Πέμπτη 26 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Σε «πολεμικό» κλίμα σήμερα το Εκτελεστικό Γραφείο

Νέα «πυρά» αντάλλαξαν χτες τα «αντιμαχόμενα» βιλαέτια στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μέχρι αργά το βράδυ συνεδρίαζε η πλευρά Αχτσιόγλου προκειμένου να καθορίσει τα παραπέρα βήματά της, μπροστά και στη σημερινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου που συγκάλεσε ο Στ. Κασσελάκης, το οποίο πάντως είναι άτυπο όργανο, χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες. Η Κουμουνδούρου με διαρροή της χτες κατηγόρησε την πλευρά της «Ομπρέλας» ότι κινείται αντικαταστατικά, ότι τα στελέχη της έχουν θέσει εαυτούς εκτός ΣΥΡΙΖΑ και ήδη έχουν δρομολογήσει τον σχεδιασμό νέου κόμματος, με νέο καταστατικό και νέο αρχηγό!

Θυμίζουμε ότι προχτές ο Π. Σκουρλέτης είχε καταγγείλει πως σε ό,τι αφορά την εκλογή Κασσελάκη «κάποιοι δούλεψαν υπόγεια, με στημένο μηχανισμό» και είχε μιλήσει για «παράκεντρα γύρω από τον Τσίπρα». Ο ίδιος χτες κατήγγειλε ότι «έχει μπει σε εφαρμογή ένα σχέδιο διχασμού και ρήξης» και μίλησε για «απαξίωση και γελοιοποίηση του χώρου», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος.

Αλλά και ο Δ. Βίτσας επανήλθε, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε επικίνδυνη κατάσταση και ο καθένας σκέφτεται τι θα κάνει. Πρόσθεσε ότι δεν τον εκφράζει η νέα ηγεσία, αλλά όπως ανέφερε υπάρχουν «κάποιες ελπίδες να το σώσουμε».

Παρέμβαση έκανε και ο Γ. Δραγασάκης, υποστηρίζοντας σαν επείγουσα ανάγκη την ανάληψη πρωτοβουλιών για την αποκατάσταση ενός κλίματος στοιχειώδους αμοιβαίας εμπιστοσύνης, όπως γράφει, και επισημαίνοντας ότι η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ επηρεάζει όχι μόνο τον ίδιο αλλά συνολικά το «ελληνικό πολιτικό σύστημα»...

Ο δε Ν. Φίλης, εξέφρασε και το άλλο μισό της ανησυχίας τους: «Δεν θέλω μετά από μισό αιώνα οργανωμένος στην «ανανεωτική αριστερά» να αφήσω αυτόν τον χώρο της «άλλης αριστεράς» ανέστιο ή να γίνουν ψηφοφόροι του ΚΚΕ. Να κλείσει δηλαδή μια μεγάλη προσπάθεια ανανέωσης της αριστεράς», είπε μιλώντας στον Real fm.

Ο Δ. Παπαδημούλης επεσήμανε τον κίνδυνο διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις «εξαγγελίες αποκεφαλισμών», όπως είπε, και μάλιστα «με παράκαμψη και παραβίαση του Συντάγματος του ΣΥΡΙΖΑ».

Στα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο Αντ. Μανιτάκης, ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, στο Πρώτο Πρόγραμμα, χαρακτηρίζοντας αξιοθρήνητη την κατάσταση. «Ο Κασσελάκης είναι αυτός που είναι και έκανε τη δουλειά του. Το κρίσιμο ερώτημα όμως είναι πώς βρέθηκαν 70.000 ψηφοφόροι να εκλέξουν τον Κασσελάκη μέσα στο κόμμα».

Εξάλλου, χτες ανακοινώθηκαν αλλαγές στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, η δημοσιογράφος Βούλα Κεχαγιά είναι η νέα διευθύντρια της «Αυγής» και ο Α. Γιαννίκος αναλαμβάνει διευθυντής του σταθμού «Στο Κόκκινο». Τον συντονισμό της «Αυγής», του «avgi.gr» και του «Στο Κόκκινο» αναλαμβάνει ο Γ. Σμυρλάκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ