Τετάρτη 26 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΩΝΑΣ
Στείλτε μήνυμα καταδίκης

Περιοδεία στη φαρμακευτική εταιρία ΜΙΝΕΡΒΑ και συζήτηση με τους εργαζόμενους

Σε μια πολύ "ζεστή" συνάντηση μετατράπηκε η επίσκεψη του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Γ. Θεωνά, στη φαρμακευτική εταιρία ΜΙΝΕΡΒΑ χτες, όπου οι εργαζόμενοι τον υποδέχτηκαν σαν "δικό τους άνθρωπο", όπως εξάλλου τον χαρακτήρισε και η Ζωή Σώκου, αναγγέλλοντας την επίσκεψή του κι αυτό γιατί, όπως τόνισε, "ο Γ. Θεωνάς μια ζωή στο συνδικαλιστικό κίνημα έδωσε πολλά για τους εργαζόμενους και συνεχίζει να δίνει από την ευρωβουλή".

Ο ευρωβουλευτής αρχικά συναντήθηκε, με στελέχη της εταιρίας, τα οποία τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα του κλάδου, καταγγέλλοντάς του ότι οι μέχρι σήμερα κυβερνητικές πολιτικές για το φάρμακο στράφηκαν κατά της εγχώριας παραγωγής, χτυπώντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και κατά συνέπεια την απασχόληση στον κλάδο.

"Κρίσιμη μάχη που σκιάζεται από δύο πολύ σοβαρές εξελίξεις", χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές ο Γ. Θεωνάς, μιλώντας στους συγκεντρωμένους στην τραπεζαρία εργαζόμενους. Επεξηγώντας, τόνισε: "Η μια εξέλιξη είναι ο πόλεμος, ένας πόλεμος παράνομος, που δε στηρίζεται ούτε στον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ, ούτε καν στο καταστατικό του ίδιου του ΝΑΤΟ. Ο στόχος δεν είναι βέβαια η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Κοσσοβάρων, είναι η διαμόρφωση μιας νέας πραγματικότητας στον κόσμο, όπου βασικές διεθνείς αξίες και αρχές, που γεννήθηκαν από τις στάχτες του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου, θα ανατραπούν και το ΝΑΤΟ θα παίζει ρόλο παγκόσμιου χωροφύλακα. Και υπάρχουν σοβαρότατες ευθύνες και στα κόμματα και στην κυβέρνηση που στήριξαν ποικιλοτρόπως τον πόλεμο".

Συνεχίζοντας υπογράμμισε: "Η δεύτερη σοβαρή εξέλιξη είναι η πορεία προς την ΟΝΕ και οι συνέπειές της για τους εργαζόμενους. Η Ευρωπαϊκή Ενωση ενδιαφέρεται για την επιβολή ενός παγκόσμιου οικονομικού συστήματος, όπου θα κυριαρχούν λίγες πολυεθνικές. Στο βωμό αυτό θυσιάζονται δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμοί, δημόσιος πλούτος, τα δικαιώματα των εργαζομένων, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης εξασφαλίζουν το 65% της απασχόλησης, θυσιάζεται η κοινωνική πολιτική κ.ά. ".

"Αυτά - συνέχισε - οι βόμβες του πολέμου αλλά και οι βόμβες κατά των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων όλου του λαού, πρέπει να βαρύνουν στις 13 Ιούνη".

Καταλήγοντας σημείωσε: "Η πολιτική του ΚΚΕ καθημερινά δικαιώνεται και επιβεβαιώνεται. Πρόκειται για ένα κόμμα που παλεύει, που αντιστέκεται και σας καλούμε να συμβάλλετε, για να αναδείξει περισσότερους ευρωβουλευτές, για να συνεχίσει τον αγώνα, για να ανοίξει παραπέρα ο δρόμος για τη συσπείρωση ευρύτερων τμημάτων του λαού σε ένα μέτωπο πάλης. Σας καλούμε να στείλετε μήνυμα καταδίκης στις αντιλαϊκές πολιτικές και στα κόμματα που τις στηρίζουν κι αυτό το μήνυμα θα είναι ηχηρό μόνο αν ψηφίσετε το ΚΚΕ. Με όπλο την ψήφο σας, σας καλούμε να υπερασπιστείτε την ειρήνη, να πείτε ότι δεν ανέχεστε άλλο την υποβάθμιση της ζωής σας".

Αμέσως μετά οι εργαζόμενοι ζήτησαν από τη Ζωή Σώκου να τους μιλήσει για την εμπειρία της από την πρόσφατη επίσκεψή της στη Γιουγκοσλαβία και εκείνη τους απάντησε: "Διαπιστώσαμε ότι Ευρωπαϊκή Ενωση, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ δολοφονούν έναν λαό εν ψυχρώ, επειδή αντιστέκεται, επειδή θέλουν να προωθήσουν τα οικονομικά και άλλα συμφέροντά τους. Είδαμε ένα λαό που αντιστέκεται και είναι αποφασισμένος να υπερασπίσει τη ζωή και την πατρίδα του. Αυτή είναι η αλήθεια και εκείνοι μας ζήτησαν να σας τη μεταφέρουμε, όπως μας ζήτησαν να συνεχίσουμε να εκφράζουμε με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη μας. Αν δεν αντισταθούμε θα έρθει και η σειρά μας γι' αυτό είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο να στείλουμε μήνυμα καταδίκης στην κυβέρνηση που συνηγόρησε στο έγκλημα και στα άλλα κόμματα που συμφωνούν, μήνυμα που μόνο με ψήφο στο ΚΚΕ μπορεί να σταλεί".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ