Παρασκευή 31 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΚΑΒΑΛΑ
Είναι αναγκαίο, είναι δυνατό, το ΚΚΕ να βγει πολύ πιο ισχυρό!

Ο Δημήτρης Αρβανιτάκης
Ο Δημήτρης Αρβανιτάκης
Αισιόδοξο μήνυμα ενίσχυσης του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές έστειλε η χτεσινοβραδινή προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην παραλία της Καβάλας, με μαζική παρουσία του λαού και της νεολαίας.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Χαιρέτισαν ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Βασίλης Μπέλλος και ο Βάιος Τσαπρούνης, υπολοχαγός εν ενεργεία και πρόεδρος της Ενωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

Στην κεντρική ομιλία της χτεσινής συγκέντρωσης, ο Δημήτρης Αρβανιτάκης μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είναι αναγκαίο. Είναι δυνατό, πηγάζει μέσα από τις εξελίξεις, το ΚΚΕ να βγει πολύ πιο ισχυρό σε όλη την Ελλάδα και εδώ στην περιοχή σας. Σκεφτείτε την επόμενη μέρα.

Η ΕΕ και η κυβέρνηση της ΝΔ, όλα τα άλλα κόμματα με τα προγράμματά τους, ετοιμάζουν πλήθος αντιλαϊκών μέτρων και συμμετοχή στους πολέμους, για να πετύχει, να συνεχιστεί, η καπιταλιστική βαρβαρότητα και η εκμετάλλευση.

Εδώ, από την Καβάλα, από όλη την περιοχή σας, τον Εβρο, την Κομοτηνή, την Ξάνθη, να σταλεί μήνυμα για πιο δυνατό ΚΚΕ: Δεν θα γίνει η Ελλάδα και η περιοχή σας φωλιά των αρπακτικών, των ματοβαμμένων με το αίμα των λαών ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά γιατί έχει απογειωθεί η άμεση συμμετοχή της Ελλάδας στους δύο μεγάλους πολέμους που μαίνονται στην περιοχή μας, στο πλευρό των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Η ΕΕ, τα κράτη της συμμετέχουν με στρατιωτικές δυνάμεις σε πολλές χώρες μαζί με το ΝΑΤΟ. Δεν είναι περιστέρι της ειρήνης, αλλά κοράκι του πολέμου.

Κανείς δεν δικαιούται να μένει θεατής όταν δεκάδες φαντάροι, του λαού παιδιά με επιστολές τους εναντιώνονται στη συμμετοχή της χώρας στους πολέμους.

Ο Βασίλης Μπέλλος
Ο Βασίλης Μπέλλος
Οταν μια γυναίκα εν ενεργεία αντισμήναρχος της Πολεμικής Αεροπορίας, αψηφώντας κάθε συνέπεια, δηλώνει αντίθετη στους πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Οταν ένας υπολοχαγός εν ενεργεία εκφράζει το σωστό, να υπερασπίζουμε μαζί με τον λαό την πατρίδα μας. Να μένουμε εδώ στον τόπο μας και όχι μακριά από τα σύνορά μας, με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, στην Ερυθρά Θάλασσα και την Ουκρανία.

Οταν ένας εν ενεργεία πυροσβέστης καλεί δημόσια να σταματήσουμε τις καταστροφές, φέρνοντας στη μνήμη πυρκαγιές, πλημμύρες, το έγκλημα στα Τέμπη που συντάραξαν τον λαό μας.

Από αυτό το βήμα τονίζουμε: Να μην τολμήσουν και τιμωρήσουν φαντάρους, αξιωματικούς και πυροσβέστες, που διαμαρτύρονται για τη συμμετοχή της Ελλάδας στους πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Γνωρίζετε και αντιπαλεύετε στην περιοχή σας τον ιμπεριαλισμό.

Οι ΗΠΑ επιθυμούν διακαώς τη στρατιωτική επέκτασή τους στη Θράκη, λόγω στρατηγικού ενδιαφέροντος στα Βαλκάνια και στη Μαύρη Θάλασσα.

Η άμεση εμπλοκή της Αλεξανδρούπολης στον πόλεμο και σε στρατιωτικές δραστηριότητες, τη μετατρέπει σε στρατιωτικό στόχο, όπως τη Σούδα και τη Λάρισα, ενώ η αξιοποίηση του λιμανιού πολλαπλασιάζει τους κινδύνους βιομηχανικών "ατυχημάτων" μεγάλης κλίμακας, καταστροφής της τοπικής οικονομίας.

Εχετε πείρα και εδώ στην πόλη σας για όλα.

Σημάδεψαν την πόλη όλα τα προηγούμενα χρόνια οι αγώνες των απολυμένων εργαζομένων σε πετρέλαια και λιπάσματα. Η καπιταλιστική ανάπτυξη οδήγησε στη διάλυση των επιχειρησιακών συμβάσεων, σε εκατοντάδες απολύσεις, σε εντατικοποίηση και εργολαβοποίηση των συνθηκών εργασίας, με τεράστιους κινδύνους για την ασφάλεια των εργαζομένων και το περιβάλλον συνολικά της περιοχής. Επιδοτήθηκε αυτή η κατεύθυνση από τις ελληνικές κυβερνήσεις και την ΕΕ. Στηρίχθηκε στους νόμους τους, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, για τις ομαδικές απολύσεις. Οι αγώνες βρήκαν απέναντί τους τη σκληρή καταστολή του αστικού κράτους.

Ο Βάιος Τσαπρούνης
Ο Βάιος Τσαπρούνης
Σήμερα δεν είμαστε στη δεκαετία του '90 και του 2000. Εχουμε μπόλικη πείρα. Να δούμε όχι μόνο τι λένε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τι κάνουν. Τι κάνουν; Ψηφίζουν από κοινού και στο Ευρωκοινοβούλιο τις αντιλαϊκές Οδηγίες και τα αντιδραστικά ψηφίσματα, τα περισσότερα και με τη ΝΔ.

Αναγκαίο να συγκρουστούμε με την οικονομία του κεφαλαίου

Ολοι ξέρουν πως εμείς δεν κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Λέμε καθαρά: Σήμερα δεν υπάρχει λύση εύκολη, εντός των τειχών, εντός του συστήματος. Πρέπει να συγκρουστούμε με την οικονομία του κεφαλαίου. Πρέπει να διαμορφώσουμε ένα πανελλαδικό κίνημα που διεκδικώντας τα άμεσα, τα ζωντανά, τα καθημερινά του προβλήματα, θα κατανοεί την ανάγκη να συγκρουστεί με την καρδιά του προβλήματος.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία θα κάνουν δική τους υπόθεση να έρθουν τα πάνω κάτω, να τελειώνουμε με το κράτος των καπιταλιστών. Να φύγουμε από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να συγκρουστούμε με την οικονομία του κεφαλαίου, να κοινωνικοποιήσουμε τα μέσα που παράγουν τον πλούτο σε αυτήν τη χώρα. Να σχεδιάσουμε την κοινωνία μας, την οικονομία μας για να καλύπτει τις δικές μας ανάγκες. Να αξιοποιήσουμε, έτσι, τις δυνατότητες που έχει η πατρίδα μας να θρέφει τον λαό της, να έχει ενεργειακή αυτάρκεια, να αξιοποιεί τη βιομηχανία της, το επιστημονικό, το τεχνικό της δυναμικό.

Πάμε να σηκώσουμε το ΚΚΕ ακόμα πιο ψηλά και για έναν ακόμα ιδιαίτερο λόγο που αφορά τις ευρωεκλογές: Να στείλουμε από την Ελλάδα πανευρωπαϊκό μήνυμα ελπίδας και ενδυνάμωσης των αγώνων, με ένα ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη!

Πιο δυνατό ΚΚΕ είναι μια μεγάλη συμβολή για το διεθνές κίνημα. Μπορεί παγκόσμια να μοιάζει σαν ένα μικρό αστέρι που ανατέλλει στον ορίζοντα. Είναι όμως το νέο, η προοπτική, η μόνη απάντηση στο καπιταλιστικό σύστημα και τα σκοτάδια του.


Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση! Σπάμε τα δεσμά της ΕΕ! Για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού, την Ευρώπη των εργατών, των αγροτών, των λαών!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι άντρες των ΕΔ να αγωνιστούν ενάντια στους επικίνδυνους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ(2019-05-07 00:00:00.0)
Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να πουν ένα δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ, ΟΧΙ στην ΕΕ των μονοπωλίων(2019-04-12 00:00:00.0)
Ολοι στη μάχη για ισχυρό ΚΚΕ παντού(2019-04-03 00:00:00.0)
ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ στο Αιγαίο...(2006-05-24 00:00:00.0)
Ο αγώνας συνεχίζεται, δυναμώνει, έχει προοπτική(2001-11-17 00:00:00.0)
Αναγκαία η ανάπτυξη της κοινής δράσης ενάντια στον ιμπεριαλισμό(2000-03-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ