Τετάρτη 26 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ν. ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Το κίνημα μπορεί να επιβάλλει άλλη πορεία

Στο ΤΕΙ Χαλκίδας μίλησε ο Γραμματέας της ΚΝΕ

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

"Σ' αυτές τις ευρωεκλογές η ψήφος στο ΚΚΕ δεν είναι υπόθεση μόνο για τους πολιτικά και ιδεολογικά προσκείμενους. Είναι υπόθεση πολύ πλατύτερη. Είναι υπόθεση μηνύματος αντίστασης και διαφορετικής στάσης απέναντι σε μια κυρίαρχη πολιτική, η οποία πλήττει βίαια τα συμφέροντα, τα δικαιώματα μας, αλλά και την ίδια μας τη ζωή. Η ψήφος στο ΚΚΕ δε θα καταγραφεί σαν ένα απλό ποσοστό που θα μετρήσει το βράδυ των εκλογών. Θα είναι ένα ποσοστό αντεπίθεσης, ποσοστό αισιοδοξίας του λαού μας".

Με αυτά τα λόγια, κλείνοντας την ομιλία του, σε προεκλογική συγκέντρωση της Τομεακής Οργάνωσης ΤΕΙ Χαλκίδας της ΚΝΕ, ο Γραμματέας του ΚΣ και υποψήφιος ευρωβουλευτής Ν. Σοφιανός,κάλεσε τους σπουδαστές και τη νεολαία να απαντήσουν, ρίχνοντας κόκκινο στο μαύρο μέτωπο των Αμερικανο-Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών - δολοφόνων των λαών, να "δείξουν" κόκκινο - στοπ στην ντόπια και ξένη ολιγαρχία, που εμποδίζει τα όνειρά τους να βρουν πρακτική εφαρμογή, καταπατάει τα δικαιώματά τους στη μόρφωση, στη δουλιά και στη ζωή.

"Αυτή η ιμπεριαλιστική επέμβαση, επισήμανε ο Ν. Σοφιανός, ξεσκέπασε πολλούς, έριξε πολλές μάσκες. Την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχει μαζί με τις άλλες Ευρωπαϊκές "σοσιαλιστικές" και κεντροαριστερές κυβερνήσεις στο έγκλημα κατά του γιουγκοσλαβικού λαού. Της "συμπολιτευόμενης" αντιπολίτευσης της ΝΔ που αναλώνεται σε προεκλογικές φιέστες και κοκορομαχίες για δευτερεύοντα ζητήματα, αλλά συμφωνεί στη στρατηγική και τις επιλογές των ιμπεριαλιστικών οργανισμών ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Των λεγόμενων μικρών κομμάτων ΔΗΚΚΙ και ΣΥΝ, που λόγω κλίματος λένε "όχι" στον πόλεμο και το αναγνωρίζουμε σα θετικό, που μπορεί να συναντηθούμε στο κίνημα, όμως αυτές οι πολιτικές δυνάμεις, σημείωσε είναι συνυπεύθυνες για την πολιτική εξωραϊσμού του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που ακολούθησαν όλο το προηγούμενο διάστημα. Για μια πολιτική από την πλευρά του ΣΥΝ που λέει ότι η διέξοδος, για τη χώρα μας είναι μια κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ. Για μια πολιτική, που ακολουθούν οι άλλες δυνάμεις, μεγαλύτερης ενσωμάτωσης και προοπτικής της Ελλάδας σ' αυτούς τους οργανισμούς, την ίδια ώρα που έχει αποκαλυφθεί πλατιά στον κόσμο ο αντιλαϊκός και εχθρικός χαρακτήρας αυτών των οργανισμών.

Εμείς, λέμε, ότι σήμερα το κίνημα, ο λαός μπορεί να επιβάλει μια άλλη πορεία. Μπορεί ν' αντισταθεί, να απαιτήσει και να πετύχει την απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο, να βάλει φρένο στα σενάρια για χερσαίες επιχειρήσεις που ετοιμάζουν για μετά τις ευρωεκλογές. Η δυνατότητα αντίστασης στις κυρίαρχες πολιτικές και η διαμόρφωση μιας πολιτικής που θα παίρνει υπ' όψιν της τα συμφέροντα των εργαζομένων και των νέων θα ενισχυθεί μαζί με την ενίσχυση και δυνάμωμα του ΚΚΕ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ