Τετάρτη 26 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΛΤΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
"Ψηφίζουμε και στηρίζουμε ΚΚΕ"

"Ψηφίζουμε και στηρίζουμε ΚΚΕ γιατί έχουμε εμπιστοσύνη στη δύναμη του λαού. Ο λαός μπορεί, στην ενίσχυση του ΚΚΕ, η προοπτική". Με την παραπάνω προτροπή, όπως αποκρυσταλλώθηκε μέσα στους καθημερινούς αγώνες με τους κομμουνιστές, υπάλληλοι των ΕΛΤΑ Ζακύνθου - οι ταχυδρόμοι: Βόσσος Γεώργιος, Δρογγίτης Αντώνιος, Κακολύρης Σπύρος, Παπαδάτος Νικόλαος, Πέττας Γιώργος, Τσουκαλάς Σταύρος και οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι: Καμπίτος Παναγιώτης, Λημναίος Φώτιος και Τσουκάτου Μαρία - καλούν τους εργαζόμενους να ψηφίσουν το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, τονίζοντας πως "η υποστήριξη σήμερα του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ πρέπει να εκφραστεί από όλους και όλες που θέλουν να ενισχυθεί η λαϊκή αντίσταση και πάλη, που δε δέχονται την πολιτική της μοιρολατρίας, του συμβιβασμού και της υποταγής".

Στο κάλεσμά τους, εκτός των άλλων, αναφέρουν και τα παρακάτω: "Ολοι εμείς που υπογράφουμε την έκκληση στήριξης και υπερψήφισης του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ, ήρθαμε σε αντίθεση μέσα από τις πολύμορφες αντιπολεμικές εκδηλώσεις με την εγκληματική συμμορία των δολοφόνων του γιουγκοσλαβικού λαού, τις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ενωση.

Αποδείχτηκε ότι ΝΑΤΟ και ΕΕ είναι το ίδιο εγκληματικό συνδικάτο, όπως πάντα διακήρυσσε το ΚΚΕ και οι δύο αυτοί πολεμικοί οργανισμοί είναι σε αντίθεση με τα συμφέροντα των λαών γιατί σαρώνουν κοινωνικές κατακτήσεις, δημοκρατικά δικαιώματα και όπου οι λαοί αντιστέκονται, τότε εξαπολύουν και δολοφονικές επιθέσεις όπως, τώρα, στη Γιουγκοσλαβία. Και προστίθεται:

Στις ευρωεκλογές, στις 13 Ιούνη, η αντίθεση στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ μόνο με τη στήριξη του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ μπορεί να εκφραστεί με συνέπεια"...

  • Με ανακοίνωση - κάλεσμα οι ΚΟΒ Φαρμάκου του ΚΚΕ καλούν τους εργαζόμενους στα φάρμακα και στα συναφή να στείλουν ψήφο διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση, και όχι μόνο, ψηφίζοντας το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Οι κομμουνιστές υπενθυμίζουν την καταστροφική πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση στον τομέα του φαρμάκου που οδήγησε σε μείωση της εγχώριας παραγωγής και αύξηση εισαγόμενων πανάκριβων φαρμάκων. Οδήγησε στο φούντωμα της ανεργίας στον κλάδο, σε αλλαγή των εργασιακών σχέσεων κλπ.

Το ΚΚΕ με συνέπεια στήριξε τις προτάσεις και τους αγώνες των εργαζομένων και του κλάδου επισημαίνοντας την ανάγκη για ουσιαστική παρέμβαση του κράτους στην έρευνα, στην παραγωγή, στη διακίνηση, στην πώληση. Αυτός είναι ένας ακόμα λόγος για την υπερψήφιση του ευρωψηφοδελτίου του Κόμματος από τους εργαζόμενους του κλάδου, τονίζεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ