Τετάρτη 26 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ
ΚΚΕ, για ν' αλλάξει σίγουρα η κατάσταση

Περιοδεία στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά

"Μωρέ, τελικά, για να πάμε μπροστά στην Ελλάδα, το ΚΚΕ πρέπει να βγει".Αυτά τα λόγια βγαίνουν από το στόμα μιας νοσηλεύτριας στο Τζάνειο Νοσοκομείο,κατά τη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε χτες το πρωί ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γ. Μανουσογιαννάκης,επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής έγινε δέκτης της θερμής ανταπόκρισης των εργαζομένων, αλλά και της έντονης αγανάκτησής τους για όσα συμβαίνουν στη χώρα, αλλά και στη Γιουγκοσλαβία, που χτυπιέται ανελέητα από τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς δολοφόνους. Χαρακτηριστική ήταν η εικόνα στην είσοδο του νοσοκομείου, όπου δεσπόζει σε γραφείο υπαλλήλων ένας στόχος.

"Αν γινόταν σήμερα δημοψήφισμα θα έριχνα "Οχι" και στην ΟΝΕ και στο Μάαστριχτ", "Εγώ θα ψηφίσω ΚΚΕ", "Το Κόμμα σίγουρα θα βγει ενισχυμένο από αυτές τις εκλογές, γιατί έτσι πρέπει". Αυτά τα λόγια εισέπραξε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής από πολλούς αγανακτισμένους απλούς εργαζόμενους, γιατρούς, νοσοκόμες, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στο Νοσοκομείο.

Με το φυλλάδιο στο χέρι οι κομμουνιστές μαζί με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή περιόδευσαν σε πολλά τμήματα του νοσοκομείου. Στη χειρουργική κλινική ο Γ. Μανουσογιαννάκης,απευθυνόμενος σε γιατρούς της κλινικής που ρώτησαν πώς μπορεί ν' αλλάξει η κατάσταση, απάντησε: "Αν θέλουμε στα σίγουρα να αλλάξουμε την κατάσταση σήμερα, πρέπει να ψηφίσουμε ΚΚΕ. Το Κόμμα μας - συνέχισε - είναι το μόνο Κόμμα που έχει διαφορετική θέση από όλα τα άλλα κόμματα. Δέστε στο ζήτημα του πολέμου. Από το 1990 είχε προειδοποιήσει το ΚΚΕ ότι θα ξεσπάσει πόλεμος και τότε μας έλεγαν γραφικούς. Εμείς λέγαμε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι καλή για τους βιομήχανους, αλλά όχι για τον ελληνικό λαό και επιβεβαιωνόμαστε καθώς τα κέρδη των βιομηχάνων αυξάνονται, ενώ η ανεργία σήμερα φτάνει το 13%, ενώ το 25% των εργαζομένων υποαπασχολείται. Τα υπόλοιπα κόμματα είτε υποστηρίζουν την ΕΕ ή υποστηρίζουν ότι πρέπει να γίνει καλύτερη σ' αυτά τα πλαίσια. Το μόνο κόμμα που από την αρχή διαφωνούσε με την ΕΕ και τα δεινά που θα έφερνε είναι το ΚΚΕ, γι' αυτό ζητάμε την ψήφο σας".

Στη συνέχεια ο υποψήφιος ευρωβουλευτής περιόδευσε στην καρδιολογική κλινική, στην ορθοπεδική, στα εργαστήρια του νοσοκομείου, στα μαγειρεία και στις προμήθειες. Ο Γ. Μανουσογιαννάκη κάλεσε τους εργαζόμενους η αντίδρασή τους στις 13 του μήνα να εκφραστεί με κόκκινη ψήφο. "Οι κομμουνιστές στις 14 του μήνα - κατέληξε - θα είμαστε στα πόστα μας και θα παλεύουμε για τα δικαιώματα των εργαζομένων και συνολικά του λαού, όπως με συνέπεια κάνουμε χρόνια τώρα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ