Τετάρτη 25 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
Βουλιάζουν Ελευσίνα και Σούδα από Αμερικανούς
  • Αυξημένα «μέτρα ασφαλείας» από Σούδα έως Αλεξανδρούπολη καθώς όλη η χώρα γίνεται στόχος αντιποίνων
  • Και η Κάρπαθος μπαίνει στο «κάδρο» των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών

Βουλιάζουν Ελευσίνα και Σούδα από Αμερικανούς στο επόμενο βήμα εμπλοκής της κυβέρνησης στο μακελειό του Παλαιστινιακού λαού, πατώντας πάνω στην κατάπτυστη Συμφωνία για τις Βάσεις και τη σύμφωνη γνώμη των άλλων αστικών κομμάτων, με χαρακτηριστική την ...αφωνία επί του προκειμένου των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Σε αυτό το πλαίσιο, άλλωστε, εξετάζεται επέκταση των Αμερικανών και σε άλλες περιοχές όπως η Κάρπαθος, ενώ για τον λαό δεν μένει τίποτε άλλο παρά ο κίνδυνος, καθώς ολόκληρη η χώρα γίνεται στόχος αντιποίνων, εξ ου και τα μέτρα ασφαλείας που σπεύδουν να λάβουν αρμόδιες υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα, στην 112 Πτέρυγα Μάχης - που ζητήθηκε από τις ΗΠΑ και εγκρίθηκε από την κυβέρνηση η μεταστάθμευση αμερικανικών μεγάλων αεροσκαφών - έχουν ξεκινήσει ήδη από το Σαββατοκύριακο οι πρώτες προσγειώσεις αεροσκαφών, με τους Αμερικανούς να ξεφορτώνουν προσωπικό και υλικό.

Ως η κύρια βάση του μεταφορικού στόλου της Πολεμικής Αεροπορίας, η Ελευσίνα αποτελεί ιδανική για αυτούς τοποθεσία, καθώς υπάρχει διαθέσιμος χώρος και κατάλληλα υπόστεγα για μεγάλα και βαριά αεροσκάφη συν οι υποδομές ανεφοδιασμού. Σημειωτέον, σύμφωνα με την «Καθημερινή», στην Ελευσίνα αναμένεται να μετασταθμεύσουν συνολικά 5 με 8 αεροσκάφη τύπου C-130 της US Air Force, ερχόμενα από τη βάση τους στο Ράμσταϊν της Γερμανίας. Μαζί τους θα έρθουν και συνολικά 120 αξιωματικοί και υπαξιωματικοί των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, για την υποστήριξή τους.

Η Σούδα... φρακαρισμένη από ΑμερικανοΝΑΤΟικούς (φωτ.: CNN)
Η Σούδα... φρακαρισμένη από ΑμερικανοΝΑΤΟικούς (φωτ.: CNN)
Σύμφωνα, εξάλλου, με το «CNN Greece», η Σούδα ήδη φράκαρε καθώς έχουν μετασταθμεύσει εκεί τουλάχιστον 7 ιπτάμενα τάνκερ, 10 C-130 ειδικών επιχειρήσεων, ένα KC-135 ηλεκτρονικού πολέμου και ένα αεροσκάφος ναυτικών επιχειρήσεων «Boeing P-8 Poseidon», ενώ αποβιβάστηκε και μεγάλος αριθμός Αμερικανών πεζοναυτών. Λέγεται επίσης ότι η Ουάσιγκτον θα στείλει ένα σύστημα Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) και περισσότερα πυραυλικά συστήματα αεράμυνας «Patriot» στην περιοχή που έχει συγκεντρωθεί και μεγάλη ναυτική αμερικανική δύναμη.

Ολα αυτά για να υποστηριχτούν οι μεγάλες ναυτικές δυνάμεις που συγκεντρώνουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στην περιοχή. Υπολογίζεται ότι αναμένονται εδώ 15 με 20 αμερικανικά πλοία (δύο αεροπλανοφόρα, τα «USS Gerald R. Ford» και «USS Dwight D. Eisenhower», με τις αρμάδες συνοδείας τους αποτελούμενες από αντιτορπιλικά, καταδρομικά και υποβρύχια), ενώ το ΝΑΤΟ έχει αναπτύξει ήδη στην περιοχή την αρμάδα του SNMG2 (με ενταγμένη εκεί την φρεγάτα «ΨΑΡΑ»), μια τόσο μεγάλη δύναμη η οποία πλέον δεν μπορεί να υποστηριχθεί μόνο από τη Σούδα.

Αλλωστε, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, δεν αποκλείεται να παραχωρηθούν κι άλλες αεροπορικές βάσεις, όπως αυτή της Καρπάθου, εάν οι Αμερικανοί εγκρίνουν τις υποδομές που υπάρχουν στο νησί. Θυμίζουμε πως ήδη επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η Κάρπαθος είχε προταθεί ως τοποθεσία για εγκατάσταση αμερικανοΝΑΤΟικής βάσης, σενάρια που επανήλθαν στο προσκήνιο το καλοκαίρι μετά και από την τροπολογία στο αμερικανικό Κογκρέσο, με την οποία προωθείται η εγκατάσταση αμερικανικών βάσεων σε νησιά του Αιγαίου.

Φράκαρε και το ναυτικό σκέλος της βάσης

Στο μεταξύ, δεν σταματά η κινητικότητα στο ναυτικό σκέλος της Σούδας, στον κόλπο της οποίας χτες κατέπλευσε για άλλη μια φορά πλοίο υποστήριξης του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, συγκεκριμένα το «USNS LARAMIE», σκαρί κατασκευασμένο για εν πλω ανεφοδιασμό άλλων πλοίων με καύσιμα, τρόφιμα και άλλα εφόδια. Εξάλλου, το προηγούμενο διάστημα έδεσαν στη Σούδα τα αμερικανικά αντιτορπιλικά «USS Roosevelt» και «USS Thomas Hudner», που ανήκουν στην αρμάδα συνοδείας του αεροπλανοφόρου «USS Gerald R. Ford», για ανεφοδιασμό και υλικοτεχνική υποστήριξη.

Το ίδιο το αεροπλανοφόρο λαμβάνει υποστήριξη από τη Σούδα με ειδικά αεροσκάφη ανεφοδιασμού Grumman C-2 Greyhound, που επιχειρούν από το κατάστρωμά του.

Στη Σούδα έδεσε, επίσης χτες, και ένα από τα πιο ισχυρά πλοία του βρετανικού στόλου, το «HMS DUNCAN»ένα από τα πιο εξελιγμένα πολεμικά πλοία στον κόσμο», όπως το διαφημίζει το ίδιο το βρετανικό Ναυτικό), ναυαρχίδα στην παρούσα φάση της προαναφερόμενης ΝΑΤΟικής αρμάδας SNMG2.

Στο μεταξύ, αρόδο μένει το θηριώδες φορτηγό πλοίο των ΗΠΑ «Cape Vincent», ενταγμένο στη Διοίκηση Μεταφορών του US Navy (Military Sealift Command - MSC), το οποίο στις 9 και 10/10 ξεφόρτωσε στη Θεσσαλονίκη 35 ελικόπτερα «Apache», «Chinook», «Black Hawk» και «Pave Hawk» της 1st Combat Aviation Brigade, τα οποία διεκπεραιώθηκαν προς Ρουμανία και Βουλγαρία.

Στο στόχαστρο αντίπαλων κέντρων

Ολη αυτή η πυκνή δραστηριότητα δεν φέρνει για τον λαό παρά μόνο κινδύνους. Εξ ου και οι οδηγίες και κατευθύνσεις που έχουν ήδη δοθεί για αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε μια σειρά σημεία ανά την επικράτεια, όπου έχουν αναπτυχθεί μόνιμα οι Αμερικανοί ή «αξιοποιούν» περιοδικά.

Θυμίζουμε, προχτές η ιστοσελίδα «newsit.gr» αποκάλυψε απόρρητο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. με ημερομηνία 20/10, με το αρχηγείο να ζητά από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την «προστασία» του στρατοπέδου «Νταλίπη», όπου κατά καιρούς φιλοξενούνται αξιωματούχοι των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, που συντονίζουν κινήσεις της λυκοσυμμαχίας μέσω του λιμένα της πόλης, όπως αυτή της 9 και 10/10 στον λιμανιού.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ριζοσπάστη», αυξημένα μέτρα ασφαλείας έχουν επίσης ληφθεί και για:

-- Το απόσπασμα (TC Det Eastern Med - Greece Detachment) του 839 Τάγματος Μεταφορών του US Army (με χώρες ευθύνης Ελλάδα, Τουρκία και Ιταλία) που έχει αναπτυχθεί στον Λιμένα Κερατσινίου (γραφεία και αποθήκη).

-- Το Στρατόπεδο Ζορμπά στου Γουδή, όπου εδράζεται το περιλάλητο Γραφείο Αμυντικής Συνεργασίας (Office of Defense Cooperation - ODC), το οποίο, ως κομμάτι της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, προωθεί τα στρατιωτικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη χώρα.

-- Το Στρατόπεδο Γεωργούλα στον Βόλο. Την 113 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα. Την Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας. Το στρατόπεδο Τριανταφυλλίδη στο Πετροχώρι Ξάνθης.

-- Τέλος, 4 σημεία στην Αλεξανδρούπολη, συγκεκριμένα το στρατόπεδο Κανδηλάπτη (χαρακτηρισμένο από τους Αμερικανούς ως Logistics Support Area «Αlex A»), το στρατόπεδο Γιαννούλη (Logistics Support Area «Αlex Β») και ακόμα το λιμάνι και το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, σημεία εισόδου και εξόδου στις διεκπεραιώσεις αμερικανοΝΑΤΟικού πολεμικού υλικού προς και από τη συνοριογραμμή με τη Ρωσία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βαθαίνει η εμπλοκή με ανυπολόγιστους κινδύνους (2023-11-04 00:00:00.0)
Δίνουν και την Ελευσίνα για δολοφονικό ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών! (2023-10-24 00:00:00.0)
Γιγαντώνεται το πλέγμα των βάσεων του θανάτου, μεγαλώνει η στοχοποίηση του λαού (2022-11-19 00:00:00.0)
Εμπλοκή σε όλα τα μήκη και πλάτη των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών (2021-03-12 00:00:00.0)
Στρατιωτικό προγεφύρωμα των ΗΠΑ η χώρα (2018-11-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ