Τετάρτη 25 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ - ΑΝΑΤ. ΜΕΣΟΓΕΙΟ
Ζητά διευθέτηση με άξονα τα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην περιοχή

Διεθνή διάσκεψη «με τη συμμετοχή όλων των ισχυρών παικτών και των ενδιαφερόμενων μερών» ζήτησε ο Γεραπετρίτης (φωτ. αρχείου)

INTIME NEWS

Διεθνή διάσκεψη «με τη συμμετοχή όλων των ισχυρών παικτών και των ενδιαφερόμενων μερών» ζήτησε ο Γεραπετρίτης (φωτ. αρχείου)
Διευθετήσεις με άξονα τα συμφέροντα ΝΑΤΟ και ΗΠΑ επιζητεί για την Ανατ. Μεσόγειο και το Μεσανατολικό η κυβέρνηση, με ό,τι παραπάνω κινδύνους αυτό συνεπάγεται για τους λαούς.

Χαρακτηριστικά, ο υπουργός Αμυνας, Ν. Δένδιας, μιλώντας χτες σε συνέδριο του «Economist», αφού θύμισε ότι η κυβέρνηση «ευθέως και από την πρώτη στιγμή καταδίκασε τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς», τόνισε ότι «στην Ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα, μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, επιδιώκει την εμπέδωση της σταθερότητας, της ασφάλειας και τη διαμόρφωση συνθηκών οικονομικής ανάπτυξης».

«Πιστεύουμε επίσης στην παρουσία στην περιοχή μας των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, θεωρούμε ότι μπορεί να λειτουργήσουν ως θεμέλιο σταθερότητας», πρόσθεσε, όταν φέρνουν το ακριβώς αντίθετο, ρίχνοντας «λάδι στη φωτιά» των ανταγωνισμών.

Αλλωστε, όντας παρούσες στην περιοχή αυτές οι δυνάμεις, και έχοντας σε ισχύ συμφωνίες σαν αυτές που διαφήμιζε χτες ο Δένδιας (π.χ. οι Συμφωνίες Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας - ΗΠΑ, οι αμυντικές συμφωνίες με Γαλλία και ΗΑΕ, η στρατηγική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία, οι συμφωνίες οριοθέτησης ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο, τα τριμερή σχήματα «συναντιλήψεων» που οι κυβερνήσεις στην Αθήνα διατηρούν με την Κυπριακή Δημοκρατία), ο ίδιος ο Δένδιας αναγνώρισε ότι «η τρέχουσα κατάσταση που εξελίσσεται στη Μέση Ανατολή δημιουργεί επιπλέον προβλήματα στο μοντέλο που έχουμε επιλέξει για την ανάπτυξή μας. Δημιουργεί επιπλέον κινδύνους στα ζητήματα προμήθειας Ενέργειας».

Μιλώντας στο ίδιο συνέδριο, ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτης, για να «επιλυθεί» τάχα το ζήτημα, παρέπεμψε «σε μία διεθνή διάσκεψη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και με τη συμμετοχή όλων των ισχυρών παικτών και των ενδιαφερόμενων μερών», βασικά να επιχειρήσουν κάποια πρόσκαιρη «διευθέτηση» με βάση τα συμφέροντα και τους συσχετισμούς δυνάμεων των ιμπεριαλιστικών κέντρων και ισχυρών καπιταλιστικών κρατών, στις πλάτες του παλαιστινιακού λαού και των άλλων λαών της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ