Τετάρτη 26 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ
Αυτός ο συνδυασμός εκφράζει ελπίδα

Ιδιαίτερα συγκινητική, συναισθηματικά φορτισμένη, ήταν η παρέμβαση του ευρωβουλευτή Βασίλη Εφραιμίδη στη Συνέντευξη Τύπου κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ. Απευθυνόμενος με το δικό του τρόπο στους παρόντες, ο Β. Εφραιμίδης αναφέρθηκε με ζεστά και μεστά λόγια στους "επερχόμενους" υποψήφιους και τους παρόντες στη μάχη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ - ΟΝΕ - κυβέρνησης, για τα δικαιώματα και συμφέροντα των εργαζομένων, για την ειρήνη ενάντια στον πόλεμο, υπογραμμίζοντας ως τιμητική την παρουσία τους σ' αυτόν τον αγώνα. "Αυτός ο συνδυασμός εκφράζει ελπίδα" είπε χαρακτηριστικά ο Β. Εφραιμίδης, ο οποίος τόνισε τη μεγάλη σημασία της λαϊκής ψήφου στις ευρωεκλογές.

Ξεσκέπασε την υποκρισία του Κ. Σημίτη, που προσπαθεί από τη μια να υποβαθμίσει τη σημασία των ευρωεκλογών, αλλά από την άλλη προβάλλει ότι θα κρίνει την πορεία προς την ΟΝΕ, την οποία παρουσιάζουν μαζί και με άλλες δυνάμεις ως εθνικό στόχο. Γι' αυτό, είπε ο Β. Εφραιμίδης, οι εργαζόμενοι πρέπει, υπερψηφίζοντας το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, να καταδικάσουν αυτή τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της ΟΝΕ, την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που συνυπογράφουν το, δήθεν, μονόδρομο της ΟΝΕ - εθνικού στόχου. Επίσης, με την ψήφο τους να καταδικάσουν όλους εκείνους που εγκληματούν με τον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας, σε βάρος όχι μόνο του γιουγκοσλαβικού λαού, αλλά και όλων των λαών.

Σχετικά με τον εγκληματικό, βρώμικο πόλεμο των ιμπεριαλιστών, ο Β. Εφραιμίδης πρόβαλε το μεγαλείο του καθολικού αντιπολεμικού κινήματος στη χώρα μας και τη γενναιότητα του σερβικού λαού. Τέλος, τόνισε ότι, σ' αυτό τον πόλεμο, συνεργοί και συνυπεύθυνοι μαζί με τις ΗΠΑ είναι και οι κυβερνήσεις της ΕΕ και μαζί η κυβέρνηση Σημίτη, που πρέπει να καταδικαστούν. Σ' αυτό τον βάρβαρο πόλεμο οι ιμπεριαλιστές ξεπέρασαν ακόμα και τους φασίστες και ναζί, υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, για να καταλήξει: "Πίσω υπάρχει ένας ζωώδης φόβος των ιμπεριαλιστών πως μ' αυτούς τους λαούς που εξεγείρονται δε θα τα βγάλουν πέρα. Και στο τέλος θα ηττηθούν, γιατί οι λαοί θα δημιουργήσουν το αντίπαλο δέος στο μεγάλο κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό του", εξέφρασε τη βεβαιότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ