Παρασκευή 31 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Τεράστιες οι ευθύνες κυβέρνησης και όσων στηρίζουν τη στρατηγική της «πράσινης» μετάβασης

Σε Κοζάνη και Φλώρινα περιόδευσαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Λ. Νικολάου - Αλαβάνος και Τίνα Κουζιάκη

Το μήνυμα ισχυροποίησης του Κόμματος, στις κάλπες και τους καθημερινούς αγώνες, μετέφεραν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος και Τίνα Κουζιάκη, στη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησαν σε Κοζάνη και Φλώρινα.

Περιόδευσαν στον ΑΗΣ Μελίτης, όπου αναδείχθηκε η έντονη ανησυχία των εργαζομένων για το τι «μέλλει γενέσθαι» με τις θέσεις εργασίας από το προβλεπόμενο κλείσιμο του ΑΗΣ, για την ακρίβεια ειδικά στη θέρμανση κ.ά.

Οι υποψήφοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ ανέδειξαν τις ευθύνες όλων των κομμάτων που στήριξαν και στηρίζουν τη στρατηγική της «πράσινης» μετάβασης - απολιγνιτοποίησης και σημείωσαν ότι η περίπτωση της Μελίτης είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, που δείχνει ότι για τα κέρδη των λίγων θυσιάζονται οι ανάγκες των πολλών. Χάνονται θέσεις εργασίας και στερείται ο κάτοικος της Φλώρινας φθηνή Ενέργεια από την τηλεθέρμανση, για να αυγατίζουν τα κέρδη των ενεργειακών ομίλων.

Στη συνέχεια, περιόδευσαν στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα και μίλησαν με εργαζόμενους και φοιτητές για τις εξελίξεις με την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων, τη στρατηγική της ΕΕ για παραπέρα εμπορευματοποίηση της Παιδείας, κ.ά. Σημείωσαν ότι τα προβλήματα των εργαζομένων και των φοιτητών έχουν την ίδια μήτρα, που δεν είναι άλλη από την πολιτική στήριξης των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Γι' αυτό οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, επεκτείνονται στο ίδρυμα, γι' αυτό υπάρχει εντατικοποίηση της δουλειάς, εργολαβοποίηση, καταστρατηγώντας ακόμα και αυτό το επαίσχυντο εργατικό Δίκαιο που συνδιαμόρφωσαν όλες οι κυβερνήσεις στην ΕΕ.

Ο μόνος Ελληνας ευρωβουλευτής που υποστήριξε τους κατοίκους της Ακρινής

Το απόγευμα, ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ακρινή, όπου συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ανέργων και Περιβάλλοντος Ακρινής. Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου ευχαρίστησαν αρχικά τον ευρωβουλευτή του Κόμματος, γιατί ήταν ο μόνος Ελληνας ευρωβουλευτής που συμμετείχε στη συζήτηση για την Ακρινή, στην επιτροπή αναφορών της Ευρωβουλής, υποστηρίζοντας τους κατοίκους.

Παρουσίασαν στον ευρωβουλευτή τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το χωριό. Ενημέρωσαν για την «Οδύσσεια» που έχουν περάσει οι κάτοικοι για τη μετεγκατάσταση του οικισμού και τη φάση που βρίσκονται τώρα, αναμένοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Απέδειξαν με στοιχεία τον εμπαιγμό με τον οποίο ΔΕΗ ΑΕ και κράτος αντιμετωπίζουν τους κατοίκους στο ζήτημα της επαρχιακής οδού που συνδέει το χωριό με την Κοζάνη και με τις απαλλοτριώσεις για την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου από ΔΕΗ ΑΕ και RWE. Επίσης, ανέδειξαν το σοβαρό ζήτημα με την έλλειψη υποδομών στο χωριό (π.χ. δίκτυο υδροδότησης με αμίαντο) που δεν προχώρησε ο εκσυγχρονισμός τους λόγω αναμονής της μετεγκατάστασης.

Στη συνέχεια, ο ευρωβουλευτής συζήτησε με κατοίκους σε καφενείο του χωριού. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής οι οποίοι πέρα από την ΚΑΠ, που τους ξεκληρίζει, έχουν να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη κατάσταση από την έλλειψη νερού, που θα προκύψει από το σταμάτημα της δραστηριότητας των ορυχείων και του ΑΗΣ.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ τόνισαν την ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα, τονίζοντας ότι κριτήριο ψήφου πρέπει να είναι η στάση της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων απέναντι στα αίτια που έχουν οδηγήσει τον λαό στην ενεργειακή φτώχεια, στην εξαθλίωση, στη μετανάστευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ