Πέμπτη 26 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
«Η πόλη μας δεν μπορεί να είναι αεροπορική βάση πολεμικών δολοφονικών σχεδίων»

Η χτεσινή πορεία στάθηκε και έξω από το δημαρχείο, όπου συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο. Ομάδα διαδηλωτών παρενέβη στη συνεδρίαση, επιδίδοντας το ψήφισμα της συγκέντρωσης και απαιτώντας να καταδικαστεί η απόφαση της κυβέρνησης για εμπλοκή της χώρας στο μακελειό. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεσμεύτηκε ότι θα ληφθεί απόφαση καταδίκης της χρήσης της 112 Πτέρυγας Μάχης.

Τελικά, χτες βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο υπερψήφισε το ψήφισμα που είχε καταθέσει η «Λαϊκή Συσπείρωση», στο οποίο μεταξύ άλλων σημειώνεται:

«Η πόλη μας δεν μπορεί να είναι αεροπορική βάση πολεμικών δολοφονικών σχεδίων, ούτε στόχος αντιποίνων. Οι ματωμένες μπίζνες οικονομικών συμφερόντων και οι ανταγωνισμοί τους για το μοίρασμα της πίτας δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού μας.

Η κυβέρνηση αντί να υλοποιεί την απόφαση του ελληνικού Κοινοβουλίου για αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, που είναι η μόνη ειρηνική διέξοδος, αναλαμβάνει πολύ βαριές ευθύνες, συμμετέχοντας ακόμα πιο ενεργά στο μακελειό των λαών της Μέσης Ανατολής.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ελευσίνας εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση στην απόφαση της κυβέρνησης να παραχωρήσει το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας για τις ανάγκες των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ εμπλέκοντας τη χώρα στο μακελειό και τον λαό μας σε νέους κινδύνους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ