Παρασκευή 7 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Αντικειμενικά σημαντικό να ενισχυθεί το ΚΚΕ στην επικείμενη μάχη των ευρωεκλογών

Ανακοίνωση της Αριστερής Συσπείρωσης

Eurokinissi

«

Είναι αντικειμενικά σημαντικό να ενισχυθεί το ΚΚΕ στην επικείμενη μάχη των ευρωεκλογών, που έχει δώσει τις δυνάμεις του και έχει συμβάλει σημαντικά για να οργανωθούν αυτοί οι αγώνες και να αποκτήσουν δυναμική. Για να ενισχυθεί ο αγώνας στα μεγάλα προβλήματα του λαού και να οργανωθεί η συλλογική δράση, να ενισχυθεί η ταξική πάλη σε Ελλάδα και Ευρώπη. Για να αντιτάξουμε την αλληλεγγύη στους λαούς και τη διεθνιστική ειρήνη απέναντι στον πόλεμο του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και στα πολεμοχαρή ευρωπαϊκά και ελληνικά αστικά κόμματα, που φέρνουν τον πόλεμο όλο και πιο κοντά μας», τονίζει σε ανακοίνωσή της για τις ευρωεκλογές η Αριστερή Συσπείρωση.

Καλεί «στις ευρωεκλογές στις 9 Ιούνη να συναντηθούμε όσοι βρεθήκαμε στις απεργίες, στις φοιτητικές κινητοποιήσεις, στα συλλαλητήρια για το κρατικό έγκλημα στα Τέμπη, στον αγώνα των αγροτών. Να δυναμώσει η πάλη απέναντι στις επιδιώξεις του κεφαλαίου σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενάντια στη σφαγή στη Γάζα, στην επιχείρηση ΑΣΠΙΔΑ προστασίας του κεφαλαίου, στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία» και σημειώνει: «Οι ευρωεκλογές έχουν πολιτικό στίγμα και μας αφορούν όλους.

Καλούμαστε να στείλουμε πολιτικό μήνυμα στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, στις ιμπεριαλιστικές τους επεμβάσεις και στην ενεργή υποστήριξη με όπλα και διπλωματική κάλυψη της γενοκτονίας στην Παλαιστίνη».

Προσθέτει: «Η επόμενη μέρα φέρνει περισσότερα δεινά για τους εργαζόμενους (...) Πέραν της χρηματοδότησης των πολεμικών προϋπολογισμών, καλούμαστε να χρηματοδοτήσουμε τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης και των δράσεών του για τα πρωτογενή πλεονάσματα, την ενεργειακή μετάβαση με τη στήριξη της κερδοφορίας των ιδιωτών παραγωγών, την περαιτέρω ακρίβεια, για να στηριχθεί η ιδιωτικοποίηση της Υγείας και η εμπορευματοποίηση των δημόσιων δομών Υγείας, την αφαίμαξη της οικογένειας για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών και την πρόσβαση στην Εκπαίδευση, τη χρηματοδότηση των καρτέλ στα τρόφιμα και τα βασικά είδη. Για τη δε κερδοφορία του κεφαλαίου που θα πρέπει να εγγράψουν στους ισολογισμούς τους οι εταιρείες, απαιτούνται περισσότερες θυσίες από τους εργαζόμενους στο όνομα της "ανταγωνιστικότητας". Περισσότερη δουλειά, χειρότερα πληρωμένη, με μεγαλύτερο κόστος ζωής, ανύπαρκτο ελεύθερο χρόνο, για να αυγατίζει η κερδοφορία μιας τάξης που διασώθηκε την περίοδο της κρίσης με την αφαίμαξη του εισοδήματος και της περιουσίας των εργαζομένων από τα μνημόνια, και την ώρα που με δική τους ευθύνη το ΑΕΠ της χώρας το 2024 μπορεί να πλησιάσει τα επίπεδα του 2009, υποδεικνύουν ως "γνώστες", "τεχνοκράτες" και "ειδικοί" πώς θα γίνει η νέα αφαίμαξη των εργαζομένων».

Τονίζει ακόμη: «Ολα τα κόμματα του αστικού τόξου μαζί με τους μηχανισμούς στα ΜΜΕ, και στα μέσα επικοινωνίας συντάσσονται σε αυτό το δρόμο. Αποδεσμεύουν το στοίχημα των ευρωεκλογών από τις συνέπειες της πολιτικής της ΕΕ για τα λαϊκά στρώματα και αναλώνονται είτε σε μαλλιοτράβηγμα για επιμέρους ζητήματα της πολιτικής ατζέντας, αφού στα βασικά συμφωνούν, είτε υποτιμούν εντέχνως τη σημασία των ευρωεκλογών, με στόχο η απογοήτευση, ο προβληματισμός, η διαφωνία και αμφισβήτηση με τις πολιτικές της ΕΕ και ο φόβος για τις επιπτώσεις τους στο εισόδημα να τροφοδοτήσουν τελικά τα μπάνια και την αποχή. Ωστε το μήνυμα να είναι θολό, η αδιαφορία να τροφοδοτήσει την ηττοπάθεια των κοινωνικών στρωμάτων που βρίσκονται στο στόχαστρο και με τη σειρά της εκείνη να βοηθήσει στη χειραγώγηση και την ενσωμάτωση. Μαζί τους βρίσκονται και οι δυνάμεις της ακροδεξιάς στην Ελλάδα και την Ευρώπη (...) Αποτελούν το εναλλακτικό φόβητρο που τροφοδοτεί την ισχύ των παραδοσιακών κομμάτων της αστικής τάξης για να υφαρπάξουν τη στήριξη της πολιτικής τους, υπενθυμίζοντας ότι για την αστική εξουσία υπάρχουν και άλλα μέσα και επιλογές, ανάλογα την απειλή που νιώθει πρώτα και κύρια από τον λαϊκό παράγοντα.

Κάποια από τα κόμματα που αναφέρονται στην Αριστερά βρίσκονται σε μία θολή κατάσταση, λίγο υποστήριξης, λίγο καταδίκης, περισσότερο όμως αδυνατούν να επιλέξουν μεριά στη βασική αντίθεση μεταξύ των συμφερόντων των εργαζομένων και των συμφερόντων του κεφαλαίου. Ετσι, την ώρα που καίγονται η Γάζα και η Ουκρανία, που τα πολεμικά εργοστάσια απορροφούν τα εισοδήματα των εργαζομένων, τις εισφορές και τη φορολογία τους, που το κόστος ζωής αυξάνεται εξαιτίας των πολεμικών επιλογών και ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών με χώρες της Ανατολής, που ο κόσμος διαιρείται σε Δύση και όλοι οι υπόλοιποι μαζί και εναντίον, υπάρχουν δυνάμεις όπως το ΜέΡΑ25 και η Νέα Αριστερά, οι οποίες έχουν άλλη ανάγνωση και άλλες προτεραιότητες. Που αντιμετωπίζουν την ΕΕ ως άλλη Eurovision, όπου θα πιέσουν και θα πείσουν το πολεμικό διοικητήριο της φον ντερ Λάιεν να μειώσει τον ΦΠΑ στα τρόφιμα, να σπάσει τα καρτέλ ανόδου των τιμών στην Ενέργεια και τα σούπερ μάρκετ. Είναι χαμένη μάχη από τα πάνω, που δοκιμάστηκε ήδη, απέτυχε και δεν μπορεί να δοθεί ξανά».

Οι ευρωεκλογές στις 9 Ιούνη έχουν διακύβευμα

«Οι ευρωεκλογές στις 9 Ιούνη έχουν διακύβευμα. Αυτό που κρίνεται είναι να βρεθεί ο κόσμος του αγώνα και να ενισχυθεί ο δρόμος αυτός», τονίζει στην ανακοίνωσή της η Αριστερή Συσπείρωση, ενώ επισημαίνει πως «στις ευρωεκλογές κρίνεται άμεσα και εάν θα υπάρξει έκφραση από τον λαό αντίθεσης στην πολεμική μηχανή της ΕΕ, στην εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο της Ουκρανίας και στη γενοκτονία του γενναίου και ανυπόταχτου Παλαιστινιακού λαού από το κράτος - τρομοκράτη Ισραήλ. Εάν θα ενισχυθεί η φωνή της ειρήνης απέναντι στις πολεμικές ιαχές των αρχιερέων της επιθετικότητας της Κομισιόν, της φον ντερ Λάιεν, του Μπορέλ, του επιτρόπου για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, του Σχοινά (...)

Γι' αυτό μπροστά στη μάχη των ευρωεκλογών είναι καθοριστικό να ενισχυθούν οι δυνάμεις που παλεύουν ξεκάθαρα ενάντια στα δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των ιμπεριαλιστικών ολοκληρώσεων, για να ενισχυθεί κατ' επέκταση και το αντίστοιχο αντιιμπεριαλιστικό και αντιΕΕ ρεύμα μέσα στην κοινωνία. Είναι διακύβευμα να μικρύνουν οι ταξικοί αντίπαλοι και να μεγαλώσει το μπόι των δυνάμεων που παλεύουν μέσα από τα σωματεία και το εργατικό κίνημα για την προστασία και την ενίσχυση των εργαζόμενων στρωμάτων, κόντρα στις ενωσιακές επιταγές των ματωμένων πλεονασμάτων και της οικονομικής αφαίμαξης. Να ενισχυθούν οι δυνάμεις που στέκονται πραγματικά στο πλευρό των δυνάμεων της εργασίας, δεν προκρίνουν έναν αντικαπιταλιστικό αυτοπροσδιορισμό θολών πολιτικών συμμαχιών, πολλώ δε μάλλον δεν έχουν περάσει στο στρατόπεδο του ΝΑΤΟικού Μετώπου Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής (...)

Ωστε να ανοίξει η προοπτική ενός άλλου δρόμου, εκτός ΕΕ και ΝΑΤΟ, για τον εργαζόμενο λαό στην Ελλάδα και την Ευρώπη, με ειρήνη, καλύτερους μισθούς και δουλειά για τους εργαζόμενους, καλύτερη προοπτική για τη νεολαία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Στις εκλογές να ενισχυθεί το ΚΚΕ»(2023-04-28 00:00:00.0)
Πραγματικός αντίπαλος της βάρβαρης πολιτικής είναι το ΚΚΕ(2014-05-07 00:00:00.0)
«Ρίξτε κόκκινη ψήφο»(2009-06-03 00:00:00.0)
Εκτιμήσεις στην ομάδα Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς για τις ευρωεκλογές(2004-06-19 00:00:00.0)
Ψήφο στο ΚΚΕ για να ενισχυθεί η αντίσταση(1999-06-04 00:00:00.0)
Το κίνημα μπορεί να επιβάλλει άλλη πορεία(1999-05-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ