Τετάρτη 26 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
Δε συναινούμε!

"Κόκκινο στο μαύρο του πολέμου", μήνυμα αντίστασης και αγώνα στην υποταγή και τη συναίνεση της κυβέρνησης, που, με τη συνυπογραφή της στο βρώμικο πόλεμο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, συμβάλλει στο αιματοκύλισμα του λαού της Γιουγκοσλαβίας, έστειλε χτες ο λαός του Γαλατσίου, στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης του ΚΚΕ.

Δυναμικό "παρών" στη συγκέντρωση έδωσαν οι νέοι κομμουνιστές, οι οποίοι, φωνάζοντας αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα, καταδίκασαν την πολιτική της κυβέρνησης, που οδηγεί τη χώρα στην υποδούλωση και την εξάρτηση από τους ιμπεριαλιστές. Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Κώστας Παρασκευάς,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κόμματος.

Αναφερόμενος στο βρώμικο πόλεμο που διεξάγεται εδώ και 60 μέρες στη Γιουγκοσλαβία, τόνισε ότι δεν πρόκειται για μπόρα ή κάτι προσωρινό, αλλά για συγκεκριμένη επίθεση 19 χωρών, οι οποίες για πρώτη φορά ένωσαν τις δυνάμεις τους, όχι μόνο για να καθυποτάξουν και να διαμελίσουν τον λαό της Γιουγκοσλαβίας, δημιουργώντας ζώνες επιρροής στα Βαλκάνια και προτεκτοράτα, αλλά με απώτερο σκοπό να σπείρουν τον τρόμο ενάντια σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Αποκαλύπτοντας τις "εγκληματικές", όπως τις χαρακτήρισε, ευθύνες της κυβέρνησης, είπε ότι συμμετέχει, όχι γιατί δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά, αλλά γιατί δε θέλει να χάσει την ευκαιρία διείσδυσης στα Βαλκάνια, γιατί δε θέλει να αμφισβητήσει τα συμφέροντα ΝΑΤΟ - ΕΕ, αλλά, πάνω από όλα, γιατί προσδοκά και επιδιώκει τη στήριξη των μεγάλων δυνάμεων. "Καλλιεργεί, τόνισε, την ηττοπάθεια και το συμβιβασμό, την ίδια στιγμή που κάτω από το σύνθημα "Πρώτα η Ελλάδα", που σημαίνει πρώτα η πλουτοκρατία, πρώτα το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, προσπαθεί να εξαπατήσει τον λαό και να τον αποπροσανατολίσει".

Γι' αυτό και κάλεσε το λαό να δώσει χαστούκι σ' αυτήν την πολιτική και να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του δίνεται, μέσω των εκλογών αυτών, τις οποίες χαρακτήρισε "ισχυρό όπλο στα χέρια του λαού" και να δώσουν την ψήφο τους στο ΚΚΕ, "σαφή και κατηγορηματική απάντηση ότι δε συναινούμε, δεν εγκρίνουμε αυτή την πολιτική", καλώντας τους με τη συσπείρωση και τον αγώνα τους να παλέψουν για τη δημιουργία μετώπου λαϊκής συσπείρωσης, που θα έχει τη θέληση να συγκρουστεί με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ