Τετάρτη 26 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κυβερνητικές αθλιότητες με τον πόλεμο

Αναφερόμενος στο ζήτημα της συμμετοχής της Ελλάδας, με την υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης, στο βρώμικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο ενάντια στον σέρβικο λαό και στο ψέμα του πρωθυπουργού πως, τάχα, η χώρα μας, είναι μια χώρα που διακρίνεται από τις άλλες για τη στάση της κλπ, ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ, Στρατής Κόρακας,παρατήρησε:

"Βεβαίως, εμείς θα μπορούσαμε να δώσουμε πάρα πολλά στοιχεία για το πώς η Ελλάδα συμμετέχει σ' αυτή τη βρώμικη επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι ΝΑΤΟικοί κατά του γιουγκοσλαβικού λαού. Θα αναφερθώ σε μια μαρτυρία που τα λέει όλα. Πρόσφατα στη συνάντηση που είχαμε στο Ελσίνκι, ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, κ. Τάλμποτ, μεταξύ άλλων, εκθειάζοντας το ρόλο της Ελλάδας, της ελληνικής κυβέρνησης, στις προσπάθειες, όπως τόνισε, που καταβάλλει το ΝΑΤΟ στη Βαλκανική, είπε (ο κ. Τάλμποτ) ότι νιώθω ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη για τη συμβολή της ελληνικής κυβέρνησης. Και αυτή η σημαντική συμβολή ξέρουμε ότι προσφέρεται, παρά τη μεγάλη αντίθεση που συναντάει η ελληνική κυβέρνηση από την πλευρά του ελληνικού λαού. Αυτό και μόνο, νομίζουμε, υποδηλώνει, μάλλον λέει ανοιχτά, το εάν η Ελλάδα συμμετέχει.

Οσον αφορά αυτό που, τώρα τελευταία, δημοσιεύεται για τη διέλευση των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων από την Ελλάδα προς τα Σκόπια, καθώς επίσης και για τη χρησιμοποίηση των δυο αεροδιαδρόμων που έχει δώσει η Ελλάδα, μια για να περνάνε τα τουρκικά πολεμικά και η άλλη τα ΝΑΤΟικά προς τη Γιουγκοσλαβία, ο Στρ. Κόρακας πρόσθεσε: "Ο κ. Σημίτης ζήτησε αυτή η διέλευση να σταματήσει για την προεκλογική περίοδο, διότι αυτό, όπως ειπώθηκε, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για προεκλογικούς σκοπούς! Αυτό δείχνει, κατά τη γνώμη μας, και την αθλιότητα της κυβερνητικής πολιτικής, την αθλιότητα με την οποία η κυβέρνηση διεξάγει αυτήν την προεκλογική της εκστρατεία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ