Παρασκευή 7 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Η πιο σωστή επιλογή για τον λαό μας

Βασίλης Πριμικήρης, πρώην μέλος της ΕΓ της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΣ της ΛΑΕ

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η πιο σωστή επιλογή για τον λαό μας. Οχι στην αποχή και την φυγή από τη σκληρή πραγματικότητα.

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ο αριστερός και προοδευτικός κόσμος της Ελλάδας με τις εκλογές του Μάη 2023 υπέστη μια βαριά ήττα. Ετσι σήμερα διαφεντεύει με αλαζονεία του 41% η δεξιά της ΝΔ! Με εξαίρεση το ΚΚΕ, που κρατήθηκε και αύξησε τις δυνάμεις του, οι υπόλοιπες αυτοπροσδιοριζόμενες αριστερές προοδευτικές και αντιδεξιές δυνάμεις στο σύνολό τους βρέθηκαν την επομένη των εκλογών πολιτικά λαβωμένες!

Οι επιθέσεις στις εργατικές κατακτήσεις των προηγούμενων δεκαετιών, η τεράστια αναδιανομή του λαϊκού πλούτου με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και όχι μόνο, η αποδιάρθρωση της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, τα ασφαλιστικά δικαιώματα των ηλικιωμένων, τα Τέμπη και γενικά τα δικαιώματα για την ανθρώπινη διαβίωση των λαϊκών στρωμάτων θα ενταθούν! Οι κατακτήσεις της εργατικής τάξης και των μικρομεσαίων στρωμάτων του χωριού και της πόλης που αποκτήθηκαν με αίμα και θυσίες δεκαετιών, θα ισοπεδωθούν από τη λαίλαπα της δεξιάς διακυβέρνησης!

Οι απαντήσεις που χρειάζονται θα πρέπει να αναζητηθούν έξω από τα βάρη του επαχθούς χρέους, των ταξικών πολιτικών της ΕΕ και της ΟΝΕ, και των καταναγκασμών που θέτει ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός και η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ για την υπεράσπιση ακόμα και νεοφασιστικών καθεστώτων τύπου Ουκρανίας!

Επιβάλλεται λοιπόν να εξετάσουμε τα πάντα σε βάθος, μακριά από τα κεντροαριστερά νεφελώματα του ΠΑΣΟΚ και των αμερικανόφερτων Κασσελάκηδων που θέλουν να στήσουν ένα νέο σάπιο δικομματικό σύστημα!

Παράλληλα, το ΚΚΕ, με τη μεγάλη του αγωνιστική πείρα και ιστορία, μπορεί να κάνει ουσιαστικά ανοίγματα κοινής δράσης σε όλες τις δυνάμεις που θέλουν να παλέψουν για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων!

Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι σήμερα αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε στις επερχόμενες εκλογές όχι μόνο για τους κομμουνιστές αλλά για όλο τον ελληνικό λαό!

Με το ΚΚΕ μπορούμε μέσα από την κοινή μας δράση και τους αγώνες μας να ανατρέψουμε τη σημερινή σκληρή πραγματικότητα της ακρίβειας, των πλειστηριασμών, της φτωχοποίησης της εργατικής τάξης, της μικρομεσαίας αγροτιάς και γενικότερα των πλατιών λαϊκών στρωμάτων!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ