ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 31 Μάη 2024
Σελ. /32
ΒΟΛΟΣ
Μήνυμα αισιοδοξίας έστειλε η συγκέντρωση του ΚΚΕ

Να δυναμώσει το ΚΚΕ με χιλιάδες νέες ψήφους, το μήνυμα αισιοδοξίας που έστειλε η συγκέντρωση του ΚΚΕ στον Βόλο με ομιλήτρια την Μαρία Γαβαλά, υποψήφια ευρωβουλευτή και Γραμματέα της ΕΠ Θεσσαλίας του Κόμματος. Χαιρέτισε ο Ανέστης Τσουκαράκης υποψήφιος ευρωβουλευτής.

«Στη Μαγνησία της διπλής οδύνης από το ανάλγητο, επιλεκτικά ανίκανο απέναντι στις πλημμύρες, κράτος, στον Βόλο της εμβληματικής ιστορίας του εργατικού κινήματος τον 20ού αιώνα, μπορούμε να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα. Υπάρχει αυτή η ευκαιρία. Είναι η κάλπη στις 9 Ιούνη», τόνισε η Μαρία Γαβαλά, προσθέτοντας πως «δυναμώνοντας το ΚΚΕ με χιλιάδες νέες ψήφους δυναμώνετε τη δική σας φωνή, την ενημέρωση και γνώση. Για να μπορείτε να έχετε όλα τα πραγματικά δεδομένα στα χέρια σας.

Γιατί δυναμώνοντας το ΚΚΕ φτιάχνετε ασπίδα προστασίας απέναντι σε όσα ήδη υλοποιούνται και τρομάζουν, όσα μέχρι τις 9 κρύβονται και θα έρθουν, όσα υπονοούνται με γλυκόλογα προπαγάνδας και πρέπει να τρέξουν.

Γιατί το ΚΚΕ είναι ο μόνος, ο πραγματικός αντίπαλος αυτής της φυλακής, της ένωσης αστικών κρατών και ομίλων, κυβερνήσεων κάθε χρώματος και επιχειρήσεων».

Θύμισε τις μάχες που έδωσαν οι κομμουνιστές μαζί με τον λαό του Βόλου στις πλημμύρες, τονίζοντας πως «είναι στο χέρι μας να μη σωπάσουμε.

Η αποχή, είναι σιωπή. Είναι ανοχή. Ακόμη κι όταν έχει αντισυστημική πρόθεση. Υπάρχει επιλογή. Πραγματική αντιπολίτευση χρειάζεται και στην ΕΕ και στη χώρα.

Αληθινή, μαζική, μαχητική.

Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ συγκροτούνται από τέτοιους υποψήφιους. Κομμάτι σας.

Σαν αυτούς που ήρθαν και ξελάσπωναν μαζί σας εκείνες τις μέρες του Σεπτέμβρη.

Σαν εκείνους που βάλανε σε κίνηση μαζικούς φορείς και σας κάλεσαν να μη σκύψετε το κεφάλι, παρά την καταστροφή.

Σαν εκείνους που οργάνωσαν την αλληλεγγύη απ΄ άκρη σ' άκρη στη Θεσσαλία, από τη Φαρκαδόνα και τα Μεγάλα Καλύβια μέχρι τον Βόλο και τα παρακάρλια χωριά».

Αναφέρθηκε και στις μάχες που δίνει το ΚΚΕ και στο Ευρωκοινοβούλιο σημειώνοντας ότι «το ΚΚΕ δεν είναι φωνή βοώντος εν τη ερήμω μέσα σ' αυτήν τη φυλακή, μέσα σ' αυτήν την ένωση, που δεν μπορεί να γίνεται παρά χειρότερη.

Είναι εκείνη η φωνή που και αποκαλύπτει και καταγγέλλει τους σχεδιασμούς και πάνω απ' όλα δείχνει μαζί με τις ΚΟ του ΚΚΕ απ' τον Εβρο έως την Κρήτη, μαζί με τους βουλευτές κι εκλεγμένους του σε όργανα Τοπικής Διοίκησης τον δρόμο.

Τον δρόμο της αντίστασης της οργάνωσης του αγώνα. Ο Κώστας Παπαδάκης, ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, οι δύο ευρωβουλευτές του ΚΚΕ είναι οι μόνοι που καταψήφισαν την επονομαζόμενη "ενίσχυση της ευρωπαϊκής δημοκρατίας με τη συμβολή των λόμπι" πριν από λίγο καιρό στη σχετική συνεδρίαση της Κομισιόν». Αναφέρθηκε και στην ταύτιση των αστικών κομμάτων που αποτυπώνεται και στο Ευρωκοινοβούλιο, υπογραμμίζοντας πως η «εκκωφαντική ομοφωνία όλων τους και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα τελευταία 5 χρόνια, από τις περασμένες ευρωεκλογές, είναι αποτέλεσμα της προσήλωσής τους στο σύστημα.

Φυσικά, τώρα έχουμε προεκλογική περίοδο, τώρα όλοι περιγράφουν, παραδέχονται τα προβλήματα. Δεν είμαστε εξάλλου στο 2019, ή πόσο μάλλον στο 2014 τώρα κι όσο φτάνουμε προς τις εκλογές η αντιπαράθεση με όρους ..."ηθικής" θα δυναμώνει.

Είναι λογικό. Μήπως μπορούν να αντιπαρατεθούν σε τίποτε άλλο;

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει ό,τι και η ΝΔ στο 75% των ψηφοφοριών.

Το ΠΑΣΟΚ έχει ψηφίσει ό,τι και η ΝΔ στο 93% των ψηφοφοριών.

Η Ελληνική Λύση έχει ψηφίσει ό,τι και η ΝΔ στο 54%.

ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά έχουν τοποθετηθεί με την ίδια ψήφο στο 70% των ψηφοφοριών στο Ευρωκοινοβούλιο.

Μαζί σε όλα τα κρίσιμα, τα μεγάλα, τα στρατηγικά.

Αντίθετα, τόνισε πως «η ψήφος στο ΚΚΕ βάζει εμπόδιο σε αυτά τα σχέδια, τα στρατηγικά.

Είναι το ΚΚΕ που χαλάει τη σούπα, γιατί παλεύει για την οργάνωση του κόσμου στο σωματείο και τον σύλλογό του, γιατί παλεύει για την ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος στο χωριό, γιατί σας απευθύνεται με εμπιστοσύνη.

Ανεξάρτητα ποιον πολιτικό χώρο μέχρι τώρα πιστεύατε, ανεξάρτητα ποια ιδεολογική - κομματική καταγωγή έχετε. Μας γνωρίζετε καλά κι εμείς το ίδιο.

Σας απευθυνόμαστε με εμπιστοσύνη, που πηγάζει απ΄ τη βαθιά πεποίθησή μας ότι οι λαοί όχι μόνο δεν έχουν πει ακόμη την τελευταία τους λέξη αλλά ότι στο εδώ και στο τώρα κρίνεται το αύριο, το μέλλον όπως μας ρωτάτε συχνά».

Η Μαρία Γαβαλά υπογράμμισε πως «το ΚΚΕ είναι πανέτοιμο να δώσει τις νέες μάχες της επόμενης μέρας και έχει μεγάλη σημασία να είναι ενισχυμένο στην κάλπη, σε κοινό βηματισμό με όλους αυτούς που συναντηθήκαμε στις βουλευτικές και τις τοπικές εκλογές, στις απεργίες και τις διαδηλώσεις, τις κινητοποιήσεις ενάντια στα δύο αποτρόπαια εγκλήματα, στα Τέμπη και τις πλημμύρες στην Θεσσαλία».

Κριτήριο ψήφου η εμπλοκή της χώρας

Στον χαιρετισμό του, ο Ανέστης Τσουκαράκης υπογράμμισε ότι κριτήριο ψήφο στο ΚΚΕ πρέπει να είναι η εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στο έδαφος της Ουκρανίας. Επισήμανε ότι η κυβέρνηση στέλνει πυρομαχικά στην κυβέρνηση Ζελένσκι, ότι όλη η χώρα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο ορμητήριο και τόνισε τις ευθύνες ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ που υποστηρίζουν τα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Υποστήριξε ότι στις εκλογές πρέπει να πάρουν το μάθημά τους με ψήφο στο ΚΚΕ που η ισχυροποίησή του θα ενθαρρύνει και τους άλλους λαούς της Ευρώπης. Αναφέρθηκε στο έγκλημα στη Γάζα, τονίζοντας πως η κυβέρνηση με τη σύμφωνη γνώμη των άλλων κομμάτων στηρίζει τον Νετανιάχου, το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ για να συνεχίζει τη σφαγή των Παλαιστινίων.


Τεράστιες οι ευθύνες κυβέρνησης και όσων στηρίζουν τη στρατηγική της «πράσινης» μετάβασης

Σε Κοζάνη και Φλώρινα περιόδευσαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Λ. Νικολάου - Αλαβάνος και Τίνα Κουζιάκη

Το μήνυμα ισχυροποίησης του Κόμματος, στις κάλπες και τους καθημερινούς αγώνες, μετέφεραν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος και Τίνα Κουζιάκη, στη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησαν σε Κοζάνη και Φλώρινα.

Περιόδευσαν στον ΑΗΣ Μελίτης, όπου αναδείχθηκε η έντονη ανησυχία των εργαζομένων για το τι «μέλλει γενέσθαι» με τις θέσεις εργασίας από το προβλεπόμενο κλείσιμο του ΑΗΣ, για την ακρίβεια ειδικά στη θέρμανση κ.ά.

Οι υποψήφοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ ανέδειξαν τις ευθύνες όλων των κομμάτων που στήριξαν και στηρίζουν τη στρατηγική της «πράσινης» μετάβασης - απολιγνιτοποίησης και σημείωσαν ότι η περίπτωση της Μελίτης είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, που δείχνει ότι για τα κέρδη των λίγων θυσιάζονται οι ανάγκες των πολλών. Χάνονται θέσεις εργασίας και στερείται ο κάτοικος της Φλώρινας φθηνή Ενέργεια από την τηλεθέρμανση, για να αυγατίζουν τα κέρδη των ενεργειακών ομίλων.

Στη συνέχεια, περιόδευσαν στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα και μίλησαν με εργαζόμενους και φοιτητές για τις εξελίξεις με την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων, τη στρατηγική της ΕΕ για παραπέρα εμπορευματοποίηση της Παιδείας, κ.ά. Σημείωσαν ότι τα προβλήματα των εργαζομένων και των φοιτητών έχουν την ίδια μήτρα, που δεν είναι άλλη από την πολιτική στήριξης των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Γι' αυτό οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, επεκτείνονται στο ίδρυμα, γι' αυτό υπάρχει εντατικοποίηση της δουλειάς, εργολαβοποίηση, καταστρατηγώντας ακόμα και αυτό το επαίσχυντο εργατικό Δίκαιο που συνδιαμόρφωσαν όλες οι κυβερνήσεις στην ΕΕ.

Ο μόνος Ελληνας ευρωβουλευτής που υποστήριξε τους κατοίκους της Ακρινής

Το απόγευμα, ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ακρινή, όπου συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ανέργων και Περιβάλλοντος Ακρινής. Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου ευχαρίστησαν αρχικά τον ευρωβουλευτή του Κόμματος, γιατί ήταν ο μόνος Ελληνας ευρωβουλευτής που συμμετείχε στη συζήτηση για την Ακρινή, στην επιτροπή αναφορών της Ευρωβουλής, υποστηρίζοντας τους κατοίκους.

Παρουσίασαν στον ευρωβουλευτή τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το χωριό. Ενημέρωσαν για την «Οδύσσεια» που έχουν περάσει οι κάτοικοι για τη μετεγκατάσταση του οικισμού και τη φάση που βρίσκονται τώρα, αναμένοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Απέδειξαν με στοιχεία τον εμπαιγμό με τον οποίο ΔΕΗ ΑΕ και κράτος αντιμετωπίζουν τους κατοίκους στο ζήτημα της επαρχιακής οδού που συνδέει το χωριό με την Κοζάνη και με τις απαλλοτριώσεις για την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου από ΔΕΗ ΑΕ και RWE. Επίσης, ανέδειξαν το σοβαρό ζήτημα με την έλλειψη υποδομών στο χωριό (π.χ. δίκτυο υδροδότησης με αμίαντο) που δεν προχώρησε ο εκσυγχρονισμός τους λόγω αναμονής της μετεγκατάστασης.

Στη συνέχεια, ο ευρωβουλευτής συζήτησε με κατοίκους σε καφενείο του χωριού. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής οι οποίοι πέρα από την ΚΑΠ, που τους ξεκληρίζει, έχουν να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη κατάσταση από την έλλειψη νερού, που θα προκύψει από το σταμάτημα της δραστηριότητας των ορυχείων και του ΑΗΣ.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ τόνισαν την ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα, τονίζοντας ότι κριτήριο ψήφου πρέπει να είναι η στάση της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων απέναντι στα αίτια που έχουν οδηγήσει τον λαό στην ενεργειακή φτώχεια, στην εξαθλίωση, στη μετανάστευση.

Ομιλίες υποψήφιων ευρωβουλευτών

Σήμερα Παρασκευή

-- Στις 7.30 μ.μ., οι ΚΟ Γονέων Χολαργού - Παπάγου και Αγίας Παρασκευής καλούν σε σύσκεψη με γονείς, στην μπιραρία «Silly Wizard Pub» (Πελοποννήσου 79, Αγία Παρασκευή). Θα μιλήσει η Στέλλα Βαλαβάνη.

-- Στις 7.30 μ.μ. οι ΚΟ Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας στο δημαρχείο Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας (Λεωφ. Δεκελείας 97). Θα μιλήσει ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Νίκος Αγγελίδης.

-- Στις 8 μ.μ. η ΚΟΒ Κηφισιάς - Νέας Ερυθραίας, στην πλατεία Πλατάνου, έναντι προεκλογικού περίπτερου. Θα μιλήσουν ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ, και η Κλειώ Χριστοπούλου.

-- Στις 8 μ.μ. στην πλατεία Χαλανδρίου, θα μιλήσουν η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Παναγιώτης Κατίκας.

-- Στις 8 μ.μ., οι ΚΟ Κερατσινίου - Δραπετσώνας, στην πλατεία Κύπρου, στα Ταμπούρια. Θα μιλήσουν ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Μάρκος Μπεκρής και η Κωνσταντίνα Κούνεβα.

-- Στις 8 μ.μ., στην πλατεία Χαριλάου Θεσσαλονίκης, με την βουλευτή Σεμίνα Διγενή και τον Βασίλη Τομπουλίδη.

Αύριο Σάββατο

-- Στις 7 μ.μ. η ΚΟΒ Βριλησσίων, στην πλατεία Αναλήψεως. Θα μιλήσουν ο Γρηγόρης Λιονής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ, και ο Γιώργος Κεντρωτής.

-- Στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Πηνελόπης Δέλτα (Ελληνορώσων). Θα μιλήσουν η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής Α' Αθήνας του ΚΚΕ, και η Στέλλα Βαλαβάνη.

-- Στις 8 μ.μ. η ΚΟ Αρτέμιδος, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοπελάκη), στην Αρτέμιδα. Θα μιλήσουν ο Γιώργος Τάτσης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, η Ελένη Γερασιμίδου και ο Παναγιώτης Κατίκας.

-- Στις 8 μ.μ., η ΚΟΒ Αίγινας, στην παλιά προβλήτα, στο Λιμάνι. Θα μιλήσει ο Γιώργος Στεφανάκης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ