Τρίτη 9 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Σοβατζήδες» του συστήματος με τα όλα τους

Παπαγεωργίου Βασίλης

Εκτεθειμένος μέχρι τα μπούνια για την κάλυψη που προσφέρει σταθερά στη συνδικαλιστική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε, χτες, να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το γεγονός ότι η «διακριτή» - όπως επί μέρες τη χαρακτήριζε - παρουσία του στη ΔΕΘ μετατράπηκε -κατά το αναμενόμενο - σε καραμπινάτη συμμετοχή σε μια συγκέντρωση, επικεφαλής της οποίας τέθηκαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με πρώτο και καλύτερο τον γραμματέα του κόμματος, Γ. Ραγκούση.

«Η πρόωρη αποχώρηση ηγετικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ από το χώρο της συγκέντρωσης, προκειμένου να τεθούν επικεφαλής της πορείας και να εκμεταλλευτούν τη δίκαιη αγανάκτηση των εργαζομένων, δεν μπορεί να συγκαλύψει το νεοφιλελεύθερο χαρακτήρα των πολιτικών επιλογών της ηγεσίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τις δικές τους ευθύνες για την κατάσταση που βιώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η «Αυτόνομη Παρέμβαση», παράταξη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στη ΓΣΕΕ.

Δηλαδή, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, αφού πρώτα φρόντισε να συνδράμει το ακροατήριο των ΠΑΣΟΚων και να προσφέρει το απαραίτητο ντεκόρ για να κάνουν δηλώσεις ο Ραγκούσης και ο Βενιζέλος, αφού πρώτα φρόντισε με την παρουσία του να νομιμοποιήσει το «αγωνιστικό προφίλ» εκείνων που ρήμαξαν τον κοσμάκη πριν δώσουν τη σκυτάλη στη ΝΔ, έρχεται δυο μέρες μετά να καταγγείλει τους συνδαιτυμόνες του και να θολώσει τα νερά στα μάτια των εργαζομένων. Το ίδιο έκανε και στο θέμα της Συλλογικής Σύμβασης, το ίδιο κάνει πάντα. Γιατί ο οπορτουνισμός δεν είναι επιδημική ασθένεια αλλά ανίατο σύμπτωμα όσων έχουν αναλάβει το ρόλο του σοβατζή της κυρίαρχης πολιτικής και των κομμάτων της...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ