Σάββατο 17 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ - 28 ΧΡΟΝΙΑ
Τα συνδικάτα τιμούν το Πολυτεχνείο

«Εμπρός λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι, με τα συνδικάτα αντίσταση και πάλη». Ηταν το σύνθημα που βροντοφώναξαν χτες το απόγευμα οι εργαζόμενοι, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συντονιστικού Σωματείων και Συνδικάτων και Συνδικαλιστών Αθήνας, με πορεία που πραγματοποίησαν από την πλατεία Κάνιγγος στο χώρο του Πολυτεχνείου για να καταθέσουν στεφάνια. Με συνθήματα κατά του πολέμου, κατά του ΝΑΤΟ και της κυβερνητικής πολιτικής, κατευθύνθηκαν με μια μαχητική πορεία στον εσωτερικό χώρο. Εκεί τους υποδέχτηκαν φοιτητές, στέλνοντας το μήνυμα ότι «Φοιτητές - εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά». Μαζί με το συντονιστικό βρέθηκε και ο Σαμπρί Τοπτσού, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεταφορών Τουρκίας «Τουμτίς», ο οποίος, μετά την κατάθεση των στεφανιών, μας είπε: «Σήμερα είναι γιορτή, γιορτάζουμε μια νίκη, έναν αγώνα δίκαιο για τους λαούς και κυρίως τους εργαζόμενους. Ευχόμαστε τέτοιες γιορτές να υπάρχουν για όλους τους λαούς σε όλο τον κόσμο». Λίγα λεπτά πριν, στο χώρο κατέθεσε στεφάνι η Συντονιστική Επιτροπή Αναπήρων Αθήνας.

Ακολούθησε συζήτηση που διοργάνωσε στο κτίριο «Γκίνη» το Συντονιστικό με θέμα: «Επίδραση του πολέμου στα δημοκρατικά, συλλογικά και ατομικά, δικαιώματα», που ανέδειξε την ανάγκη οι εργαζόμενοι και το σύνολο του ελληνικού λαού να βαδίσουν στο δρόμο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ως το μόνο δρόμο για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Ο Φ. Βαρδής, μέλος της Γραμματείας της Συντονιστικής, υπογράμμισε στην ομιλία του πως «οι μεγιστάνες του πολέμου» επιτίθενται «κατά των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, αλλά και κατά των συγκεκριμένων πολιτικών και κοινωνικών ομάδων σε πλανητικό επίπεδο», με στόχο την απαξίωσή τους και την καταστολή όσων αντιστέκονται.

Ο Γ. Πέρρος, μέλος της Γραμματείας της Συντονιστικής και γραμματέας του ΕΚΑ, αναφέρθηκε στους μηχανισμούς στήριξης του αυταρχικού καθεστώτος αστυνομικού τύπου, που επιχειρείται να επιβληθεί στις χώρες της ΕΕ.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις από μέρους των συγκεντρωμένων, κυρίως για καθημερινές περιπτώσεις εργοδοτικής τρομοκρατίας.

Επίσης, έγινε κάλεσμα στην ολονύχτια εκδήλωση του ΠΑΜΕ, αντίθεσης στον πόλεμο, έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία στις 30 Νοέμβρη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η μεγαλύτερη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση των τελευταίων ετών (2022-11-18 00:00:00.0)
Κορυφώνεται σήμερα ο τριήμερος εορτασμός με την αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία (2022-11-17 00:00:00.0)
Τιμούν αγωνιστικά την επέτειο (2022-11-16 00:00:00.0)
Με πολύ μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση τίμησε τα μηνύματα του Νοέμβρη (2021-11-18 00:00:00.0)
Οι μαθητές ήταν εκεί! (2006-11-18 00:00:00.0)
H εξέγερση μάς εμπνέει στο σήμερα (2004-11-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ