Παρασκευή 31 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
Περιοδεία στους εργαζόμενους του ΑΠΘ

«Η οργή και η αγανάκτηση να εκφραστολυν με ψήφο στο ΚΚΕ που αναδεικνύει σταθερά τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της ΕΕ». Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε η Νίκη Χρονοπούλου, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ), στη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε χτες στο Κτίριο Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στα γραφεία του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Ερευνας (ΕΛΚΕ) του ΑΠΘ.

Μιλώντας στους εργαζόμενους του ΑΠΘ ανέδειξε τη σημασία της συμμετοχής στις κάλπες για τις ευρωεκλογές στις 9 Ιούνη και της ισχυροποίησης του ΚΚΕ για να καταδικαστούν όλες εκείνες οι αντιλαϊκές πολιτικές που ψηφίζονται με κοινή αποδοχή από όλα τα υπόλοιπα κόμματα και εφαρμόζονται ως ευρωπαϊκές αποφάσεις και Οδηγίες αργότερα ως νόμοι του κράτους. Υπογράμμισε στη συνέχεια ότι τέτοιες ευρωπαϊκές Οδηγίες είναι η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση στα δημόσια πανεπιστήμια, η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, η δημιουργία προγραμμάτων σπουδών «πολλών ταχυτήτων» που θα βγάζουν φθηνούς και «ευέλικτους» αυριανούς εργαζόμενους, προσαρμοσμένους στις ανάγκες της αγοράς, την ίδια ώρα που θα σπουδάζουν μόνο όσοι φοιτητές θα μπορούν να βάζουν το χέρι βαθιά στην τσέπη.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε και με τους εργολαβικούς τεχνικούς εργαζόμενους του ΑΠΘ που απασχολούνται με 6ωρες συμβάσεις. Η Νίκη Χρονοπούλου κάλεσε όλους τους εργαζόμενους που προβληματίζονται τόσο για το σήμερα όσο και για το αύριο να κάνουν κριτήριο τα όσα βιώνουν και να στηρίξουν το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ