Παρασκευή 7 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΤΙΝΑ ΚΟΥΖΙΑΚΗ
Στους εργαζόμενους της ΔΕΗ και της «Ξινό Νερό»

Στο αφήγημα της «πράσινης ανάπτυξης», της «δίκαιης μετάβασης» που επιχείρησαν να εγκλωβίσουν τον λαό της Δυτικής Μακεδονίας, προωθώντας την απολιγνιτοποίηση, τις βαριές συνέπειες της οποίας ζει ο λαός, αναφέρθηκε η Τίνα Κουζιάκη, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, στη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε στο Ορυχείο Κύριου Πεδίου της ΔΕΗ ΑΕ στην Κοζάνη.

Κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στη μεγάλη συλλογική προσπάθεια που κάνει το ΚΚΕ, για να βγει ένα μπόι πιο δυνατό, ώστε την επόμενη μέρα ο λαός να βρεθεί πιο δυνατός στη μάχη για τις δικές του ανάγκες, απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ και των άλλων αστικών κομμάτων.

Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε και στους εργαζόμενους της «Ξινό Νερό». Και ανέδειξε το κοινό αίτιο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εργαζόμενος της επιχείρησης και ευρύτερα της περιοχής. Οπως είπε, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα ελλιπή μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων, η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης, η καταστροφή του περιβάλλοντος από φωτοβολταϊκά στο χωριό, η ενεργειακή φτώχεια, η ΚΑΠ έχουν κοινή μήτρα τη στρατηγική της ΕΕ, που υποτάσσει τις λαϊκές ανάγκες στην κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων. Η «πράσινη» μετάβαση, η ιδιωτικοποίηση των υδάτων, η εμπορευματοποίηση λαϊκών αναγκών μέσω δημοτικών επιχειρήσεων, βρίσκουν την έκφρασή τους, στη ζωή των εργαζομένων. Αυτήν τη στρατηγική την υπηρέτησαν και την υπηρετούν πιστά όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Γι' αυτό η γνήσια διαμαρτυρία του λαού ενάντια στην ΕΕ μπορεί να εκφραστεί μόνο μέσα από την ενίσχυση του ΚΚΕ στην κάλπη της 9ηςΙούνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ