Τετάρτη 26 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαπραγματεύσεις...

ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ τα λέγανε καλά (που δεν τα λένε) οι Τσερνομίρντιν, Τάλμποτ και Αχτισαάρι, οι τρεις δηλαδή που αποφασίζουν για τη Γιουγκοσλαβία χωρίς τη Γιουγκοσλαβία, για τι είδους ειρήνευση τελικά μιλάνε;

***

Γιατί δεν μπορεί να λέει κανείς για "ειρηνική διευθέτηση" στο Κόσσοβο, όταν οι Αμερικανοί έχουν βάλει στόχο να... μην υπάρχει Κόσσοβο (τουλάχιστον) ώσπου να τελειώσουν οι "διαπραγματεύσεις".

***

Για να καταλάβετε, αύριο πάει ο Τσερνομίρντιν στο Βελιγράδι. Οπότε οι Σέρβοι ξέρουν ότι δε θα προλάβει να... απογειωθεί το αεροπλάνο που θα τον επιστρέψει στη Μόσχα, και οι βομβαρδισμοί θα έχουν ήδη ξεκινήσει.

***

Θα είναι μάλιστα από τους πλέον αιματηρούς και καταστροφικούς, όπως τουλάχιστον μας έχει συνηθίσει τώρα τελευταία το ΝΑΤΟ, που μοιάζει να θέλει να τελειώσει βιαστικά με αυτή την υπόθεση.

***

Το πιθανότερο, επειδή ετοιμάζει κάτι χειρότερο για τη συνέχεια. Αλλωστε, δεν μπορεί τζάμπα να μιλάνε οι Βρετανοί, και μάλιστα με επιμονή, για χερσαίες επιχειρήσεις.

***

OI ΚΟΚΟΡΟΜΑΧΙΕΣ μεταξύ Σημίτη - Καραμανλή έχουν αρχίσει για τα καλά αν δεν το καταλάβατε. Καλά ήταν μέχρι τώρα αμφότεροι... εκσυγχρονιστές και πολιτισμένοι, αλλά όπου να ναι έρχονται και οι εκλογές, οπότε... σοβαρεύτηκαν.

***

Διότι να μη γελιόμαστε. Καλός ο πολιτισμός αλλά να μη μας στερήσει και τα "κουκιά". Ετσι αρχίσανε οι... πολιτικοί χαρακτηρισμοί. Βεβαίως, ο Σημίτης το ξεκίνησε με κάτι... "εκσυγχρονιστικά" του τύπου "ο πρόεδρος της ΝΔ είναι Ιανός", αλλά... θα συνέλθει φανταζόμαστε.

***

Αλλωστε, τώρα αποφάσισαν να κάνουν και τηλεοπτική αναμέτρηση ("ντιμπέιτ" στην καθομιλουμένη), οπότε σε αυτό θα εστιάσουν την προσοχή τους οι σύμβουλοι επικοινωνίας. Λες και κάτι τέτοιο περιμένει ο μέσος Ελληνας για να αποκτήσει άποψη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ