Παρασκευή 7 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Με το ΚΚΕ στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Τη βιτρίνα αυτού του «όμορφου κόσμου... αγγελικά πλασμένου», για τον οποίο υπερηφανεύεται η ΕΕ, τη βρήκαμε από καιρό θρυμματισμένη.

Πίσω από αυτή βρήκαμε μόνο χαλάσματα, λιωμένο σίδερο και τη μυρωδιά από μπαρούτι. Αλλωστε, στα συντρίμμια των επεμβάσεων στην Ουκρανία και των αποστολών στην Ερυθρά ανθίζει η κερδοφορία των ομίλων. Βρήκαμε τις αποφάσεις τους που γίνονται νόμος και μας πνίγουν στην ακρίβεια και στη ζωή χωρίς δικαιώματα. Βρήκαμε τον κυνισμό της δημοκρατικής παρέμβασης των λόμπι και των ομίλων στις αποφάσεις του Ευρωκοινοβουλίου. Πήραμε γεύση από τη σαπίλα της ακροδεξιάς που η ΕΕ θρέφει στον κόρφο της, με πολεμικές επεμβάσεις, καταστολή και φυλακίσεις στους κατατρεγμένους, την απαράδεκτη θεωρία των «δύο άκρων» και τον αντικομμουνισμό.

Στις 9 του Ιούνη δυναμώνουμε το ΚΚΕ και στέλνουμε μήνυμα καταδίκης και αντεπίθεσης μέσα από τα στρατόπεδα. Γιατί από τις 10 του Ιούνη θα γυρίσει αυτήν τη δύναμη πίσω στους δρόμους του αγώνα, εκεί που οι αντιλαϊκές αποφάσεις μένουν στα χαρτιά, εκεί που κερδίζεται η ζωή.

ΣΤΡ (ΚΔ) Καραγιάννης Βαγγέλης, 3ο ΕΤΕΘ, Χίος

***

Ως στρατιώτης που υπηρετώ τη θητεία μου στην ΕΛΔΥΚ, θέλω να δηλώσω τη στήριξή μου στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές στις 9 Ιούνη.

Γιατί είναι το μόνο κόμμα που σταθερά αναδεικνύει και καταδικάζει την εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στους επικίνδυνους αυτούς σχεδιασμούς που δεν έχουν καμία σχέση με την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.

Από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού, καταδικάζοντας τη σφαγή του από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ.

Οχι μόνο καταδίκασε την αποστολή ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα, αλλά έδωσε φωνή στους φαντάρους που ήθελαν να εκφράσουν την εναντίωσή τους και ταυτόχρονα βγήκε μπροστά να οργανώσει τον αγώνα του λαού απέναντι σε αυτά τα επικίνδυνα σχέδια, που μόνο τους εφοπλιστές και τους μεγαλοεπιχειρηματίες εξυπηρετούν.

Στηρίζω το ΚΚΕ γιατί δυνατό ΚΚΕ σημαίνει ακόμα πιο δυνατοί οι αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, από τους οποίους αντλούμε δύναμη και ελπίδα σε όλη τη διάρκεια της θητείας μας.

Στρατιώτης ΕΛΔΥΚ Τσουγγάρης Γιώργος

***

Ως πρόσφατα απολυμένος ναύτης από τη φρεγάτα «Ελλη», ενώνω κι εγώ τη φωνή μου με τους δεκάδες φαντάρους, ναύτες, σμηνίτες που καταδικάζουν την επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, την απαράδεκτη συμμετοχή στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ, όπως και συνολικά ενάντια στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Απαιτώ κι εγώ με τη σειρά μου να επιστρέψει τώρα στην Ελλάδα η φρεγάτα «Υδρα» από την Ερυθρά Θάλασσα και να μη φύγει η φρεγάτα «Ψαρά». Τώρα να επιστρέψουν εντός Ελλάδας όλες οι αποστολές των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας που βρίσκονται εκτός συνόρων. Να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Μπροστά και στις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη έχουμε μόνο μία επιλογή, το ΚΚΕ! Το μόνο κόμμα που αναδεικνύει και αντιπαλεύει αυτά τα σχέδια, στέκεται με συνέπεια στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, στο πλευρό των εργατών, του λαού και της νεολαίας!

Χρήστος Ζαφείρης, πρώην ναύτης ΦΓ «Ελλη»

***

Από την εμπειρία μου, εμείς, τα παιδιά των εργατικών - λαϊκών οικογενειών που υπηρετούμε τη θητεία μας, ζούμε τα ίδια καθημερινά προβλήματα που ζουν και οι συνάδελφοι μόνιμοι στρατιωτικοί. Μας αγκαλιάζει η ίδια ευρωπαϊκή και ελληνική πραγματικότητα. Αυτή που ο μισθός δεν φτάνει για να βγει ο μήνας. 'Η αυτή που ζορίζεσαι στο ταμείο του σούπερ μάρκετ. Αυτή που θα χρειαστείς ιατρική φροντίδα και φάρμακα και θα σε περικυκλώσει η ανασφάλεια, με τα εμπόδια που σου θέτει η σημερινή κατάσταση. Που οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες γονατίζουν από τα έξοδα για τα φροντιστήρια του Λυκείου και για τις σπουδές των παιδιών τους. Με τον φόβο να ταξιδέψεις με το αιματοβαμμένο τρένο, πανάκριβα ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια, πανάκριβα καύσιμα...

Δεν πρέπει όμως να στεκόμαστε μόνο σε αυτά. Οι ανταγωνισμοί των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων του πλανήτη οξύνονται συνεχώς. Τα δύο μεγάλα στρατόπεδα που διαμορφώνονται γύρω από τις ΗΠΑ και την Κίνα προετοιμάζονται για μια γενικευμένη σύγκρουση, όχι αποκομμένη από την πυρηνική απειλή. Σε αυτό το πλαίσιο η πολεμοκάπηλη ΕΕ εφορμά στην Ερυθρά Θάλασσα με την επιχείρηση «Ασπίδες», και ταυτόχρονα ξοδεύει πολλά δισ. ευρώ των Ευρωπαίων πολιτών για να εξοπλίσει την αντιδραστική κυβέρνηση Ζελένσκι.

Η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει περήφανη πρωταγωνιστικό ρόλο στη Μέση Ανατολή για τα «εθνικά» συμφέροντα των εφοπλιστών, εκθέτοντας σε κίνδυνο αντιποίνων τη χώρα και τους συναδέλφους που στελεχώνουν τη φρεγάτα «Υδρα» και βάζοντας πλάτη στην ισραηλινή δολοφονική μηχανή για να συνεχίσει τη γενοκτονία του πολύπαθου, όλες αυτές τις δεκαετίες, λαού της Παλαιστίνης.

Δεν είναι λιγότερες οι υπηρεσίες της στο ουκρανικό μέτωπο, κάνοντας την Ελλάδα πολεμικό κόμβο που μέχρι και βόμβες λευκού φωσφόρου (!) στέλνει μέσω Θεσσαλονίκης, Τσεχίας και Ρουμανίας. (...)

Αφού λοιπόν το πολεμικό υλικό που στέλνουμε στην Ουκρανία «δεν είναι αναγκαίο, ως παλαιό υλικό, για την άμυνα της χώρας», τότε ο προορισμός του θα έπρεπε να είναι η ασφαλής αποσυναρμολόγησή του σε ειδικά εργοστάσια και η καταστροφή του.

Παρά τα κροκοδείλια δάκρυα των κομμάτων της αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση δεν μπορεί να μη νιώθει ευγνωμοσύνη για τη συναίνεσή τους στα μεγάλα και στρατηγικά ζητήματα που θέτουν στην ημερήσια διάταξη ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και ελληνικό κοινοβούλιο.

Για όλα αυτά και για πολλά ακόμα, δηλώνω την αμέριστη στήριξή μου στα προβλήματα του λαού μας και του μόνου πολιτικού εκφραστή του, του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, και καλώ κι εγώ με τη σειρά μου τους συναδέλφους εντός και εκτός στρατοπέδων να τολμήσουν αυτό που σκέφτονται και να ψηφίσουν την ερχόμενη Κυριακή 9 Ιούνη το ΚΚΕ, με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα των εκλογών.

«Μονάδα τεθωρακισμένων, χαίρομαι να σε βλέπω / Να γράφεις και να κάνεις για την ειρήνη προπαγάνδα / Και χαίρομαι που εσείς, γράφοντας / Και κάνοντας για την ειρήνη προπαγάνδα, θωρακίζεστε». Μπ. Μπρεχτ, 1955.

Δόκιμος Εφεδρος Αξιωματικός (ΤΧ) Γιαλούρης Παναγιώτης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ