Παρασκευή 31 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΥ
Να απεμπλακεί η χώρα από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους

Τα μαύρα σύννεφα των ανταγωνισμών και του πολέμου πυκνώνουν επικίνδυνα πάνω από τα κεφάλια μας, οδηγώντας σε σύρραξη τους λαούς, με μοναδικό στόχο τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.

Για τα κέρδη της αστικής τάξης οδηγούν τους λαούς να γίνουν κρέας στα κανόνια της πολεμικής μηχανής. Δεν φτάνει που έχουμε μετρήσει 40.000 νεκρούς στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ, αλλά παράλληλα με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή γενικεύεται ο κίνδυνος για την επέκταση του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ελλάδα, καθώς αυξάνονται οι στρατιώτες και στρατιωτικοί που βρίσκονται εκτός συνόρων, όπως όσοι επανδρώνουν τη φρεγάτα «Υδρα», που βρίσκεται στην καρδιά του πολέμου.

Ως στρατιώτες ορκιστήκαμε να φυλάμε τα σύνορα της Ελλάδας και να προστατεύουμε την πατρίδα μας, συνεπώς καμία σχέση με αυτά δεν έχουν οι αποστολές ελληνικού στρατιωτικού προσωπικού 3.500 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα της χώρας. Την ίδια στιγμή, με τη στήριξη όλων των αστικών κομμάτων η κυβέρνηση εμπλέκει τη χώρα μας ακόμα πιο βαθιά σε δύο ταυτόχρονους πολέμους, στέλνοντας πολεμικό εξοπλισμό και προσωπικό, μετατρέποντας τη χώρα σε θύτη άλλων λαών και ταυτόχρονα τον λαό σε θύμα αντιποίνων. Δίνοντας εκατομμύρια ευρώ (μόνο η φρεγάτα «Υδρα» κοστίζει καθημερινά 500.000 ευρώ), αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως πληρώνει ο λαός τα αιματηρά τους σχέδια με τα λεφτά των φορολογιών, που καμία δουλειά δεν έχουν να ξοδεύονται σε όπλα και αποστολές στην Ουκρανία και στο Ισραήλ.

Η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους γίνεται για τα συμφέροντα των εφοπλιστών, διασφαλίζει ένα καλύτερο μερίδιο της πίτας για την αστική τάξη της χώρας, ενώ παράλληλα βυθίζει εμάς και τις οικογένειές μας στην ανασφάλεια, αυξάνοντας την πιθανότητα η Ελλάδα να βρεθεί στη μέση ενός ιμπεριαλιστικού πολέμου. Ως εδώ! Δεν το ανεχόμαστε! Οι φαντάροι έχουμε φωνή, όπως και οι αξιωματικοί! Κανένας να μην τιμωρηθεί!

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

-- Η κυβέρνηση να αποσύρει τη στήριξή της στο κράτος - δολοφόνο Ισραήλ.

-- Να απεμπλακεί η χώρα από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

-- Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και υποδομές.

-- Να επιστρέψει η φρεγάτα «Υδρα» από την Ερυθρά Θάλασσα.

-- Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Καταδρομέας Συλαίος Κίμων, Ε' Μοίρα Καταδρομών, Δράμα


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ