Παρασκευή 31 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ να γεμίσει τις κάλπες κάνοντας τη μεγάλη έκπληξη

Βροντερό και καθαρό μήνυμα ενίσχυσης του ΚΚΕ από τις εργατογειτονιές της Νίκαιας και του Κορυδαλλού έστειλε η μεγάλη συγκέντρωση με ομιλητή τον Θ. Χιώνη

Ανεμο ενίσχυσης του ΚΚΕ αποπνέει ο Πειραιάς και οι εργατογειτονιές του όπως έδειξε η μεγάλη χτεσινή συγκέντρωση των Οργανώσεων Νίκαιας - Ρέντη και Κορυδαλλού του Κόμματος. Η πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό γέμισε από εργαζόμενους, βιοπαλαιστές, νέους και νέες της περιοχής, που όλοι μαζί θα μοιραστούν την προσπάθεια των τελευταίων ημερών για να βρεθεί το ΚΚΕ ακόμα πιο ενισχυμένο σε αυτούς τους δήμους με πολλές νέες ψήφους και να πάει πολύ πιο ψηλά στην Αττική και πανελλαδικά. Ομιλητής ήταν ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΚΟ Αττικής. Χαιρετισμό απηύθυνε η Δήμητρα Σταματέλου, υποψήφια ευρωβουλευτής.

Παρευρέθηκαν ο Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Α' Πειραιά. Επίσης τα μέλη της ΚΕ Γιάννης Μανουσογιαννάκης, Νίκος Μαυροκέφαλος, Κυριάκος Ιωαννίδης και Μανώλης Καραντούσας. Ακόμη ο Στέλιος Μπενετάτος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και η Ελπίδα Παντελάκη γγ της Ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ). Οι επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Νίκαιας - Ρέντη και στο Δήμο Κορυδαλλού, Παναγιώτης Κατηφές και Ελευθερία Παπουτσιδάκη αντίστοιχα.

Τα άλλα κόμματα όταν μιλάνε για Ευρώπη μιλάνε για την ΕΕ του πολέμου, των λόμπι και της διαφθοράς


«Την Κυριακή 9 Ιουνίου ο λαός και η νεολαία της Νίκαιας, του Κορυδαλλού, του Ρέντη, όπως και όλου του Πειραιά, έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν και να ακουστούν δυνατά.

Να πάνε στην κάλπη περήφανοι, όπως πάνε κάθε μέρα στη δουλειά τους, όπως αγωνίζονται ατομικά και συλλογικά για να ζήσουν τις οικογένειές τους εδώ σ' αυτές τις λαϊκές γειτονιές, αλλά και για να υπερασπιστούν και να διευρύνουν τα δικαιώματά τους στην εργασία, στη μόρφωση, στη ζωή.

Να πάνε στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι και να το "καρφώσουν" αποφασιστικά, κόντρα σε όσους και όσα τους ταλαιπωρούν και τους βασανίζουν», τόνισε στην ομιλία του ο Θ. Χιώνης.

Σχολιάζοντας ότι τα κόμματα του συστήματος και της ΕΕ νομίζουν ότι θα μας «ξεγελάσουν με τον αποπροσανατολισμό, τους εκβιασμούς και τους γελοίους καυγάδες για το "ποιος μπορεί να μας φέρει πιο κοντά στην Ευρώπη"» εξήγησε στο πού ακριβώς αναφέρονται:

«Στην ΕΕ του πολέμου, που έχει δώσει ήδη εξοπλισμούς αξίας 100 δισ. ευρώ από το υστέρημα των λαών της στο καθεστώς του Ζελένσκι στην Ουκρανία. Που αποφάσισε τη μετατροπή της οικονομίας της σε "πολεμική οικονομία" και δαπανά 240 δισ. για εξοπλισμούς, την ώρα ενώ οι λαοί της γονατίζουν από την ακρίβεια (...).

Στην ΕΕ που τα 22 από τα 27 μέλη της είναι και μέλη του ΝΑΤΟ και που με ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου που το στήριξαν και τα δικά μας καλόπαιδα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Ν. Αριστεράς και της Ελληνικής Λύσης, έδωσε το πράσινο φως στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ για τη γενοκτονία που είναι σε εξέλιξη.


Γιατί όταν μιλάνε για την Ευρώπη, μιλάνε για την ΕΕ των λόμπι και της διαφθοράς. Της εκμετάλλευσης, της 13ωρης δουλειάς και των minijobs, όλων αυτών των "βέλτιστων ευρωπαϊκών πρακτικών". Των 95 εκατομμυρίων που ζουν στο όριο της φτώχειας, των 16 εκατομμυρίων ανέργων και των 5 εκατομμυρίων αστέγων. Της καταστολής, των τρομονόμων και του φακελώματος. Των οδηγιών και κατευθύνσεων που μετέτρεψαν σε καρμανιόλα τον σιδηρόδρομο και έκαναν αρένα συμφερόντων το να έχει συστήματα ασφαλείας, οδηγώντας στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Οποια πέτρα της κυβερνητικής πολιτικής κι αν σηκώσεις το ίδιο φίδι θα βρεις από κάτω, ένα ψήφισμα, μια οδηγία, μια κατεύθυνση της ΕΕ που τις περισσότερες φορές έχει υπερψηφιστεί απ΄ όλα τα κόμματα εκτός από το ΚΚΕ».

Οι δυνάμεις του ΚΚΕ πλάι - πλάι με τον λαό σηκώνουν καθημερινά ανάστημα!

«Τους κομμουνιστές ο ελληνικός λαός δεν περιμένει να τους δει και να τους μάθει από τα στημένα δελτία ειδήσεων.

Τους βλέπει κάθε μέρα δίπλα του, να αγωνίζονται μαζί του, στον χώρο δουλειάς, στον κλάδο, στη γειτονιά, στο πανεπιστήμιο και το σχολείο», ανέφερε και στάθηκε πιο αναλυτικά:

«Γιατί και εδώ, όπως και σε όλη την Αττική, στις λαϊκές γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, όπως και σε όλη τη χώρα στις μεγάλες εστίες αντίστασης στη ΛΑΡΚΟ, στο Λιμάνι και τα καράβια, στα τηλεφωνικά κέντρα, στα νοσοκομεία, στους οικοδόμους όπως κι αυτές τις μέρες στις απεργίες των εργατών που δουλεύουν στα 50 μέτρα κάτω από τη γη για τη κατασκευή του μετρό, στη ζώνη και στα ναυπηγεία, στις αποθήκες κι αλλού, οι δυνάμεις του ΚΚΕ πλάι - πλάι με τον λαό σηκώνουν καθημερινά ανάστημα!(...)

Η συνεπής αγωνιστική και αταλάντευτα μαχητική στάση του ΚΚΕ, αυτή η δράση μαζί με τους εργαζόμενους και τη νεολαία, μπορεί σήμερα να παρεμποδίζει νέες αντιλαϊκές αποφάσεις. Να κερδίζει ανάσες ανακούφισης. Να πετυχαίνει νέες κατακτήσεις. Εχοντας σχέδιο και Πρόγραμμα που ανοίγει σταθερά τον δρόμο για ριζικές αλλαγές και ανατροπές σε σύγκρουση με την πολιτική που λογαριάζει τη ζωή μας ως κόστος, την εξουσία που διασφαλίζει τα κέρδη των λίγων επιχειρηματικών ομίλων που ζουν και βασιλεύουν από τη δική μας δουλειά κι εκμετάλλευση».

«Γι' αυτούς τους λόγους», υπογράμμισε «και στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές ο Κορυδαλλός και η Νίκαια έδωσε στο ΚΚΕ ένα πολύ υψηλό ποσοστό, πάνω από 12% και 13%, αντίστοιχα.

Ηταν τεράστια η συμβολή του λαού όλου του Πειραιά για να είναι το ΚΚΕ τρίτο κόμμα στην καρδιά της χώρας, στην Αττική, πάνω από το ΠΑΣΟΚ, και για να σημειώσει πανελλαδικά μια σημαντική άνοδο.

Ανοδος που εκφράστηκε και στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη με τα ποσοστά της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην περιφέρεια να προσεγγίζουν το 20%, ενώ στις δημοτικές στη Νίκαια η "Λαϊκή Συσπείρωση" στο δήμο έφτασε το 22% και στον Κορυδαλλό κατέγραψε μεγάλο διψήφιο ποσοστό.

Πάμε λοιπόν για πιο δυνατό ΚΚΕ.

Οσο πιο δυνατό είναι το ΚΚΕ το βράδυ της 9ης Ιούνη, τόσο πιο δυνατοί θα είστε εσείς, τόσο πιο δυνατός θα είναι ο λαός στις 10 Ιούνη. Για να δώσουμε όλοι μαζί τις μάχες που έχουμε μπροστά μας».

Ψηφίζουμε για όλα ΚΚΕ

Στις 9 Ιούνη ψηφίζουμε για όλα, τόνισε ο Θ. Χιώνης.

«Ψηφίζουμε ΚΚΕ και απαιτούμε μέτρα στήριξης του λαϊκού εισοδήματος ενάντια στην ακρίβεια.(...)

Ψηφίζουμε και αγωνιζόμαστε για να ζούμε σε πόλεις ανθρώπινες, με βάση τις δυνατότητες του 2024.

Ψηφίζουμε για τη συμμαχία των αγώνων των εργαζομένων, των επαγγελματιών, των αγροτών, των φοιτητών, του λαού που δυναμώνει και αποτελεί τη μόνη πραγματική αντιπολίτευση (...)

Ψηφίζουμε ΚΚΕ ενάντια στους δύο ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στους οποίους μας έχουν μπλέξει η ΕΕ και η ελληνική κυβέρνηση, με τα υπόλοιπα κόμματα να της δίνουν άλλοθι.

Ψηφίζουμε ΚΚΕ και απαιτούμε να σταματήσει η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ και να αναγνωρίσει η χώρα μας το ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967.

Ψηφίζουμε για να γυρίσει η φρεγάτα "Υδρα" από την Ερυθρά Θάλασσα, όπου την έχουν στείλει να στηρίζει το Ισραήλ, να προασπίζεται τα συμφέροντα των εφοπλιστών και να χρεωνόμαστε για να πλέει στην Ερυθρά μισό εκατομμύριο ευρώ τη μέρα, την ώρα που για τις ανάγκες μας μονίμως "δεν έχει".(...)

Ψηφίζουμε γιατί δεν ανεχόμαστε να θαλασσοπνίγονται πρόσφυγες και μετανάστες και να ξεβράζονται κορμιά μικρών παιδιών και γυναικών στις ακτές μας.(...)

Ψηφίζουμε για τα ψέματα που είπαν όλοι τους για την ΕΕ και για τις αλήθειες που είπε το ΚΚΕ. (...)

Ψηφίζουμε για να στείλουμε στο Ευρωκοινοβούλιο δοκιμασμένους αγωνιστές και όχι πρόθυμους υποστηρικτές της αντιλαϊκής πολιτικής, κλακαδόρους των συμφερόντων και των λόμπι.

Ψηφίζουμε όπως αγωνιστήκαμε, όπως κερδίσαμε ό,τι κερδίσαμε και για να είμαστε πιο δυνατοί να αγωνιστούμε από εδώ και πέρα».

Στις μέρες που έμειναν να φέρουμε τα πάνω - κάτω

Στις λίγες μέρες που έμειναν, δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας, σημείωσε ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Θ. Χιώνης:

«Μοιραζόμαστε αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια, για να μοιραστούμε τη μεγάλη χαρά και την ικανοποίηση το βράδυ των εκλογών, που το Κόμμα μας θα είναι πολύ πιο δυνατό.

Εσείς που είστε σήμερα εδώ, μαζί με πολλούς ακόμα που στηρίζουν το Κόμμα μας και θέλουν να το δουν να ανεβαίνει πιο ψηλά, είστε μια δύναμη που μπορεί αυτές τις 10 μέρες να σαρώσει ολόκληρη τη Νίκαια, τον Ρέντη, τον Κορυδαλλό.

Μια ευρωπαϊκή διοργάνωση έμεινε κι αυτή είναι στις 9 Ιούνη, με τη φόρα της νίκης απέναντι στα διάφορα φαβορί πάμε να κοκκινίσουμε αυτές εδώ τις γειτονιές για να μυρίσει γιασεμί.

Να φτάσει παντού το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Και τελικά αυτό να γεμίσει τις κάλπες κάνοντας τη μεγάλη έκπληξη».

Ο λαός και η νεολαία μαζί με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ μπορούν να νικάνε

«Εχουμε δει πολλά, έχουμε αρκετή πείρα να καταλάβει ο καθένας πως όλα τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει έχουν τη σφραγίδα των αποφάσεων που συνδιαμορφώνουν οι κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων στις Συνόδους Κορυφής, στις συνοδούς υπουργών, με τους φίλους τους τα λόμπι των επιχειρηματικών ομίλων, και τα εφαρμόζουν σε κάθε χώρα», τόνισε στον χαιρετισμό της η Δ. Σταματέλου, αναφερόμενη και σε όλους τους μύθους που καλλιέργησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια τα αστικά κόμματα και κατέρρευσαν με πάταγο.

«Αντίστοιχα, όλα όσα έχουμε κατακτήσει, όπου έχουμε βάλει εμπόδιο όπου έχει ανακουφιστεί ένας άνθρωπος, μια οικογένεια, όπου έχει δει άσπρη μέρα ένας χώρος δουλειάς είναι μέσα από τη δίκη μας δράση. Εκεί τρώει τα χαστούκια η ΝΔ, εκεί αναμετρηθήκαμε στην πράξη με το περίφημο 41%.

Πριν από έναν χρόνο περίπου, όταν γίνονταν οι βουλευτικές εκλογές, λέγαμε ότι καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να νιώθει παντοδύναμη όταν είναι δυνατό το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Και ότι σ' αυτήν τη χώρα υπάρχει δυνατό ΚΚΕ, που αποτελεί εγγύηση ότι θα είναι δυνατός ο λαός και το κίνημά του.

Σήμερα, μπορούμε να κοιτάζουμε τον λαό στα μάτια, με την πεποίθηση ότι κάναμε αυτό που υποσχεθήκαμε και δεν τον απογοητεύσαμε. Γιατί στον έναν χρόνο που μεσολάβησε, αποδείχθηκε περίτρανα ότι αντιπολίτευση στη χώρα υπάρχει και δυναμώνει, όπως και ένα σημαντικό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής.

Η παρέμβαση των κομμουνιστών στο κίνημα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να καθυστερήσει, να δημιουργήσει εμπόδια, να μην είναι περίπατος για την κάθε κυβέρνηση και κάθε υπουργό να περάσει το εκάστοτε αφήγημα», σημείωσε, και αναφερόμενη σε παραδείγματα από τη δράση των κομμουνιστών για τα εργασιακά δικαιώματα, την Υγεία, την Παιδεία, τόνισε: «Τα παραδείγματα αυτά αποδεικνύουν πως υπάρχει αντίπαλο δέος στην αντιδραστική πολιτική της ΝΔ και που συνειδητά αποσιωπώνται ή διαστρεβλώνονται από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης. Που δείχνουν ότι ο λαός και η νεολαία μαζί με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ μπορούν να νικάνε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ