Τετάρτη 26 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΡΙΦΤΑΡΗΣ
"Μαυρίστε τους" για την πολιτική που ακολουθούν

Πολυπληθής η χτεσινή συγκέντρωση στην Κυψέλη

"Η ελληνική κυβέρνηση υποτασσόμενη στους ΝΑΤΟικούς θυμίζει τους κοτσαμπάσηδες που έλεγαν στους Ελληνες να μην εναντιώνονται στους Τούρκους. Οπως θυμίζει και τους υποταγμένους, που στην Κατοχή συμβούλευαν τους εργαζομένους να μη συμπαραταχτούν με τους κομμουνιστές σε κοινή πάλη ενάντια στο Γερμανό κατακτητή".

Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων ο Σπύρος Στριφτάρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κόμματος στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Μπροστά σε ένα πολυπληθές ακροατήριο σε προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος, χτες βράδυ στην πλατεία της Κυψέλης, τόνισε πως οι κυβερνήσεις της ΕΕ και των ΗΠΑ εκτελώντας πιστά τις εντολές των αφεντικών τους βομβαρδίζουν ένα λαό που απλά ήθελε να ζει δίχως αφεντικά. Υπενθυμίζοντας τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης σημείωσε πως οι αποφάσεις για τους βομβαρδισμούς είναι ομόφωνες και έκανε σαφές πως επιλογή των "κεντροαριστερών" είναι η ιμπεριαλιστική επέμβαση στα Βαλκάνια. "Η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει με όλα τα μέσα αυτή την επέμβαση. Και μεταφέρει τις απειλές του Κλίντον και της Ολμπράιτ βαφτίζοντάς τες "διπλωματική πρωτοβουλία"", τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Σπ. Στριφτάρης υπογράμμισε ακόμα ότι η ΕΕ, οι συνθήκες του Μάαστριχτ και του Αμστερνταμ, που στηρίζονται από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ, ΔΗΚΚΙ και ΠΟΛΑΝ, καταδικάζουν το λαό σε ανεργία, καταργούν τα εργασιακά δικαιώματα, το 8ωρο, εξασφαλίζουν κέρδη για τους λίγους και ανέχεια για τους πολλούς. "Μαυρίστε τους, υπογράμμισε, για την πολιτική που ακολουθούν, μια πολιτική που σας κάνει το βίο αβίωτο".

Στη συγκέντρωση απηύθυνε χαιρετισμό και η ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου, υποψήφια ευρωβουλευτής του Κόμματος. Δήλωσε "παρούσα" στο προσκλητήριο του ΚΚΕ, στο μέτωπο της ειρήνης "ανάμεσα σε όσους λένε αυτά τα υπέροχα ΟΧΙ στον πόλεμο και τους ιμπεριαλιστές, τα οποία κάνουν όμορφη τη ζωή μας". Η ίδια χαρακτήρισε την ΕΕ συναυτουργό στο έγκλημα κατά της Γιουγκοσλαβίας και συνένοχη την ελληνική κυβέρνηση. Και ολοκλήρωσε: "Η ζωή απαιτεί ρήξεις. Δεν έχουμε άλλο χρόνο. Οφείλουμε να αντισταθούμε, να αντεπιτεθούμε. Δεν έχουμε άλλη επιλογή".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ