Παρασκευή 31 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΔΡΑΜΑ
Εμπόδιο η ΕΕ στον αγώνα του λαού της περιοχής για να ζήσει στον τόπο του

«Η επόμενη μέρα των ευρωεκλογών για τον λαό δεν μπορεί παρά να έχει ένα σημάδι: Ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ από την κάλπη, ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ στους δρόμους του αγώνα», είπε ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας χτες βράδυ στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος, στην πλατεία Ελευθερίας στη Δράμα.

Ανέδειξε ότι οι εκλογές είναι μια πολιτική σύγκρουση, όμως, πρέπει να μας είναι ξεκάθαρο το ποιοι συγκρούονται αντικειμενικά. «Από τη μια πλευρά είναι όλα τα άλλα κόμματα, που ανεξάρτητα από τους ψευτοκαβγάδες τους, υποστηρίζουν και μάλιστα φανατικά την ΕΕ. Από την άλλη μεριά, βρίσκεται το ΚΚΕ, που αντιτάχθηκε και επιβεβαιώθηκε από τη ζωή, και αυτό κάνει και σήμερα.

Σας κοροϊδεύουν ωμά με τις κοκορομαχίες τους για να σας πάρουν την ψήφο. Σε όλους τους τομείς της αντιλαϊκής πολιτικής βρίσκονται οι αποφάσεις της ΕΕ. Αυτές πάρθηκαν και παίρνονται από όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις», είπε.

Σημείωσε ακόμα ότι «το νόμισμα της αντιλαϊκής πολιτικής έχει πολλές όψεις. Μία απ' αυτές είναι αυτά που βιώνουν οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, ο λαός εδώ στην περιοχή σας.

Να σκεφτούν οι αγρότες: Θα έχουν λεφτά στην άκρη για να μπορούν να ανταποκριθούν στο υπέρογκο κόστος παραγωγής την επόμενη χρονιά;

Για τους κτηνοτρόφους, ποια θα είναι η σχέση του κόστους εκτροφής των ζώων, με την τιμή στο γάλα και το κρέας;

Κι αν τα παραπάνω ερωτήματα είναι αμφίβολο αν μπορούν να απαντηθούν, υπάρχει κάτι που σίγουρα θα είναι εδώ στις 10 Ιούνη: Είναι η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), την οποία ψήφισαν με τους ευρωβουλευτές τους και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου».

Αναφέρθηκε, επίσης, στους μεγάλους εργατικούς αγώνες που αναπτύχθηκαν στην περιοχή για τη ζωή και την ασφάλεια των εργατών, είτε στα λατομεία, είτε στις βιομηχανίες της περιοχής, αλλά και σε όλους τους χώρους δουλειάς. Στους αγώνες για Νοσοκομεία και δομές Υγείας πλήρως στελεχωμένες, εντελώς δωρεάν και υψηλού επιπέδου.

Και σημείωσε: «Ολα αυτά δεν αποτελούν όνειρα θερινής νυκτός. Με αγώνα με το ΚΚΕ μπροστά είναι εφικτά. Αυτό ακριβώς φοβούνται.

Η αύξηση του ποσοστού και των ψήφων του ΚΚΕ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στις προηγούμενες εκλογές, μπορεί και θα σηματοδοτήσει νέες προσπάθειες για την ανασύνταξη του αγροτικού κινήματος της περιοχής μας, όπως και των αυτοαπασχολούμενων των πόλεων.

Η ΕΕ και η πολιτική της δεν είναι "αρωγός", είναι εμπόδιο στις διεκδικήσεις του λαού της περιοχής, στον αγώνα του για να ζήσει στον τόπο του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ