Τετάρτη 26 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Οσοι θέλουν να αντισταθούν έχουν θέση μαζί μας

Κοκκίνισε η πλατεία χτες το βράδυ στο Ιλιον

Κόκκινο "έριξαν" χτες το βράδυ οι κάτοικοι του Ιλίου στην προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης, με ομιλητές τον Σπύρο Χαλβατζή,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Αλέκο Τομαρά.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, συνταξιούχοι γέμισαν την πλατεία και απέδειξαν με την παρουσία, το δυναμισμό και τη μαζικότητά τους πώς εννοούν το σύνθημα "Οταν ο λαός θέλει μπορεί!".

"Θα αποφασίσετε με την ψήφο σας ποιο χέρι θα οπλίσετε. Αυτό που θα ανοίξει το δρόμο για να μας οδηγήσει στην ειρήνη και την ευημερία ή αυτό που θα μας οδηγήσει στο δρόμο της υποταγής, του ραγιαδισμού και του πολέμου;", τόνισε ο Αλ. Τομαράς. Αναφερόμενος στο ρόλο της ΕΕ, υπογράμμισε ότι δεν είναι τίποτε άλλο από δημιούργημα του μεγάλου κεφαλαίου με μοναδικό στόχο την ασύδοτη αύξηση των κερδών του. Καταλήγοντας τόνισε: "Τα αφεντικά μας, μας φαίνονται γίγαντες, γιατί τα βλέπουμε γονατιστοί. Εμπρός λοιπόν να ξεσηκωθούμε με το ΚΚΕ".

Παίρνοντας το λόγο ο Σπύρος Χαλβατζής τόνισε: "Δίνουμε σήμερα τη μάχη για μια Ευρώπη που θα αντιστρατεύεται ενεργά τις πολυεθνικές. Παλεύουμε ενάντια στο ΝΑΤΟ, για τη διάλυση αυτού του επιθετικού οργανισμού. Σαν ΚΚΕ αγωνιζόμαστε συνολικά ενάντια στην ΕΕ και για τη διάλυσή της".

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα υπογράμμισε ότι αυτό που σήμερα βιώνουν οι Ελληνες είναι η διόγκωση της ανεργίας, η πολιτική της λιτότητας, ο περιορισμός της εθνικής κυριαρχίας, οι τεράστιοι κίνδυνοι, καθώς η ειρήνη πλήττεται από τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς.

Και μιλώντας για τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία σημείωσε: "Το ΝΑΤΟ, η ΕΕ καταστρέφουν μια χώρα, δολοφονούν ένα λαό, που αντιστέκεται, που δε θέλει να γίνει υποτακτικός. Καίνε με φωτιά και σίδερο χωριά και άμαχο πληθυσμό. Θέλουν να βυθίσουν στο σκοτάδι όλη τη Γιουγκοσλαβία".

"Ολοι αυτοί, που θέλουν να εκφράσουν την αντίδρασή τους, έχουν πού να ρίξουν την ψήφο τους. Εχουν διέξοδο στις ανησυχίες τους. Οσοι θέλουν να αντισταθούν στη βαρβαρότητα της "νέας τάξης πραγμάτων" μπορούν να βρουν απαντοχή και δικαίωση ψηφίζοντας το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ", κατέληξε ο Σπ. Χαλβατζής. Για να έρθει η απάντηση από τους συγκεντρωμένους: "Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ