Τρίτη 9 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΣΤΟ «ΜΕΣΑΙΟ ΧΩΡΟ»

ΤΟ ΜΕΤΡΗΜΑ: «Ποτέ άλλοτε από τη Μεταπολίτευση και μετά οι πολίτες δεν βρίσκονταν σε τόσο μεγάλο πολιτικό αδιέξοδο όσο σήμερα (...) Η κυβέρνηση συνεχίζει τη χαμηλή πτήση της (...) Ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής (...) έχει χάσει τον έλεγχο της κυβέρνησης (...) Το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που λόγω της αδυναμίας του δίνει ακόμα το φιλί της ζωής στην κυβέρνηση (...) Κάνει αντιπολίτευση καταγγελτική (...) Χρειάζεται όμως και σαφής προγραμματική πρόταση (...) Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ βλέπει τα δημοσκοπικά του ποσοστά να μειώνονται (...) Οι πολίτες θέλουν όσο ποτέ ρεαλιστικές λύσεις (...) Το ΚΚΕ έχει ελαφρώς αυξημένα ποσοστά, αλλά χαμηλά. Δεν μπορεί να καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις» (ο Π. Σώκος στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ: «Προστατευτικό τείχος για να περιορίσει τη "φυγή" ψηφοφόρων, που το τελευταίο χρονικό διάστημα έστρεφαν το βλέμμα τους προς τη ριζοσπαστική Αριστερά, υψώνει η ηγεσία του ΣΥΝ (...) Τα στελέχη της Κουμουνδούρου έχουν διαπιστώσει ότι οι πολίτες ζητούν εναλλακτική πρόταση και προοπτική όχι μόνο για μια δυναμική αντιπολίτευση αλλά και για τη διακυβέρνηση της χώρας» (ο Π. Τσούτσιας στο ΕΘΝΟΣ).

ΤΑ ΠΙΟΝΙΑ: «Υποστήριξα ότι αν η ΝΔ θέλει να ελπίζει ότι θα κερδίσει τις εκλογές με καθαρή πλειοψηφία η επιλογή είναι μία (...) να προσπεράσει το ΠΑΣΟΚ και να αναδείξει τον ΣΥΡΙΖΑ σε κύριο πολιτικό και ιδεολογικό της αντίπαλο (...) Διότι όσο "ψηλώνει" στην αντιπαράθεση ο ΣΥΡΙΖΑ κονταίνει το ΠΑΣΟΚ και μεγαλώνει η διαφορά πρώτου - δεύτερου (...) Χωρίς αντιδεξιά πόλωση δεν γίνεται να επέλθει δεξιά συσπείρωση» (ο Μ. Κοττάκης στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ: «Η δυτική δημοκρατία (...) προϋποθέτει την ύπαρξη μιας διευρυμένης μεσαίας τάξης, η οποία θα έχει τη δυνατότητα να καταναλώνει και να πληρώνει φόρο εισοδήματος. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια με την ακατανόητη ταξική πολιτική της κυβέρνησης εκτεταμένα τμήματα αυτής της περίφημης μεσαίας τάξης καταστρέφονται ραγδαία λόγω της υπερχρέωσης που είναι η πιο σύγχρονη και ίσως η πιο ύπουλη μορφή φτώχειας. Επομένως όταν εξαφανίζεται αυτή η τάξη ποιος θα καταναλώνει; Οι γενιές των αποβλήτων, δηλαδή οι νέες γενιές των 600 ευρώ που μετά βίας επιβιώνουν και δεν έχουν κανένα μέλλον;» (ο καθηγητής νομικής του ΑΠΘ Γρ. Καλφέλης στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ