Παρασκευή 31 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Και τα ΑμεΑ αποφασιστικά να στηρίξουν το ΚΚΕ!

Νεκτάριος Μαρίνος, συνταξιούχος ΑμεΑ, Ζάκυνθος

Τα άτομα με αναπηρία, οι χρόνιοι πάσχοντες, οι οικογένειές τους, τώρα αποφασιστικά να στηρίξουν το ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη. Είμαι ΑμεΑ με βαριά αναπηρία. Χρόνια τρέχαμε σε επιτροπές για να μπορέσουμε να λάβουμε μια σύνταξη. Αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες.

Σήμερα, κόβουν τα ποσοστά αναπηρίας στα ΚΕΠΑ, εφαρμόζοντας πολιτική που εκπορεύεται από την ΕΕ και υλοποιείται από τις κυβερνήσεις στις χώρες - μέλη της, με τη σύμφωνη γνώμη των κομμάτων που την υποστηρίζουν, φτωχοποιώντας τα ΑμεΑ.

Η αντιμετώπισή μας στην αγορά φαρμάκων που χρειαζόμαστε, στις ιατρικές μας εξετάσεις, στην κάλυψη από γιατρούς είναι αντίστοιχη. Καλούμαστε να πληρώσουμε πολλά, όταν αντίστοιχα αντιμετωπίζουμε την ακρίβεια, τους λογαριασμούς ρεύματος που με την «πράσινη ανάπτυξη» και το Χρηματιστήριο Ενέργειας δεν ξέρουμε τι πληρώνουμε, έχοντας και μεγάλες ανάγκες. Αυτό συμβαίνει και στα σούπερ μάρκετ.

Την ίδια ώρα, ένα αναπηρικό καροτσάκι που χρειάζεται και τακτικά αντικατάσταση, μπορεί να κοστίζει από 5.500 έως 7.000 ευρώ και τα χρήματα είτε δεν καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία, ή αν καλύπτονται, τα ποσά είναι ελάχιστα! Σε αυτήν τη θέση είναι τα ΑμεΑ που προέρχονται από εργατικά - λαϊκά στρώματα, οι χρόνιοι πάσχοντες, οι οικογένειές τους. Ολοι μας έχουμε και γι' αυτούς τους λόγους θέση με το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που μας στηρίζει αποφασιστικά και στην Ευρωβουλή και στους δρόμους του αγώνα, που έχει προτάσεις που δεν θέλει η ΕΕ και τα κόμματα που τη στηρίζουν να τις υλοποιήσει, γιατί στοιχίζουν για το κεφάλαιο. Απάντηση μπορούν να πάρουν με ισχυρό ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές και με την καθημερινή μας δράση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ