Πέμπτη 26 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΤΣΟΚΑΝΗ
Οι σφοδροί ανταγωνισμοί τους βάζουν σε κίνδυνο τους λαούς

«Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της Αθήνας βρισκόμαστε εδώ από 22 φοιτητικούς συλλόγους για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στα σχέδια της κυβέρνησης να εμπλέξει τη χώρα μας σε ακόμα πιο επικίνδυνους σχεδιασμούς», τόνισε η Μαριάνθη Τσοκάνη και συμπλήρωσε ότι οι φοιτητές στέκονται στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης, «που δίνει έναν δίκαιο αγώνα για τη λευτεριά του, για τη ζωή του, για να έχει τη δικιά του πατρίδα ενάντια στη δολοφονική κατοχή του Ισραήλ».

Επισημαίνοντας ότι «η χώρα μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι σταθμός για να υλοποιούνται τα δολοφονικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ» ανέφερε πως τα σχέδια και οι σφοδροί ανταγωνισμοί τους οδηγούν τους λαούς σε κίνδυνο και έτσι και ο ελληνικός λαός «με τις πολύ βαριές ευθύνες της κυβέρνησης γίνεται εν δυνάμει θύτης του Παλαιστινιακού λαού και από την άλλη θύμα σε ενδεχόμενο παραπέρα κλιμάκωσης του πολέμου στη Μέση Ανατολή».

Ανέδειξε τις ευθύνες της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων σημειώνοντας ότι «σήμερα, αντί να υλοποιούν την ομόφωνη απόφαση του ελληνικού Κοινοβουλίου για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, μπλέκουν τη χώρα μας ενεργά στο μακελειό στηρίζοντας με όλους τους τρόπους το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ. Είναι ντροπή ο πρωθυπουργός του Ισραήλ να λέει ευχαριστούμε τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη του.

Ο λαός μας έχει πάρει ξεκάθαρη θέση όλα αυτά τα χρόνια και είναι με το δίκιο του Παλαιστινιακού λαού.

Οι φοιτητές μαζί με τους εργαζόμενους δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι! Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό. Δυναμώνουμε την πάλη μας για άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από αυτά τα σχέδια.

Οι λαοί που αγωνίζονται για το δίκιο τους δεν είναι τρομοκράτες. Λευτεριά στην Παλαιστίνη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ