Σάββατο 17 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ - 28 ΧΡΟΝΙΑ
Ο αγώνας συνεχίζεται, δυναμώνει, έχει προοπτική

Το μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ για την 28η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

«Επίκαιρο όσο ποτέ το μήνυμα του Πολυτεχνείου, 28 χρόνια μετά. Η ελπίδα βρίσκεται στον ίδιο το λαό, στη νεολαία, στην οργάνωση, στην ενότητα, στον αγώνα του. Μόνο η λαϊκή αντιιμπεριαλιστική αντιμονοπωλιακή συσπείρωση μπορεί να φέρει αποτελέσματα, να δώσει προοπτική στο λαό», σημειώνει η ΚΕ του ΚΚΕ στο μήνυμά της για την 28η επέτειο του Νοέμβρη του 1973. Στη συνέχεια, το μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος κατά του Αφγανιστάν και τα πρόσθετα μέτρα κατά των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών όλων των λαών, με πρόσχημα την τρομοκρατία, επιβάλλει να συγκρουστούμε με τη μοιρολατρία, το συμβιβασμό, με την αντιλαϊκή πολιτική και την εργοδοσία, τη συναίνεση και την ενσωμάτωση, με όλα όσα καλλιεργούνται και που υποθηκεύουν το παρόν και το μέλλον του λαού μας.

Το Πολυτεχνείο ζει, ο αγώνας συνεχίζεται στους καθημερινούς αγώνες κατά του νέου, άδικου, πολέμου, που έχουν εξαπολύσει οι ΗΠΑ και η ΕΕ, μαζί με άλλες κυβερνήσεις συμμάχους τους, και την ελληνική. Ζει στην πάλη για τα δικαιώματα στην Κοινωνική Ασφάλιση και στην Παιδεία, στην πάλη των μικρομεσαίων αγροτών και της νεολαίας, στους αγώνες για το εισόδημα και κατά της εκμετάλλευσης που υφίστανται εκατομμύρια εργαζόμενοι από το κεφάλαιο, από την επιβολή των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων.

Εργάτες, αγρότες, μετανάστες, νέες και νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι,

Είναι εγκληματική η επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς και η πλήρης συναίνεση που της παρέχει η ΝΔ, να συμμετέχει και η Ελλάδα στον πόλεμο κατά του Αφγανιστάν, καθώς και στη συνέχειά του, που ετοιμάζονται να δώσουν οι ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή και αλλού. Αυτές οι επιλογές θα μετατρέψουν τελικά και την Ελλάδα σε θύμα. Ο ελληνικός λαός δεν έχει συμφέρον από τον πόλεμο που μοιράζει σφαίρες επιρροής και κέρδη. Συμφέρον έχει μόνο η πλουτοκρατία. Γι' αυτό και ο παλλαϊκός αγώνας, να βγει η Ελλάδα από τον πόλεμο, είναι θέμα ζωτικής σημασίας, αλλά και δικαιοσύνης.

Το ΚΚΕ σας καλεί να δώσουμε μαζί τη μάχη για να συγκροτήσουμε το λαϊκό μέτωπο, να προωθήσουμε τώρα τη λαϊκή συσπείρωση και πάλη. Να δυναμώσουμε τον αγώνα για τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, για να μη ληστεύει τον παραγωγικό πλούτο της χώρας το μονοπωλιακό κεφάλαιο. Τον αγώνα κατά των επιλογών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Την κοινή δράση και την αλληλεγγύη των λαών. Να οργανώσουμε την ταξική αντεπίθεση του εργατικού κινήματος.

Εργαζόμενοι, νέες και νέοι,

Τώρα πια δεν υπάρχουν περιθώρια για αυταπάτες. Τα λαϊκά στρώματα πρέπει να φύγουν μαζικά από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, από την Κεντροαριστερά και την Κεντροδεξιά. Να ενισχύσουν την πολιτική πρόταση, τη δράση του ΚΚΕ. Να συμβάλουν ουσιαστικά στον αγώνα για τη δημιουργία του Λαϊκού Μετώπου.

Το ΚΚΕ σας καλεί να τιμήσουμε μαζικά - αντιιμπεριαλιστικά την 28η επέτειο του ηρωικού ξεσηκωμού στο Πολυτεχνείο.

Σε όλη τη χώρα να ακουστεί δυνατά το μήνυμα: Ο αγώνας κατά των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού συνεχίζεται, δυναμώνει, έχει προοπτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ