Παρασκευή 31 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σήμερα η μέρα δράσης για την Παλαιστίνη

Eurokinissi

Κάλεσμα σε κάθε συνδικάτο ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στη Θεσσαλονίκη, σε κάθε εργαζόμενο, να συμμετέχει με κάθε τρόπο στη σημερινή μέρα δράσης για την Παλαιστίνη, με σύνθημα «Στη Γάζα και στη Ράφα σκοτώνουνε παιδιά - Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά», απευθύνουν εργατικά σωματεία της πόλης.

Τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Εργαζομένων στην «Pfizer Hellas», ΣΕΤΗΠ, Τροφίμων - Γάλακτος - Ποτών, Ενωση Λογιστών, Ενωση Εμποροϋπαλλήλων, Εργαζομένων «Σκλαβενίτη» Βόρειας Ελλάδας, Εργαζομένων «Μασούτη», Μετάλλου και ΣΕΤΕΠΕ καλούν τους εργαζόμενους να στείλουν μήνυμα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό με κάθε τρόπο: «Δουλεύοντας με την παλαιστινιακή μαντήλα, στολίζοντας τα εργοστάσια, τα καταστήματα και τα γραφεία μας με τη σημαία της Παλαιστίνης, με πανό, με συζητήσεις στο διάλειμμα, πριν και μετά τη βάρδια, με όποιον τρόπο μπορούμε».

Στο κοινό κάλεσμά τους αναφέρουν: «Η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ με τις πλάτες της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ελληνικών κομμάτων που μιλάνε για "δικαίωμα στην αυτοάμυνα", δηλαδή δικαίωμα στο να αφανίσουν έναν ολόκληρο λαό. Τελευταίο έγκλημα ο βομβαρδισμός προσφυγικού καταυλισμού στη Ράφα την Κυριακή, που έρχεται να αυξήσει κι άλλο τους πάνω από 35.000 χιλιάδες νεκρούς, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά.

Δεν δεχόμαστε η χώρα μας να είναι συνένοχη στο έγκλημα! Δεν δεχόμαστε να μείνουμε σιωπηλοί μπροστά σε αυτό το μακελειό. Δεν δεχόμαστε η χώρα μας να μπλέκεται σε πολεμικά μέτωπα στην Ουκρανία, στην Ερυθρά και όπου αλλού για τα συμφέροντα των εφοπλιστών και των βιομηχάνων.

Απαιτούμε:

  • Καμία εμπλοκή της χώρας μας στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού.
  • Καμία διευκόλυνση στο κράτος - δολοφόνο Ισραήλ.
  • Να κλείσουν όλες οι βάσεις του θανάτου.
  • Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα "Υδρα". Ούτε ένας φαντάρος, ούτε μία σφαίρα εκτός συνόρων.
  • Ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ