Σάββατο 17 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ - 28 ΧΡΟΝΙΑ
Σήμερα η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία
  • Στις 3.00 μ.μ. το ραντεβού στο Πολυτεχνείο για την πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία
  • Μαζικό «παρών» και χτες στο γιορτασμό από τη νεολαία και τους εργαζόμενους

Στα βήματα του Νοέμβρη, στα βήματα του αγώνα για τα αιτήματα της εξέγερσης, που παραμένουν ζωντανά και επίκαιρα σήμερα όσο ποτέ, βαδίζουν σήμερα ο λαός και η νεολαία της Αθήνας. Οι εκδηλώσεις του τριήμερου εορτασμού για το Πολυτεχνείο, κορυφώνονται σήμερα με τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία, που θα ξεκινήσει το μεσημέρι στις 3.00μ.μ. από το Πολυτεχνείο. Οι πύλες του προγραμματίζεται να κλείσουν στη 1 το μεσημέρι. Εκείνη την ώρα, θα πραγματοποιηθεί σύντομη εκδήλωση τιμής, με ομιλίες από τον πρύτανη του ιδρύματος Θ. Ξανθόπουλο, τον Μ. Βαρδάνη, πρόεδρο του Συλλόγου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 - 1974 και ανάγνωση του προσκλητηρίου νεκρών, ενώ αμέσως μετά θα ξεκινήσει η πορεία.

Πλήθος φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων, εργατικών σωματείων, φιλειρηνικών οργανώσεων, αντιστασιακών, και άλλοι μαζικοί φορείς καλούν το λαό και τη νεολαία της Αθήνας να συμμετάσχει μαζικά στην πορεία, τονίζοντας την επικαιρότητα των μηνυμάτων της εξέγερσης. Τιμώντας, δηλαδή, τον παλλαϊκό ξεσηκωμό του 1973, καλούν τον κόσμο να διαδηλώσει κατά του πολέμου που μαίνεται εναντίον των λαών, να απαιτήσει τα δικαιώματά του στη μόρφωση και τη δουλιά, να παλέψει για πραγματική δημοκρατία, κατοχυρώνοντας και διευρύνοντας τα κοινωνικά δικαιώματα και τις ελευθερίες που απειλούνται.

Ολα αυτά, που ενέπνευσαν και τον αγώνα του Νοέμβρη, όντας ζωντανά κι επίκαιρα, συγκινούν και σήμερα πλήθος κόσμου. Αυτό φάνηκε και από τη χτεσινή μεγάλη προσέλευση στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου. Αμέτρητα τα στεφάνια και τα λουλούδια, που οργανωμένοι φορείς και απλός κόσμος κατέθετε στο μνημείο - σύμβολο της εξέγερσης, ενώ και όλοι οι υπόλοιποι χώροι του ιστορικού ιδρύματος στην Πατησίων έσφυζαν από κόσμο και ιδιαίτερα νεολαία. Στεφάνι κατέθεσαν νωρίς το πρωί ο γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, Κ. Λαλιώτης, κι ο υπουργός Παιδείας, Π. Ευθυμίου, που δέχτηκαν έντονες αποδοκιμασίες από παρευρισκόμενους φοιτητές.

Αργότερα, ακολούθησαν σε θερμό κλίμα, πολλά σωματεία και ομοσπονδίες εργαζομένων, οι παλαίμαχοι του αγώνα εκπρόσωποι της Εθνικής Αντίστασης, εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας, πολλά σχολεία κι άλλοι φορείς και προσωπικότητες. Η μικροφωνική του Πολυτεχνείου συνόδευε τις εκδηλώσεις με αγωνιστικά τραγούδια και ανάγνωση ψηφισμάτων, ενώ οι εκθέσεις οπτικοακουστικού υλικού που λειτουργούν στο χώρο συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ