Παρασκευή 7 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΑΜΑΛΙΑ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ
Καμιά εμπλοκή σε πολέμους που καμιά σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντα του λαού μας

Φίλες και φίλοι,

Είναι τιμή για μένα το ότι σήμερα βρίσκομαι εδώ μαζί σας στην Πάτρα, στην πόλη με τη βαριά ιστορία εργατικών αγώνων.

Ως Ελληνίδα, ως εν ενεργεία αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, εκφράζω τον σεβασμό και θαυμασμό μου για τους ιστορικούς αγώνες των κομμουνιστών στην περιοχή, για την απελευθέρωση της Ελλάδας απ' τον ναζιστικό ζυγό.

Είναι ανάγκη, ειδικά η νεολαία, αυτούς τους αγώνες, τις θυσίες και κυρίως τα μηνύματα που όλοι αυτοί μας άφησαν ως πολύτιμη παρακαταθήκη, να τα συσχετίσουν με τις σημερινές εξελίξεις και να βγάλουν συμπεράσματα.

Σήμερα, στον περίγυρο της χώρας μας βρίσκονται σε εξέλιξη πολεμικές αναμετρήσεις.

Η ΕΕ πρωτοστατεί σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις. Από το 2003 μέχρι σήμερα, έχει δρομολογήσει και εκτελέσει πάνω από 40 επιχειρήσεις και αποστολές, σε τρεις ηπείρους, σε Αφρική, Δυτικά Βαλκάνια, Ανατολική Ευρώπη και Μέση Ανατολή.

Τελευταίο παράδειγμα είναι η συμμετοχή στην αποστολή της ΕΕ στην Ερυθρά Θάλασσα («Aspides»), με τη συμμετοχή της Ελλάδας με τη φρεγάτα «Υδρα».

Η «Υδρα» μπορεί να επέστρεψε, και με την ευκαιρία καλωσορίζω κι εγώ τους υπαξιωματικούς, τους αξιωματικούς και τους ναύτες της, που επέστρεψαν «σώοι και αβλαβείς» στην πατρίδα, αν και οι ίδιοι γνωρίζουν καλά σε τι κινδύνους ενεπλάκησαν εκεί στον Κόλπο του Αντεν. Αν και σε καμιά όμως περίπτωση δεν πρέπει αυτή να αντικατασταθεί από άλλο αντίστοιχο πλοίο, σ' αυτή ή άλλη αποστολή της ΕΕ ή του ΝΑΤΟ.

Είναι επίσης απαράδεκτη η άμεση ή και έμμεση συμμετοχή της Ελλάδας, αλλά και η εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεών της στη γενοκτονία του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων, όπως και η εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ εναντίον της Ρωσίας στην Ουκρανία. Θύματα είναι ο λαός της Ουκρανίας και της Ρωσίας. Η συμμετοχή της Ελλάδας στοχοποιεί και τον ελληνικό λαό.

Πρέπει ο λαός όλα αυτά άφοβα να τα καταδικάζει. Πρέπει με τόλμη να διεκδικήσει το σπάσιμο των δεσμών με το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Η συμμετοχή της χώρας σ' αυτούς τους πολέμους δεν ταιριάζει ούτε στον λαό μας ούτε στους συναδέλφους μου στρατιωτικούς ούτε σε κανέναν στρατευμένο νέο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η στρατηγική συμφωνία με τις ΗΠΑ για τις βάσεις έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα γιγαντιαίο «κόμβο» ενίσχυσης της κυβέρνησης Ζελένσκι. Οι βάσεις αυτές αξιοποιούνται και για κατασκοπευτικούς λόγους για τις ανάγκες του πολέμου, εκθέτοντας όμως τον ελληνικό λαό σε πιθανά αντίποινα της άλλης πλευράς. Ηδη έχουν προειδοποιήσει οι Ρώσοι και το Ιράν.

Πυξίδα όλων μας πρέπει να είναι η θέληση του ελληνικού λαού και της νεολαίας, να υπερασπιστεί τα σύνορα της χώρας.

Κανείς απ' τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς, τους στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων δεν μπορεί να είναι περήφανος που η Ελλάδα συμμετέχει σ' αυτούς τους πολέμους.

Εχουμε δώσει όρκο να υπερασπιζόμαστε την πατρίδα μας. Δεν δεχόμαστε να συμμετέχουμε στη σφαγή των λαών κάτω από τις σημαίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Κανείς στρατιωτικός δεν πρέπει να αισθάνεται υπερήφανος που τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων συμμετέχουν σε ΝΑΤΟικές ασκήσεις, δηλαδή ουσιαστικά σε δοκιμές σχεδίων επέμβασης εναντίον άλλων λαών, δήθεν για την εκπαίδευσή τους.

Κανείς στρατιωτικός δεν πρέπει να αποδεχτεί αυτό που ο λαός μας και η νεολαία του διεκδικούν αγωνιστικά. Καμιά εμπλοκή σε πολέμους που καμιά σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντα του λαού μας.

Πρέπει να είμαστε αντίθετοι σε τέτοιες πολεμικές εμπλοκές.

Πρέπει όλοι μας να αντισταθούμε με κάθε τρόπο στις πολεμικές επεμβάσεις που σκορπούν τον θάνατο, την εξαθλίωση, την προσφυγιά.

Ας πιάσουμε όλοι μας αγωνιστικό μετερίζι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας.

Με τον λαό!

Με την περήφανη νεολαία!

Με τα διδάγματα της Ιστορίας των αγώνων του λαού μας!

Με εμπιστοσύνη στη ρότα που χαράζουν το λαϊκό κίνημα και οι μπροστάρηδές του!

Και ας μην ξεχνάμε, «στα χρόνια της υπομονής δεν μας θυμήθηκε κανείς».

Είτε τους αρέσει είτε όχι, ο λαός θα είναι ο νικητής!

Καλή δύναμη στους αγώνες που είναι μπροστά!

Γεια σας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ