(2011-02-19 00:00:00.0)
Εξελίξεις στα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης(2011-02-18 00:00:00.0)
«Οχι» στην εκ περιτροπής εργασία(2011-02-12 00:00:00.0)
Συμβολή στην αντεπίθεση η υπερψήφιση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»(2010-10-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ