Τετάρτη 26 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΚΚΙΝΙΑ
Στο ΚΚΕ η ψήφος αντίστασης

"Ο μόνος τρόπος, για να μετρήσει και να εκφραστεί η αγανάκτηση και η οργή για τα δεινά που φέρνει η πολιτική της ΟΝΕ και της ΕΕ είναι η ψήφος στο ΚΚΕ, η μόνη ψήφος ουσιαστικής διαμαρτυρίας και αντίστασης". Αυτό το μήνυμα έστειλαν χτες το βράδυ οι Κοκκινιώτες και οι Κοκκινιώτισσες που συμμετείχαν στην προεκλογική συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΚΟΒ Κοκκινιάς. Ομιλητές στη συγκέντρωση ήταν ο Γιάννης Θεωνάς,νυν ευρωβουλευτής και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και η Βέρα Νικολαϊδου,μέλος της ΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Λίγο μετά τις 7.30, ο δρόμος μπροστά από την πλατεία Δαβάκη έκλεισε από τους κομμουνιστές και τους Κνίτες, τους φίλους και τους οπαδούς του Κόμματος, που έστειλαν σαφέστατο μήνυμα ότι η ψήφος στις 13 Ιούνη θα είναι Κόκκινη.

Στο χαιρετισμό της, η υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Β. Νικολαϊδου αναφέρθηκε στο βρώμικο πόλεμο, που έχουν εξαπολύσει οι Αμερικάνοι και το ΝΑΤΟ ενάντια στον ηρωικό, όπως τον χαρακτήρισε, λαό της Γιουγκοσλαβίας, αλλά και στις συνέπειες που θα υποστεί ο ελληνικός λαός από την ένταξη της χώρας μας στην περιβόητη ΟΝΕ. "Οσοι ψάχνουν για διέξοδο, όσοι δε βολεύονται με τη σημερινή κατάσταση, όσοι έχουν ανησυχίες, όσοι είναι ευαίσθητοι, όσοι θέλουν να αντισταθούν στη βαρβαρότητα της "νέας τάξης πραγμάτων", μπορούν να βρουν στήριγμα και δικαίωση, στηρίζοντας το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ" είπε.

Το θερμό αγωνιστικό και ταξικό χαιρετισμό του ΚΚΕ και τη διαβεβαίωση ότι αυτό θα συνεχίσει τη μάχη όχι μόνο ιδεολογικά αλλά και πρακτικά ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τα μονοπώλια και τις βόμβες του ΝΑΤΟ, μετέφερε στον Κοκκινιώτικο λαό ο Γ. Θεωνάς. Στην ομιλία του, τόνισε ότι "αυτές οι ευρωεκλογές δεν είναι ίδιες με τις προηγούμενες, σ' αυτές πέφτει το βάρος δύο μεγάλων εξελίξεων: Από τη μία ο πόλεμος στα Βαλκάνια και από την άλλη, ο πόλεμος που δέχεται ο λαός της χώρας μας από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης". Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, αναφέρθηκε στους στόχους αυτού του πολέμου που δεν είναι άλλοι από την υποταγή του μοναδικού λαού που αντιστέκεται στο νέο δόγμα του ΝΑΤΟ, αλλά και στη δουλοπρέπεια των ευρωπαϊκών αλλά κυρίως της ελληνικής κυβέρνησης, "που όχι μόνο έβαλε την υπογραφή της, αλλά έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε προτεκτοράτο των ιμπεριαλιστών". Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει για το λαό η ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ και είπε ότι οι "πυλώνες", στους οποίους στηρίζεται η οικονομική και νομισματική ενοποίηση είναι η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, η πολιτική της σκληρής μονόπλευρης λιτότητας, η ανατροπή όλων των κατακτήσεων και δικαιωμάτων της εργατικής τάξης.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Γ. Θεωνάς τόνισε ότι "δεν πρέπει να μείνει σπίτι που να μη φτάσει σ' αυτό, το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, που αποτελεί τη μοναδική ψήφο αντίστασης ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ