Σάββατο 17 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Το λάθος

Πολλά «λάθη» έκαναν και κάνουν οι «έξυπνες» βόμβες του «πλανητάρχη» Μπους και του υπασπιστή του Τόνι Μπλερ, που πέφτουν «βροχή», εκεί στο μαρτυρικό Αφγανιστάν. Στο βάρβαρο πόλεμο που εξαπέλυσαν τα «πρωτοπαλίκαρα» του ιμπεριαλισμού (έναν πόλεμο μονόπλευρο και ανήθικο, πέρα από κάθε έννοια ανθρωπιάς και διεθνούς δικαίου), έχουν ρίξει όλο το βάρος της πολεμικής τους μηχανής, και βομβαρδίζουν νυχθημερόν την ανυπεράσπιστη αυτή χώρα, που μετράει, μέχρι στιγμής, χιλιάδες θύματα, κυρίως γέροντες και γυναικόπαιδα. Οι «ηρωικοί» πιλότοι της ανίερης «Συμμαχίας», με τα υπερσύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα, που μπορούν, από ύψος δέκα χιλιάδων ποδών, να διακρίνουν στο έδαφος ακόμα και το κεφάλι μιας καρφίτσας, κάνουν πάντα το «λάθος», και τις λασποκαλύβες των δύσμοιρων Αφγανών τις εκλαμβάνουν ως ...κρησφύγετα του Μπιν Λάντεν και ρίχνουν απάνω τους το εφιαλτικό «φορτίο» των αεροπλάνων τους, ισοπεδώνοντας κυριολεκτικά ολόκληρα χωριά. Τα νοσοκομεία και τα τζαμιά της Καμπούλ, τα περνούν «κατά λάθος» για ...στρατηγεία του Μουλά Ομάρ, και τα κατεδαφίζουν με τη φωτιά και το σίδερο. (Πριν δυο χρόνια, στο Κοσσυφοπέδιο, τα τρακτέρια και τις καρότσες με τα γυναικόπαιδα, τα περνούσαν για ...τανκς(!!!), και έριχναν απάνω τους τις βόμβες με το απεμπλουτισμένο ουράνιο).

Δεν έκαναν, βέβαια, κανένα λάθος οι «ράμπο» της παγκόσμιας ληστοσυμμορίας. Ξέρουν πολύ καλά, πού ρίχνουν τις βόμβες και τους πυραύλους τους. Ο βομβαρδισμός (και, μάλιστα, δυο φορές), στις αποθήκες τροφίμων του Ερυθρού Σταυρού, ήταν εσκεμμένη πράξη ανήκουστης βαρβαρότητας. Είναι «ηλίου φαεινότερον» ότι θέλουν να αφαιρέσουν από αυτόν τον πεινασμένο λαό τη δυνατότητα επιβίωσης, για να τον αναγκάσουν να υποκύψει και να δεχτεί αδιαμαρτύρητα, και, μάλιστα, ως ελευθερωτές, τους όποιους νέους τυράννους του ετοιμάζουν, είτε «Βόρεια Συμμαχία» λέγονται αυτοί, είτε πρώην βασιλιάς. Γεγονός, το οποίο δεν μπορεί να καμουφλαριστεί από μερικά δέματα με ...μπισκότα, για τα παιδάκια του Αφγανιστάν, που την ίδια στιγμή τα σκοτώνουν σαν τις μύγες, καταγράφοντάς τα, απλώς, ως «παράπλευρες απώλειες» της «ειρηνευτικής» τους επιχείρησης.

Παρ' όλα αυτά, η αλήθεια είναι ότι οι «εγκέφαλοι» της αμερικανοΝΑΤΟικής ληστοσυμμαχίας έχουν κάνει ένα λάθος. Και το λάθος τους αυτό είναι μεγάλο και θανάσιμο, γι' αυτούς τους ίδιους. Μέσα στα διεστραμμένα κρανία τους, φώλιασε η παρανοϊκή ιδέα ότι μπορούν να γίνουν κοσμοκράτορες... Οτι, με τη δύναμη των όπλων τους, μπορούν να υποδουλώσουν ολόκληρη την ανθρωπότητα και να δημιουργήσουν μια αυτοκρατορία, διάρκειας «χιλίων ετών», σαν εκείνη που ονειρεύτηκε, παλιότερα, και ο προπάτοράς τους, ο Αδόλφος Χίτλερ. Ομως, η δύναμη των όπλων, από μόνη της, δεν είναι αρκετή, για να τους χαρίσει την παντοκρατορία. Τα άψυχα σιδερικά και η τυφλή βία δε θα μπορέσουν να νικήσουν τη θέληση των ανθρώπων να ζήσουν ελεύθεροι. Οπου κι αν πατήσουν το βρωμερό ποδάρι τους, θα βρίσκουν μπροστά τους Σιάτλ και Γένοβες και Γκέτεμποργκ. Η αγωνία και ο εφιάλτης, που τους συνοδεύουν μονίμως, θα τελειώσουν με το γκρέμισμα του σάπιου και «αμαρτωλού» συστήματός τους, που θα θάψει κάτω από τα ερείπιά του και τους ίδιους. Ο ήλιος της Δικαιοσύνης θα ανατείλει, έτσι κι αλλιώς, μια μέρα, για να φωτίσει και να ζεστάνει όλα τα τέκνα της Γης. Ο Σοσιαλισμός, το μέλλον και η ελπίδα όλων των λαών του πλανήτη μας, τελικά, θα νικήσει.


Βασίλης ΦΥΤΣΙΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ