Σάββατο 17 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ - 28 ΧΡΟΝΙΑ
Αγωνιστικά στη Θεσσαλία

Κορυφώνονται σήμερα οι πολύμορφες εκδηλώσεις στη Θεσσαλία για το γιορτασμό της ηρωικής επετείου του Πολυτεχνείου.

Στη Λάρισα, σήμερα, θα πραγματοποιηθεί παλλαϊκό συλλαλητήριο, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ταχυδρομείου και πορεία στους δρόμους της πόλης. Χτες έγιναν εκδηλώσεις στα σχολεία του νομού, αλλά και σε εργασιακούς χώρους, ενώ το Εργατικό Κέντρο Λάρισας κήρυξε στάση εργασίας μιας ώρας. Τις εκδηλώσεις στη Λάρισα διοργανώνουν το Εργατικό Κέντρο, η Νομαρχία, ο Δήμος, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, Σύλλογοι Σπουδαστών, μαθητές, εργατικά και επαγγελματικά σωματεία και επιστημονικοί φορείς.

Επίσης, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Λάρισας της ΚΝΕ διοργάνωσε εκδηλώσεις αφιερωμένες στη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου. Χτες βράδυ πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις της οργάνωσης μαθητών Ενιαίων Λυκείων στα γραφεία της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ και των ΤΕΕ σε καφετερία της πόλης. Εκδήλωση διοργάνωσε χτες στις 8 μ.μ. και η Επιτροπή Νέων Εργαζομένων στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Στο Βόλο, σήμερα, θα πραγματοποιηθεί αντιπολεμική συγκέντρωση, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας και πορεία προς το «Ηρώον», την οποία διοργανώνουν η Αντιπολεμική Επιτροπή Φορέων Νομού Μαγνησίας και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Χτες έγινε προβολή ταινίας και συζήτηση με θέμα «1973 - 2001. Η δημοκρατία τότε και η δημοκρατία σήμερα» και ακολούθησε συναυλία από ερασιτεχνικά συγκροτήματα αφιερωμένη στην επέτειο του Πολυτεχνείου στο αμφιθέατρο Κορδάτου του Πανεπιστημίου.

Στην Καρδίτσα σήμερα στις 7 μ.μ. θα γίνει συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και πορεία προς το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, όπου θα γίνει κατάθεση στεφάνων. Στις 8.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στο «Παυσίλυπον» εκδήλωση αφιερωμένη στην Ειρήνη και στη ζωή του Γιάννη Ρίτσου, που θα παρουσιάσει ο ηθοποιός Βασίλης Κολοβός. Χτες στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο δήμος και πολλοί άλλοι φορείς του νομού έγινε εκδήλωση στην αίθουσα του Επιμελητηρίου με ομιλητή τον Αντ. Κακαρά, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αιγαίου, εκπρόσωπο της «Κίνησης για την Εθνική Αμυνα».

Στα Τρίκαλα η Επιτροπή Μαζικών Φορέων του νομού διοργανώνει συγκέντρωση σήμερα στις 6 μ.μ. στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου και θ' ακολουθήσει πορεία στους δρόμους της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ