Πέμπτη 26 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ - ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Πάνω από 7 ασκήσεις προστασίας κρίσιμων ενεργειακών υποδομών

Τόση... ασφάλεια και σταθερότητα προσφέρει η εμπλοκή

Η εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς της ντόπιας αστικής τάξης και των λυκοσυμμαχιών της στο εξωτερικό αυξάνει συνεχώς τους κινδύνους για τον λαό.

Διόλου τυχαία, εντείνονται τα «μέτρα ασφαλείας» που παίρνουν «προληπτικά» κυβέρνηση και αρμόδιες υπηρεσίες, επιβεβαιώνοντας πως ό,τι πλασάρουν ως εγγυήσεις ασφάλειας και σταθερότητας (στρατηγικές συμμαχίες, διακρατικές συμφωνίες, συμμαχικές υποχρεώσεις κ.λπ.), μόνον ανασφάλεια προκαλούν.

Εξ ου και, κατά πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα έγιναν με επίκεντρο τη Ρεβυθούσα τουλάχιστον 7 ασκήσεις προστασίας κρίσιμων ενεργειακών υποδομών και δικτύων, όπου δοκιμάστηκε μάλιστα η ετοιμότητα να αντεπεξέλθουν σε επιθέσεις και προσβολές επίλεκτες μονάδες, όπως η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος (ΜΥΑ/ΛΣ).

Θυμίζουμε, άλλωστε, ότι όπως αποκάλυψε ο «Ριζοσπάστης» ήδη από χτες, έχουν δοθεί οδηγίες και κατευθύνσεις για αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε μια σειρά από σημεία ανά την επικράτεια, όπου έχουν αναπτυχθεί μόνιμα οι Αμερικανοί ή «αξιοποιούν» περιοδικά, όπως:

Το στρατόπεδο «Νταλίπη» στη Θεσσαλονίκη, όπου κατά καιρούς φιλοξενούνται αξιωματούχοι των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, που συντονίζουν κινήσεις της λυκοσυμμαχίας μέσω του λιμένα της πόλης. Το απόσπασμα (TC Det Eastern Med - Greece Detachment) του 839 Τάγματος Μεταφορών του US Army (με χώρες ευθύνης Ελλάδα, Τουρκία και Ιταλία) που έχει αναπτυχθεί στον Λιμένα Κερατσινίου (γραφεία και αποθήκη). Το στρατόπεδο «Ζορμπά» στου Γουδή, όπου εδρεύει το περιλάλητο Γραφείο Αμυντικής Συνεργασίας (Office of Defense Cooperation - ODC), το οποίο, ως κομμάτι της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, προωθεί τα στρατιωτικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη χώρα. Το στρατόπεδο «Γεωργούλα» στον Βόλο. Η 113 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα. Η Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας. Το στρατόπεδο «Τριανταφυλλίδη» στο Πετροχώρι Ξάνθης.

Και, τέλος, 4 σημεία στην Αλεξανδρούπολη, συγκεκριμένα το στρατόπεδο «Κανδηλάπτη» (χαρακτηρισμένο από τους Αμερικανούς Logistics Support Area «Αlex A»), το στρατόπεδο «Γιαννούλη» (Logistics Support Area «Αlex Β») και ακόμα το λιμάνι και το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, σημεία εισόδου και εξόδου στις διεκπεραιώσεις αμερικανοΝΑΤΟικού πολεμικού υλικού προς και από τη συνοριογραμμή με τη Ρωσία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βουλιάζουν Ελευσίνα και Σούδα από Αμερικανούς (2023-10-25 00:00:00.0)
Μπαίνουν μπροστά τα σχέδια των Αμερικανών για το Στεφανοβίκειο (2023-02-18 00:00:00.0)
Γιγαντώνεται το πλέγμα των βάσεων του θανάτου, μεγαλώνει η στοχοποίηση του λαού (2022-11-19 00:00:00.0)
Βαθαίνει η εμπλοκή στα σχέδια περικύκλωσης της Ρωσίας (2022-09-07 00:00:00.0)
Συνεχίζεται το «μεγάλο παζάρι» ΗΠΑ - Τουρκίας (2022-08-19 00:00:00.0)
Γιγαντώνεται η Σούδα και οι κίνδυνοι για τον λαό (2022-07-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ