Τρίτη 9 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2008
ΠΑΣΟΚ
Δε βρήκε... περιεχόμενο στην ομιλία Καραμανλή

Σε μια αποπροσανατολιστική κριτική πλαισιωμένη από πλήθος σκληρών φραστικών χαρακτηρισμών που ήρθε να υπηρετήσει την κεντρική επιδίωξη της Χαριλάου Τρικούπη, να μην αναδειχτεί η απόλυτη σύμπλευση των εταίρων του δικομματισμού στην εφαρμοζόμενη πολιτική, προχώρησε το ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας την ομιλία και τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε «κενή περιεχομένου» την ομιλία του Κ. Καραμανλή που «επέδειξε πως έχει πλέον χάσει τελείως την επαφή του με την πραγματικότητα στη χώρα μας». Την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός έδινε το περίγραμμα της αντιλαϊκής επίθεσης που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα μέσα από μια σειρά αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου, το ΠΑΣΟΚ υποστήριζε πως ο Κ. Καραμανλής «είναι αδύναμος, δεν μπορεί να ηγηθεί αυτής της χώρας». Ηταν «θλιβερή η εικόνα του κ. Καραμανλή. Και είναι απορίας άξιο, γιατί ακριβώς ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη», είπε ο Γ. Παπακωνσταντίνου.

Το ΠΑΣΟΚ επιλέγοντας να επιτεθεί προσωπικά στον πρωθυπουργό, επιδιώκει να αφήσει στο απυρόβλητο τις στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης για νέες ανατροπές στην κοινωνική ασφάλιση, για καινούριες ιδιωτικοποιήσεις, για παραπέρα επίθεση στο εισόδημα των εργαζομένων, αφού οι προγραμματικές του θέσεις κινούνται στην ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση. Βέβαια την ίδια στιγμή εντελώς υποκριτικά ο Γ. Παπακωνσταντίνου ισχυρίστηκε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη δύναμη που έχει σχέδιο και βούληση για να βγάλει τη χώρα από... την κρίση. Είναι δύναμη ευθύνης και φορέας αλλαγής»...

Επίσης σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ «ο κ. Καραμανλής κάλυψε απολύτως τους υπουργούς του, που κατηγορούνται για κατάχρηση εξουσίας και για αθέμιτη επιρροή» και «αποφάσισε πως και αυτός και η κυβέρνησή του θα βουλιάξουν όλοι μαζί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ