Τρίτη 9 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα συμπονετικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ καλά, το πρωθυπουργικό μήνυμα του Σαββατοκύριακου ήταν το εξής: Πολύ θα ήθελε να ενισχύσει τα «ασθενέστερα στρώματα» αλλά ...η παγκόσμια συγκυρία δεν το επιτρέπει.

Περίεργο πράγμα όμως! Οταν μισθωτοί και συνταξιούχοι χρειάζονται κάτι, το σύμπαν ολόκληρο συνωμοτεί για να μην μπορεί να γίνει.

Για πετρελαϊκή κρίση μας είπαν, για απρόσμενη αύξηση του πληθωρισμού στην ΕΕ, για μείωση της ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο, για χρηματιστηριακές κρίσεις πέρα από τον Ατλαντικό.

Ολο αυτό το μπέρδεμα απ' άκρη σ' άκρη του πλανήτη καταλήγει στην ίδια αναγκαιότητα: Λιτότητα για μια ακόμη χρονιά.

Εξίσου περίεργο όμως είναι πώς, παρά τον παγκόσμιο χαμό, τα κέρδη στην Ελλάδα δεν επηρεάζονται καθόλου. Ολες οι εταιρείες (συμπεριλαμβανομένων των πετρελαϊκών) τα «κονομάνε» με το παραπάνω.

Αλλά, όπως μας λένε και οι κυβερνώντες, εμείς ...δεν ξέρουμε απ' αυτά. Ετσι, παρόλο που πολύ τους θλίβει, για ένα χρόνο ακόμη θα μας ξεζουμίζουν.

ΠΑΝΤΩΣ, ΟΙ πλειοψηφίες στη ΓΣΕΕ και στην ΑΔΕΔΥ έκαναν μία διαπίστωση: Δεν αλλάζουν - συμπέραναν - οι πολιτικές που προκαλούν τα προβλήματα και τη φτώχεια.

(Για την ακρίβεια, δεν έχουν αλλάξει σε τίποτε τα τελευταία είκοσι χρόνια, που μας κυβερνάνε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αυτό όμως δεν το πρόσεξαν).

Κι εμείς όμως δεν μπορούμε παρά να παρατηρήσουμε πως δεν έχουν αντίστοιχα αλλάξει ούτε και οι δικές τους αντιλήψεις. Ο «κοινωνικός εταιρισμός» καλά κρατεί και το παιγνίδι σε βάρος των εργαζομένων συνεχίζεται κανονικότατα.

ΟΣΟΝ αφορά στα Μέσα Ενημέρωσης, όπως φαίνεται, με ανασχηματισμούς θα ασχολούνται αφού ...αυτή η καραμέλα τους έχει «κολλήσει».

Αναλύσεις επί αναλύσεων και ανέξοδη πολιτικολογία. Ετσι, για να έχουμε κάτι να λέμε (και να μην ασχολούμαστε με αυτά που θα 'πρεπε να ασχολούμαστε).


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ