Πέμπτη 26 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΤΤΙΚΗΣ
Καταγγέλλει το Ισραήλ για τη σφαγή στη Γάζα και την κυβέρνηση που την στηρίζει

Τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ κατήγγειλε, χτες, η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Γιάννης Πρωτούλης, υπογράμμισε ότι πρέπει να σταματήσει κάθε στρατιωτική και οικονομική συνεργασία με το Ισραήλ, να αναγνωριστεί το παλαιστινιακό κράτος με βάση την ομόφωνη απόφαση της Βουλής και να μην υπάρξει καμία εμπλοκή της χώρας στο μακελειό. Αναφέρθηκε ακόμα στη μεγάλη διαδήλωση που έγινε χτες στην Ελευσίνα, όπου η κυβέρνηση επέλεξε να κάνει στρατιωτική βάση - ορμητήριο για τη Μέση Ανατολή.

Ο Γ. Πρωτούλης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «δεν είναι δυνατόν να συνεδριάζει σήμερα (σ.σ. χτες) το Περιφερειακό Συμβούλιο (...) και να αδιαφορεί για το μεγαλύτερο θέμα αυτήν τη στιγμή, που είναι ένα διαρκές έγκλημα που συντελείται αυτήν τη στιγμή στην Παλαιστίνη. Μια σφαγή που γίνεται από το κράτος του Ισραήλ απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό».

Αναφέρθηκε και στη χτεσινή διαδήλωση στην Ελευσίνα, σημειώνοντας: «Η κυβέρνηση επέλεξε μια περιοχή της Περιφέρειας Αττικής, την Ελευσίνα, για να την κάνει στρατιωτική βάση, ορμητήριο για την περιοχή της Μ. Ανατολής και τη Γάζα.

Ηδη, από την Κυριακή το βράδυ κατεβαίνουν μεταγωγικά, πεζοναύτες, οπλικά συστήματα στην Ελευσίνα. Δεν θα διαμαρτυρηθούμε; Δεν θα πούμε εμείς τίποτα; Δεν θα πούμε ότι ζητάμε αμέσως να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας σε αυτό το μακελειό; Απαιτούμε να σταματήσει κάθε πολιτική, οικονομική και στρατιωτική συνεργασία με το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ και απαιτούμε να αναγνωριστεί με βάση την ομόφωνη απόφαση του ελληνικού Κοινοβουλίου το παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, όπως είναι και οι σχετικές αποφάσεις και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και ζητάμε να αποσυρθεί η ήδη μεγάλη εμπλοκή που υπάρχει με τη φρεγάτα "Ψαρά", η οποία βρίσκεται, ήδη, και συνοδεύει τα αεροπλανοφόρα, που μπορεί να προκαλέσει την εμπλοκή της χώρας μας σε ένα μακελειό απροσδιόριστων διαστάσεων, γιατί είναι πάρα πολλές οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που εμπλέκονται στην περιοχή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ