Παρασκευή 7 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Ηρθε η ώρα να γίνουμε πρωταγωνιστές της ζωής μας - Να ενισχύσουμε το ΚΚΕ!

Νάνσυ Αναγνωστοπούλου, δικηγόρος, Αμαλιάδα Ηλείας

Ως νέα γυναίκα και ελεύθερη επαγγελματίας, με στόχους για προσωπική ευημερία και επαγγελματική καταξίωση σε μια μικρή πόλη, βιώνω καθημερινά το άγχος και την εργασιακή ανασφάλεια σε έναν κλάδο που τα τελευταία χρόνια κυριαρχείται ολοένα από τις μεγάλες δικηγορικές εταιρείες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους, οι οποίοι μάχονται με τις δικές τους δυνάμεις και προσπαθούν να επιβιώσουν με ένα μικρό γραφείο. Δυστυχώς διανύουμε πιο έντονα από ποτέ μια εποχή όπου τα εργασιακά δικαιώματα, πλήρως εναρμονισμένα με το υπάρχον πολιτικό σύστημα και τις δύσκολες συνθήκες που δημιουργήθηκαν από την παρατεταμένη οικονομική κρίση, κλυδωνίζονται και υποβαθμίζονται άνισα με ραγδαίους ρυθμούς.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας είναι το μόνο κόμμα μέσα από το οποίο μπορούν να ακουστούν οι αγωνίες και οι προβληματισμοί μας και να αναχθούν σε ζητήματα ζωτικής σημασίας, είναι το μόνο κόμμα που κάνει φωνή του τη φωνή μας, πρωτοστατεί και είναι σύμμαχος στον αγώνα για τα καθημερινά μας προβλήματα.

Καλοθύμητα ήταν το μόνο κόμμα που προειδοποίησε εγκαίρως και εναντιώθηκε ουσιαστικά στο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του δικαστικού χάρτη, ένα νομοσχέδιο που πλέον ψηφίστηκε από τη Βουλή των ολίγων σε νόμο του κράτους και οδηγεί τεχνηέντως και σταδιακά στην κατάργηση και υποβάθμιση Ειρηνοδικείων και Πρωτοδικείων σε όλη τη χώρα. Πράγματι, ήταν η μόνη πολιτική δύναμη που ανέδειξε ότι το δικαίωμα πρόσβασης στη Δικαιοσύνη για τον απλό λαό θυσιάζεται, ως προαπαιτούμενο προκειμένου να εισπραχθούν οι δόσεις από το εργαλείο της Ευρωπαϊκής Ενωσης που ονομάζεται Ταμείο Ανάκαμψης και να δοθούν για την κερδοφορία μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι το ΚΚΕ αποκάλυψε τον αντιδραστικό χαρακτήρα της ΕΕ και πρωτοστάτησε στους αγώνες, εναντιώθηκε σε νόμους που λεηλατούν κατεκτημένα εργασιακά δικαιώματα, ανέδειξε βροντερά ότι οι κύριες κατευθύνσεις για τη Δικαιοσύνη έχουν τεθεί εδώ και δεκαετίες και υπηρετούν τη διαμόρφωση του λεγόμενου Ευρωπαϊκού «Χώρου Ελευθερίας, Ασφάλειας και Δικαιοσύνης». Δυστυχώς, «εις το όνομα» της επιτάχυνσης της Δικαιοσύνης για το κεφάλαιο προωθούνται αλλαγές υπέρ των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, συρρικνώνονται δικαιώματα, εισάγονται αντιδραστικοί θεσμοί και αυξάνεται το κόστος προσφυγής για τα εργατικά - λαϊκά στρώματα. Τα αποτελέσματα όλων αυτών τα ζούμε έντονα σε καθημερινή βάση, κάποιοι λιγότερο, κάποιοι περισσότερο, είτε εντός είτε εκτός των δικαστηρίων. Κριτήριο είναι η ίδια μας η ζωή.

Ηρθε λοιπόν η ώρα να γίνουμε πρωταγωνιστές της ζωής μας και να της προσδώσουμε την αξία που της αρμόζει, να αγωνιστούμε με κάθε δυνατό τρόπο για τα σύγχρονα δικαιώματά μας, να ενισχύσουμε τη φωνή μας ψηφίζοντας ΚΚΕ, να δυναμώσουμε το μοναδικό κόμμα που αποτελεί και θα αποτελέσει την επομένη των εκλογών στήριγμα για εμάς τους αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους, που παλεύουμε να διατηρήσουμε βιώσιμα τα γραφεία μας και να ζήσουμε αξιοπρεπώς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ