Τετάρτη 26 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ψάρεμα στα θολά νερά

"Στις εκλογές καλούμε το λαό να ψηφίσει όχι κατά της Ευρώπης, αλλά κατά της αποτυχίας της Ευρώπης, να προχωρήσει γρήγορα (σ. σ. η ΕΕ) στην οικονομική και την πολιτική ολοκλήρωση"! Αυτά είπε μιλώντας προχτές το βράδυ στο Παγκράτι σε συγκέντρωση του ΣΥΝ ο Λεωνίδας Κύρκος.

Να υποθέσουμε, άραγε, πως εάν η Γιουγκοσλαβία βομβαρδιζόταν από μια Ευρωπαϊκή Ενωση, που θα είχε προχωρήσει, ήδη, την πολιτική και οικονομική της ολοκλήρωση και θα διέθετε και την περιβόητη ΚΕΠΠΑ (Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας), τότε δε θα είχε πρόβλημα η ηγεσία του ΣΥΝ; Η νομίζουν πως εάν και όταν συγκροτηθεί η ΚΕΠΠΑ, θα αλλάξει ο χαρακτήρας και η φύση του γερμανικού ή του εγγλέζικου ιμπεριαλισμού, όπως και των πολιτικών του εκπροσώπων, είτε χριστιανοδημοκράτες ή συντηρητικοί είναι αυτοί, είτε σοσιαλδημοκράτες, εργατικοί ή πράσινοι;

Οχι, δε νομίζουμε πως έχει αυταπάτες η ηγεσία του ΣΥΝ. Να ψαρέψει ψήφους στα θολά νερά θέλει και, ταυτόχρονα, να δώσει τη συμβολή της στη διάσωση του κύρους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως και όλοι όσοι βαδίζουν στον ίδιο ευρω-μονόδρομο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ