Τρίτη 9 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Περί γυναικών...

Επειδή πολύς ...φεμινισμός έπεσε τις τελευταίες μέρες, με αφορμή τις δραστηριότητες των συζύγων διαφόρων υπουργών, σε σημείο που μέχρι και ο πρωθυπουργός έφτασε να ανεμίσει τη σημαία της χειραφετημένης γυναίκας από τη ΔΕΘ, ώστε να υπερπηδήσει αιτιάσεις εναντίον υφισταμένων του, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε τα λόγια μιας πιο ...αρμόδιας από τον κ. Καραμανλή και από πολλούς άλλους να μιλάει για τέτοια ζητήματα, τα λόγια της Κλάρας Τσέτκιν, αυτής της επαναστάτριας και μεγάλης αγωνίστριας για το ζήτημα της γυναικείας χειραφέτησης:

*

Πράγματι, έλεγε η Τσέτκιν, «υπάρχει γυναικείο ζήτημα τόσο για τις γυναίκες του προλεταριάτου, όσο και για τις γυναίκες της αστικής και μεγαλοαστικής τάξης». Μόνο που, όπως συμπλήρωνε η Κλάρα, σε αντίθεση με τις γυναίκες του προλεταριάτου που μαζί με τους άντρες αγωνίζονται για ελευθερία και ανεξαρτησία από τα δεσμά της μισθωτής σκλαβιάς, οι γυναίκες της αστικής τάξης εκείνο για το οποίο κυρίως αγωνίζονται είναι για να μπορούν «να σπαταλήσουν την περιουσία τους με ελεύθερο και ανεξάρτητο τρόπο».

Αντε και για να αυξήσουν κατά τι αυτήν την περιουσία, με βάση τα ειωθότα της «σεμνότητας και ταπεινότητας», θα προσθέταμε εμείς...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ