Τετάρτη 16 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
49 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Τιμούν αγωνιστικά την επέτειο

«Το Πολυτεχνείο είναι μάθημα ζωής: Ολα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς!» τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας στην ανακοίνωσή της για την 49η επέτειο και προσθέτει ότι «οι μαθητές κρατάμε ζωντανά τα δίκαια αιτήματά του όσα χρόνια και αν περάσουν (...) Γι' αυτό και βαδίζουμε στους ίδιους δρόμους, φωνάζουμε δυνατά τα συνθήματά του, αγωνιζόμαστε για τη μόρφωση και τη ζωή μας». Η Συντονιστική ξεχωρίζει τα διδάγματα του Πολυτεχνείου «να μην περιμένουμε να μας χαρίσουν τα δικαιώματά μας αλλά μαχητικά, οργανωμένα και ανυποχώρητα να τα διεκδικούμε» και καλεί σε αγωνιστικές σχολικές γιορτές και δράσεις στα σχολεία, αλλά και σε κατάθεση λουλουδιών στο μνημείο σήμερα, Τετάρτη, στις 2 μ.μ.

Σε μαζική συμμετοχή στις αυριανές αντιιμπεριαλιστικές συγκεντρώσεις καλεί με ανακοίνωσή της η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ). Για την Αττική, καλεί στην προσυγκέντρωση στις 4.30 μ.μ. στα Προπύλαια, μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους και τους φορείς του λαϊκού κινήματος. Στην ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων σημειώνει: «Τιμάμε στην πράξη τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου, την αντιδικτατορική πάλη του ελληνικού λαού, δυναμώνοντας τον αγώνα για: Απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς! Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις! Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις - ούτε σκέψη για δημιουργία νέων! Καμιά συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών. Να μη σταλούν πολεμικό υλικό και τμήματα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Να επιστρέψουν η ελληνική στρατιωτική μονάδα και οι "Πάτριοτ" από τη Σαουδική Αραβία».

Αντίστοιχα, η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ) «αποτίει φόρο τιμής στους αγωνιστές που όρθωσαν το ανάστημά τους κατά της δικτατορίας, που ήρθαν αντιμέτωποι με τη φρίκη των βασανιστηρίων, τις φυλακές και τις εξορίες, που υπέστησαν κάθε μορφή δίωξης. Αποτίει ιδιαίτερο φόρο τιμής στους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς που αντιστάθηκαν στη δικτατορία και με τον αγώνα τους έδωσαν αθάνατα μηνύματα». Καλεί τους δημοκράτες αποστράτους να συμμετάσχουν μαζικά στον φετινό εορτασμό και στην αντιιμπεριαλιστική πορεία.

  • Το ΠΑΜΕ θα καταθέσει στεφάνι στον χώρο του Πολυτεχνείου σήμερα, Τετάρτη. Με τόπο συνάντησης το Συνδικάτο Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος), στις 5 μ.μ., καλεί τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τα Συνδικάτα, τους εργαζόμενους και τους μαζικούς φορείς της Αττικής να πάρουν μαζικά μέρος. Την ίδια ώρα, σε προσυγκέντρωση για την κατάθεση στεφάνου καλούν η ΟΓΕ και η ΕΕΔΥΕ.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αρχίζει σήμερα ο τριήμερος εορτασμός (2017-11-15 00:00:00.0)
Στεφάνια (2014-11-16 00:00:00.0)
Μαχητικά σήμερα στις αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις (2007-11-17 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα (2006-11-16 00:00:00.0)
Σε άλλες πόλεις της χώρας (2001-11-17 00:00:00.0)
Αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση της ΚΝΕ (2000-11-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ