Σάββατο 17 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Νέα όργανα για παλιά αδιέξοδα

Ενα ακόμα όργανο στρατηγικής δημιούργησε στο πλευρό του ο Κ. Καραμανλής, όμως το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει τα αδιέξοδα που απορρέουν από την πλήρη ταύτιση με την κυβερνητική πολιτική.

Το νέο άτυπο όργανο «επικοινωνίας και στρατηγικής» είναι άλλο ένα συμβουλευτικό όργανο του προέδρου, το οποίο χρησιμεύει σε αυτή τη φάση και στην «αποκατάσταση» ορισμένων στελεχών (Δήμας, Λιάπης), για τα οποία αναζητούνταν εδώ και καιρός κάποιοι ρόλοι. Στο όργανο θα μετέχουν, εκτός του ιδίου, οι Β. Μεϊμαράκης, Γ. Σουφλιάς, Δ. Σιούφας, Πρ. Παυλόπουλος, Ντ. Μπακογιάννη, Θ. Ρουσόπουλος, Μ. Λιάπης και Στ. Δήμας.

Σύμφωνα με τη Ρηγίλλης το άτυπο όργανο θα αποκαλείται «Ομάδα ανάλυσης πολιτικής» και θα συνεδριάζει κάθε Δευτέρα το μεσημέρι. Θα έχει συμβουλευτικό και όχι εκτελεστικό χαρακτήρα και θα επιχειρεί με προτάσεις προς το κόμμα και τον πρόεδρο να βοηθήσει στην καλύτερη λειτουργία και αποτελεσματικότητα της ΝΔ. Επίσης θα ασχολείται κυρίως με τον μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό πολιτικής. Το όργανο συνεδρίασε χτες για πρώτη φορά στη Ρηγίλλης. Εξερχόμενος ο Μ. Λιάπης είπε ότι η κοινωνία προσδοκά ενωμένη και ισχυρή η ΝΔ να πετύχει και συμπλήρωσε ότι «γι' αυτό είμαστε όλοι εδώ και θα συνδράμουμε με σκληρή δουλειά και δυναμική αντιπολίτευση». Ο Γ. Σουφλιάς είπε ότι η νέα ομάδα θα χαράξει την πολιτική και θα προωθεί τις ιδέες και τις θέσεις του κόμματος. Το πρώτο πάντως που, σύμφωνα με πληροφορίες, συνέστησε ο Κ. Καραμανλής στα μέλη του οργάνου ήταν να αποφεύγονται οι διαρροές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ