Παρασκευή 31 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
Να προβάλει ζωηρό το κόκκινο χρώμα της ελπίδας

Μήνυμα μαχητικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ έστειλε η χτεσινοβραδινή προεκλογική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας, όπου μίλησε η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισε η Τίνα Κουζιάκη, υποψήφια ευρωβουλευτής. Αναφέρθηκε στο αφήγημα της «πράσινης ανάπτυξης», της «δίκαιης μετάβασης» που επιχείρησαν να εγκλωβίσουν τον λαό της Δυτικής Μακεδονίας, προωθώντας την απολιγνιτοποίηση, τις βαριές συνέπειες της οποίας ζει ο λαός. Και κάλεσε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, να πάρουν μέρος στη μεγάλη συλλογική προσπάθεια που κάνει το ΚΚΕ για να βγει ένα μπόι πιο δυνατό. Για «να σταλεί μήνυμα στην ΕΕ των λόμπι, των ομίλων και του κεφαλαίου, αλλά και στα κόμματά της ότι εδώ δυναμώνει η άλλη Ευρώπη, η Ευρώπη των λαών που αγωνίζονται, η Ευρώπη των εργαζομένων, των αγροτών που μοχθούν, η Ευρώπη των λαών που συντονίζουν τον βηματισμό τους». Και όπως είπε «υπάρχει μεγάλη δυνατότητα να καταγραφεί ακόμα πιο ισχυρή αυτή η δύναμη. Αυτές οι δυνατότητες αναδεικνύονται στην επαφή μας με τα εργατικά - λαϊκά στρώματα, στους χώρους δουλειάς, στις εργολαβίες, στα σχολεία, στις γειτονιές και τα χωριά της Εορδαίας, και τώρα προεκλογικά αλλά και όλο το προηγούμενο διάστημα μέσα στους αγώνες που πρωτοστάτησαν παντού οι κομμουνιστές και κομμουνίστριες και άφησαν το στίγμα τους την προηγούμενη περίοδο. Αυτές οι δυνατότητες φαίνονται στον καθένα και την καθεμιά, που στη μάχη για την καθημερινή επιβίωση, μοχθούν, αγανακτούν και ασφυκτιούν».

Το κόκκινο να φωτίσει τον δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε


Η Λουίζα Ράζου τόνισε ότι την Κυριακή 9 Ιουνίου «ο λαός μας έχει την ευκαιρία να μαυρίσει την κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου, που με την πολιτική τους μας μαυρίζουν τη ζωή. Να το κάνουν με τον μόνο τρόπο που το μήνυμά τους θα το λάβουν πραγματικά οι υπεύθυνοι. Ρίχνοντας μαζικά το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη.

Για να προβάλει ζωηρό το κόκκινο χρώμα της ελπίδας και να ομορφύνει τις μέρες μας, να φωτίσει τον άλλο δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε για να πάρουμε ανάσες, για να κερδίσουμε, για να δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης και ανατροπής.

Ετσι πρέπει να γίνει. Να κάνουν το βήμα χωρίς ταλάντευση όσοι το σκέφτονται, όσοι δίστασαν στις περσινές βουλευτικές εκλογές, όσοι έδωσαν την ψήφο τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές με τοπικά κριτήρια και τώρα βλέπουν πως οι χθεσινοί "αντάρτες", οι λεγόμενοι υπερκομματικοί πήραν τη θέση τους, στηρίζοντας και υλοποιώντας τις αντιλαϊκές κεντρικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Το παράδειγμα της Δυτικής Μακεδονίας είναι πολύ χαρακτηριστικό.

Ο "αντάρτης" περιφερειάρχης της ΝΔ αποκατέστησε την κομματική του ιδιότητα και τώρα αγκαλιά με την κυβέρνηση εξειδικεύει την αντιλαϊκή πολιτική. Στον δήμο σας, στελέχη από όλες τις πολιτικές δυνάμεις ενώθηκαν στο ψηφοδέλτιο του δημάρχου, έτσι ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ και "λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις" συγκυβερνούν στον δήμο Εορδαίας...


(...) Σε όλους τους κρίκους της κρατικής αστικής διακυβέρνησης (δήμοι, Περιφέρειες, Βουλή και Ευρωβουλή) εκφράζεται η σύγκλιση των άλλων πολιτικών δυνάμεων σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα. Αυτό είναι το δώρο στο Μητσοτάκη και ας μην γκρινιάζουν για την παντοδυναμία του... Που άλλωστε ο λαός που ασκεί πραγματική αντιπολίτευση του την έχει τσαλακώσει πολλές φορές αυτό το διάστημα.

Γιατί ούτε τις εργατικές και αγροτικές κινητοποιήσεις κατάφερε να κάμψει, ούτε η συγκάλυψη για το έγκλημα των Τεμπών να περάσει, ούτε τους φοιτητές να φιμώσει, ούτε να παρασύρει τον λαό στη στήριξη του Ζελένσκι, ούτε να τον πείσει ότι έχει δικαίωμα αυτοάμυνας το Ισραήλ πάνω στα κατοχικά εδάφη της Παλαιστίνης... Και πολλά άλλα, που δεν καταπίνει ο λαός μας και βρέθηκε μαζί με το ΚΚΕ στους δρόμους του αγώνα, να ασκεί πραγματική εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση.

Γι' αυτό σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση το ΚΚΕ σας καλεί να πάτε στην κάλπη, να ψηφίσετε με κριτήριο τη ζωή σας, να κάνετε την οργή, την αγανάκτηση, την ανησυχία σας, δύναμη που θα την χρειαστείτε στα δύσκολα που είναι μπροστά μας. Δύναμη για τον λαό είναι το ποσοστό του ΚΚΕ».

Τα κόμματα της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας δεν μπορούν να αποτελέσουν εναλλακτική

Αναφερόμενη στα καλέσματα για «σταθερότητα» και «περισσότερο Ευρώπη» σημείωσε: «Ο,τι συμβαίνει εδώ συμβαίνει και στην Ευρώπη. Το δίλημμα είναι παντού το ίδιο: Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! Η ΕΕ υπάρχει και λειτουργεί για τα κέρδη των καπιταλιστών. Στην ΕΕ καταγράφονται 16 εκατ. άνεργοι, 95 εκατ. φτωχοί. Το 25% από αυτούς είναι παιδιά κάτω των 18 ετών, το 16% είναι άτομα άνω των 65 ετών. Σε τουλάχιστον 14 κράτη - μέλη της ΕΕ 50% των εργαζομένων δουλεύουν χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας...

Ευχαριστούμε πολύ, δεν θέλουμε περισσότερη από αυτή την Ευρώπη!

Φτάνει πια, τώρα με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ, θα τους αντιμετωπίσουμε.

Καμία αυταπάτη ότι τα κόμματα της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας, των νέων επίδοξων "σωτήρων" μπορούν να αποτελέσουν εναλλακτική λύση. Ούτε αυτός που ήρθε από την Αμερική, ούτε αυτός που ήρθε από τα σαλόνια των Βρυξελλών. ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ είναι από τα ίδια υλικά, η πολιτική τους διαφέρει μόνο στη δοσολογία των μέτρων και στο χρόνο ψησίματος της αντιλαϊκής πολιτικής.

Αλλά δεν ξεχνάμε και τον ρόλο των χτεσινών ΣΥΡΙΖΑίων που θα ήταν ακόμα ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν έχαναν τις καρέκλες τους, μιλάμε για την παρέα της Νέας Αριστεράς, που πρωτοκλασάτα στελέχη τους έχουν θητεύσει ως υπουργοί, εξειδικεύοντας κατά γράμμα τις κατευθύνσεις της ΕΕ, έχουν μείνει στην ιστορία, δίνοντας τα ονόματά τους σε εμβληματικούς αντεργατικούς νόμους όπως η κ. Αχτσιόγλου.

Αλλά και τώρα πρωτοστατούν με θέσεις εξωραϊσμού της ΕΕ, στόχος τους είναι να γίνουν "τσόντα" στην αναμόρφωση του νέου σοσιαλδημοκρατικού πόλου, συμμετέχουν σε τέτοιες διεργασίες. Κανένας λαϊκός άνθρωπος που αισθάνεται αριστερός να μην ανεχτεί να γίνει μέρος αυτού του σκηνικού».

Αυτοί που μιλάνε για εισαγόμενη ακρίβεια, ας κάνουν μια βόλτα από τους σβησμένους ΑΗΣ

Σχετικά με την ακρίβεια που τσακίζει το λαϊκό εισόδημα ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αυτοί που μιλάνε για εισαγόμενη ακρίβεια, ας κάνουν μια βόλτα από τους σβησμένους ΑΗΣ της Δυτικής Μακεδονίας, τα ορυχεία του λιγνίτη και θα πάρουν τις απαντήσεις τους...

Η εγκατάλειψη του φτηνού λιγνίτη που έχουμε σε αφθονία στη χώρα μας, οδήγησε στη διαμόρφωση ενός πανάκριβου ενεργειακού μείγματος με τη δήθεν "πράσινη μετάβαση" της ΕΕ, τα χρηματιστήρια Ενέργειας, την άναρχη και χωρίς σχέδιο διείσδυση των ΑΠΕ, που έχει οδηγήσει σε υπερκορεσμό το δίκτυο, την ίδια ώρα που η ενεργειακή φτώχεια μαστίζει τα λαϊκά νοικοκυριά. Να προσθέσουμε και τις συνέπειες από τις κυρώσεις στη Ρωσία και τη στροφή στο πιο ακριβό αμερικανικό LNG.

Ολα τα παραπάνω είναι που έχουν οδηγήσει στην εκτόξευση του κόστους του ρεύματος για όλες τις χρήσεις και αυτό με τη σειρά του πέρασε στα λιπάσματα, στα τρόφιμα, σε όλα τα αγαθά.

Ακόμα κι εδώ στην Πτολεμαΐδα, επιχειρήθηκε να εκτιναχθεί το κόστος της τηλεθέρμανσης όταν η δημοτική αρχή εισηγήθηκε αύξηση της τιμής κατά 50%, που σταμάτησε προσωρινά λόγω της αντίδρασης της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο Δημοτικό Συμβούλιο και της αποφασιστικής αγωνιστικής απάντησης των κατοίκων.

(...) Στον καθρέφτη τους και στους νόμους της καπιταλιστικής οικονομίας που υπηρετούν, θα βρουν τους υπεύθυνους για την ακρίβεια και τον πληθωρισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ