Παρασκευή 31 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΤΗΣ
Στις 9 Ιούνη να δώσουμε ώθηση σε ένα ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ

«Συμπορεύομαι με το ΚΚΕ γιατί είναι το μόνο κόμμα που δεν αντιμετωπίζει τη ζωή και τις ανάγκες του λαού ως "κόστος". Είναι το κόμμα που βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή της πάλης για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι και ο λαός να ζήσουν με βάση τις δυνατότητες της εποχής και τις σύγχρονες ανάγκες τους», τόνισε ο Γ. Μαντής.

Στην παρέμβασή του, σημείωσε πως μετά από 30 χρόνια υπηρεσίας ενώνει τη φωνή του με εν ενεργεία και απόστρατους συναδέρφους του, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του για τις συνέπειες που ήδη υπάρχουν στην οργάνωση της πολιτικής προστασίας της χώρας, με βάση τα νομοσχέδια και τις διατάξεις που προώθησε και προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ και με συνυπεύθυνες όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Επισήμανε πως στην κατεύθυνση που έχουν στρέψει την Πολιτική Προστασία και το Πυροσβεστικό Σώμα όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια, διαμορφώνεται μια εξοντωτική κατάσταση για τους πυροσβέστες και ανεπαρκής για τους πολίτες.

Πρόσθεσε πως οι μεγαλοστομίες αξιωματούχων της κυβέρνησης γενικά για το φαραωνικό πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ που αφορά την προμήθεια εξοπλισμού ύψους 8,7 εκατ. ευρώ, του οποίου η υλοποίηση θα αρχίσει μετά το 2025, πάνε πακέτο με την υποστελέχωση άρα και την εξουθένωση του ανθρώπινου δυναμικού, τη χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας και ασφάλειας των πυροσβεστών, τη διάλυση εννοιών όπως ανάπαυση, ελεύθερος χρόνος, οικογενειακός προγραμματισμός κ.ά.

«Ολοι εμείς εκφράζαμε αυτές τις αγωνίες και παλεύαμε σε συλλογικό επίπεδο μέσα από τα συνδικαλιστικά μας όργανα και με το ΚΚΕ, για μια Πολιτική Προστασία σαφώς ενδυναμωμένη με επιστημονικό προσωπικό και σαφείς δράσεις και αρμοδιότητες όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών στην κατεύθυνση της αρωγής του Πυροσβεστικού Σώματος που θα αποτελούσε τον κορμό της. Με κάλυψη των αναγκών του ΠΣ σε προσωπικό, υλικά, μηχανήματα, ατομική προστασία, υγιεινή και ασφάλεια. Με οικονομικές απολαβές που θα εξασφαλίζουν οι υπάλληλοι του Πυροσβεστικού Σώματος την αξιοπρεπή διαβίωση και την προσήλωσή τους στην επαγγελματική παροχή κοινωνικών υπηρεσιών για τις οποίες έχουν ταχθεί να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Με αναδιοργάνωση υπηρεσιών, στη βάση των σύγχρονων αναγκών και απαιτήσεων», σημείωσε και πρόσθεσε πως «μόνο αλλάζοντας τον τρόπο ανάπτυξης της χώρας μας, και βάζοντας σε προτεραιότητα τις ανάγκες του λαού θα μπορέσουμε να αποφύγουμε ανάλογες καταστροφές όπως αυτές που ζήσαμε στο πρόσφατο παρελθόν και, πολύ περισσότερο, να μη θρηνούμε θύματα όπως θρηνήσαμε στις πρόσφατες τραγωδίες».

Καταλήγοντας τόνισε πως η ΕΕ και η αντιμετώπιση των πάντων με βάση τη λογική κόστους - οφέλους, κάτω από τις παρεμβάσεις των λόμπι και των κάθε είδους επιχειρηματικών συμφερόντων, αντιστρατεύεται τα λαϊκά συμφέροντα. «Γι' αυτό λέμε: Οχι στην ΕΕ που είναι το επιτελείο της αντιλαϊκής πολιτικής και της αφαίμαξης των λαών. Οχι στην ΕΕ που διευρύνει την απόσταση μεταξύ κεφαλαίου και εργασίας. Οχι στην ΕΕ των πολέμων της φτώχειας και του αυταρχισμού. Εμείς σπάμε τα δεσμά της ΕΕ για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού, την Ευρώπη των εργατών, των αγροτών, των λαών. Η Χαλκίδα, η Εύβοια, με την ψήφο μας στις 9 Ιούνη, θα δώσουμε την ώθηση για ένα ακόμη πιο ισχυρό ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ